reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

dzieki za info dziewczyny z Bydzi :-);-)

my też z mezem sie ubezpieczyliśmy na życie jak ostro sie juz staralismy o dzidzę...wiec 2 razy 900 zł z PZU czyli łącznie 2800 z becikowym...akurat tyle ile mniej więcej wydałam na zakuy Natalkowe:tak: oczywiście gdybyśmy kupowali wszystko, to by było za mało...ale duzo dostałam: ciuszki, łóżeczko, pościel, przewijak, wanienkę, łóżeczko-bujaczek, kołyske...no ale cos za coś...nie miałam prawa wyboru :-p

A ile płaciliście za składkę??? My mamy coś koło 50 zł. Ja pamiętam, że za Mateusza dostaliśmy 1100.. z czymś tam. Nie pamiętam dokładnie. A to było w 2007 roku. Za drugie dziecko ponoć jest troszkę więcej. Także liczymy na ponad 4000zł.

reklama
to dziwnie jest u Was - u nas w gminie jest tak (bo mieszkam pod poznaniem) że samorządowe ustalone przez wójta gminy w wysokości coś +/- 500 zł jest dla każdego niezależnie od dochodów tyle że trzeba być zameldowanym w gminie co najmniej rok

W Krakowie też gminne dostaje każdy - dodatkowe 1000 zł. Wystarczy być zameldowanym od roku albo wynajmować mieszkanie w Krakowie przez ten czas. Jeśli się udowodni, że "centrum życia" mieści się w Krakowie, tzn. tu się ma pracę, to też przysługuje gminne becikowe. Zasiłek dla mało zarabiających to trzecie, dodatkowe, świadczenie, ale tu już ciężko się załapać.

To ja dostanę tylko jedno becikowe :)

Z tego, co kojarzę, to w Rzeszowie w ogóle nie ma gminnego. Ale mogę się mylić.

Ale mi czas zleciał przed tym kompem:szok:! Dobrze, że M dziś na służbie i nic nie muszę robić! Słodkie leniuchowanie:-D. Idę nadrobić chociaż kilka rzędów na drutach:dry:, bo przez bb dzisiaj jeszcze nie wyrobiłam normy!:dry:

reklama
A ja właśnie jestem po podwieczorku z Oliwką:-pnaleśniki z czekoladą pycha:-p
A teraz trzeba by było to spalić ale jakoś nie chce mi się,ogarneło mnie błogie lenistwo i najlepiej bym poleżała troszkę:zawstydzona/y:

Do góry