reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

sunnflower to w dobrej gminie mieszkasz - u mnie oszczędzają na wszystkim.

Jestem coraz bardziej wściekła na ZUS!!!!!!!!! (żeby nie napisać brzydziej:angry:) L4 miałam do 6 października i do tej pory pieniędzy ani widu ani słychu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: po 31 października powinnam dostać kolejne - ciekawe ile będę czekać na nie :wściekła/y: ale oczywiście pani w ZUS mnie poinformowała, że oni mają miesiąc na wysłanie pieniędzy i nikogo nie interesuje że muszę rachunki opłacić :angry:

reklama
dzieki za info dziewczyny z Bydzi :-);-)

my też z mezem sie ubezpieczyliśmy na życie jak ostro sie juz staralismy o dzidzę...wiec 2 razy 900 zł z PZU czyli łącznie 2800 z becikowym...akurat tyle ile mniej więcej wydałam na zakuy Natalkowe:tak: oczywiście gdybyśmy kupowali wszystko, to by było za mało...ale duzo dostałam: ciuszki, łóżeczko, pościel, przewijak, wanienkę, łóżeczko-bujaczek, kołyske...no ale cos za coś...nie miałam prawa wyboru :-p

dzieki za info dziewczyny z Bydzi :-);-)

my też z mezem sie ubezpieczyliśmy na życie jak ostro sie juz staralismy o dzidzę...wiec 2 razy 900 zł z PZU czyli łącznie 2800 z becikowym...akurat tyle ile mniej więcej wydałam na zakuy Natalkowe:tak: oczywiście gdybyśmy kupowali wszystko, to by było za mało...ale duzo dostałam: ciuszki, łóżeczko, pościel, przewijak, wanienkę, łóżeczko-bujaczek, kołyske...no ale cos za coś...nie miałam prawa wyboru :-p

A ja wszystko głupia powydawałam,a teraz muszę wszystko kupować buu.

no prawda nie narzekam na moją gminę...
najbardziej mi się śmiać chcę bo mój mąż z ubezpieczenia dostanie dwa razy więcej za dziecko niż ja - tak jakby to on kurcze rodził ;)

Napiszę tak żeby było zrozumiale i najprościej.

W Bydgoszczy sa 3 rodzaje dodatków.
jest jedno "becikowe" to z funduszy państwowych dla wszystkich bez wzgledu na dochody( akt urodzenia , pesel Dzieciatka),
kolejne to "becikowe" z Urzedu miasta - i tutaj jest kryterium dochodowe około 1000 zł na osobe w rodzinie.No , i zameldowanie na terenie miasta minimum 1 rok wstecz( do tego dołacza sie zasiadczenia)
3 "becikowe" to dodatek do zasiłku rodzinnego , jesli spełniasz wymogi do zasiłku rodzinnego to i to becikowe otrzymasz ::)Czyli 504 zł na osobe itp.
Mam nadzieję że pomogłam:-)a nie bardziej zamotałam hi hi:-)

To ja dostanę tylko jedno becikowe :)

reklama
Do góry