reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Pamiętaj w I trymestrze jak najmniej leków. Lepiej nic nie brać bez wiedzy lekarza. Bo zwykłe krople do nosa czy środki przeczyszczajace mogą spowodować poronienie.

reklama
Hmmm ja tam raczej bym nie brała żadnych leków. Dlatego wolałam iść wcześnie spać niż brać cokolwiek. Moja kuzynka straciła ciążę i lekarz powiedział że to przez aspirynę, którą wzięła na ból głowy więc na wszelki wypadek lepiej nie brać kompletnie nic.

Ja też żadnych leków wolę nie brać wczoraj strasznie mnie bolała głowa, no i tylko sen pomógł. A na problemy z brzuchem lekarz zalecił siemie lniane o czym już wcześniej pisałam.
Ale dziś zauważyłam, że pomimo mojej diety, którą na prawdę staram się trzymać to tak czy siak mam non stop zgagę, ale przynajmniej już wzdęcia minęły.

mnie wzdęcia tak dziś męczyły, tak strasznie mnie "rozwaliło", ze szok:szok:
ale dziś wyjątkowo intensywnie czułam "rozciaganie się" ;-) aż na całe nogi mi szło ;-)
tylko wieczorem miałam ból w dole brzucha, ale poleżałam i mi przeszło, nie wiem czy to coś złego jest/było:crazy:

w każdym bądź razie dziewczynki moje kochane proszę poradźcie mi coś na te wzdęcia bo normalnie tragedia ! :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

witam

wiedze ze znowu nas przybyło :-) super oby tak dalej bedzie super babyboom na święta :-)
powiedzcie mi ktora z was ma lub miala mdlosci? bo ja sama nie wiem czy mam... chyba troche bo jakos jesc nie umie i mi wszystko smierdzi albo kupą albo papierosami... nawet babie na targu sie oberwalo bo kupilam torebke i smierdziala papierosami :/
a na wzdecia to espumisan jest dozwolony w ciazy

witam

wiedze ze znowu nas przybyło :-) super oby tak dalej bedzie super babyboom na święta :-)
powiedzcie mi ktora z was ma lub miala mdlosci? bo ja sama nie wiem czy mam... chyba troche bo jakos jesc nie umie i mi wszystko smierdzi albo kupą albo papierosami... nawet babie na targu sie oberwalo bo kupilam torebke i smierdziala papierosami :/

ja jak jestem glodna to doslownie ciut mnie "zamuli", ale w sumie nie wiem czy to moja wyobraźnia czy nie, a tak to kompletnie zero problemów z tej strony :)

witam

espumisan? na prawdę? bo mnie też powoli rozwala, najgorzej jest w pracy :/

witam

Mnie czasem tylko rano mdli ale tak delikatnie, że nie sprawia mi to żadnych problemów. Na zapachy też wyczulona jakoś strasznie nie jestem.
Ale jak z Julia w ciąży byłam to też zero mdłości, a z zapachów to w późniejszej tylko fajki były fuj... ale to chyba dla każdego kto nie pali tak jest, że czuje z 1000metrów szczególnie jak się paliło. No i odrzuciło mnie od kawy, a teraz jeszcze mogę nadal pić. Zobaczymy jak będzie później.

Ja tez dołączam do grona mdłosciowych. Na szcescie nie jest tak jak przy pierwszym dziecku, bo wtedy to rzygalam jak kot i tak mnie bolał żołądek, ze płakałam z bólu. A wymioty mialam tak silne, ze potrafilam się przy tym posikac - to bylo okropne. Teraz jak na razie mdli mnie juz od 2 tygodni i ani razu nie wymiotowalam - wiec sie ciesze. Apetyt marny, ale wciskam na siłę, zeby cos jesc, bo jak nie zjem, to mdlosci silniejsze.
Wzdecia tez mam, wlasciwie to caly czas juz brzuchol wydęty :/ Ale chyba przy drugiej ciazy to juz sie wszystko łątwiej rozciaga... bo mam juz taki brzuch jak wtedy w 5 mcu :/
MAtko, kiedy ten grudzien... Juz bym chciala na porodówke ;)

reklama
hejka witam wszystkie nowe przyszłe mamusie...:-)
a gdzie się podziewa nasza :)Anka:) ??? jak po pierwszym USG ? Mam nadzieję, że wszystko O.K. bo w sumie trzymam te kciuki i trzymam i trochę ciężko mi się tak pięściami po klawiaturze do Was pisze :-D
Tak jak wam pisałam wczesniej na razie niby wszystko w porządku ale i tak mam myślenice do środy... z tymi lekarzami z NFZ to właśnie tak jest takie półmózgie ciule !
I tak lerzę teraz i patrzę na mój brzuszek i sobie tak myśle, czy będzie biło to serduszko najukochańsze moje, czy niestety zostanie moim najukochańszym aniołkiem :zawstydzona/y:
Los.....

Do góry