reklama
T
Tunia85
Gość
motylek co do nfz i gina to ja się ubezpieczyłam w prywatnej przychodni i wiem, że opieka jest na super poziomie, za 215 zł/m-c masz dostęp z dnia na dzień do wszelkich badań i konsultacji, a w nfz trzeba czekać i jeszcze Ci łaskę robią
Antylopka
Potrojna mamuska
cześć miło mieć znajome towarzystwo:-)czesć Antylopka spotykałyśmy się na staraczkach 2010:-) widziąłm tam, gratulacje od dziewczyn...teraz sama mogę pogratulować Tobie ...super data na poród...moze pod choinke będzie
nie miałam mdłości, ale podobno pomagają migdałyZnowuż mnie męczą mdłości. Nie dam radę nic jeść. Nawet wody czy herbatę wypiję z trudem. W nocy zbudziłam sie i dalej mnie mdliło. Koszmar. W tam tej ciąży też miałam silne mdłości ale mogłam jeść.
nie przejmuj i nie kieruj sie tym zbytnio obys nie przejadła się fastfoodami i słodyczami ale ogólnie to można jeść wszystko, na co masz apetyt i jest zdrowe (czy chociaż nie szkodzi). Nie miałam żadnych restrykcji ani w ciąży, ani podczas karmienie - obie z córeczką czułyśmy się dobrze, byłyśmy (i jesteśmy) zdrowe i to było ważnechyba trudno to nazwać dietą, po prostu czytam co można,co powinno się jeść, bo w ogóle nie wiem nic na ten temat
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Kochana ja miałam to samo - migrenowe bóle głowy i zastosowałam poradę niemieckiego lekarza... pomogło Po lekkim śniadaniu filiżanka kawy (bo pewnie masz niskie ciśnienie) 1,5l wody mineralnej dziennie i popołudniu druga filiżankę kawy. Ja mialam takie bóle, że po pracy o 18 już leżałam a o 20 już spałam i czasem wstawałam z bólem głowy. Teraz jest już duzo duzo lepiej, jest prawie 20 a ja siedzę przy kompie (co wcześniej było niemożliwe).mnie męczy ból głowy, jestem migrenowcem no i trochę mi dokucza, wzdęcia również, najgorzej jest w pracy jak w brzuchu bulgocze, poza tym jeszcze nic nie mówiłam szefom, bo chciałabym pracować jak najdłużej,
a w przyszłym tygodniu będę mieć pierwsze usg,
cristalrose
Fanka BB :)
Sarka przeciwwskazań nie ma - nawet na stronie BB piszą: Leki z kategorii A - BabyBoom
Ja też tak miałam w 5-7 t.c. ale nic nie stosowałam tylko błonnikiem posypywałam jedzenie. Nawet pomagało
Pozdrawiam wszystkie nowe mamusie.
Ja też tak miałam w 5-7 t.c. ale nic nie stosowałam tylko błonnikiem posypywałam jedzenie. Nawet pomagało
Pozdrawiam wszystkie nowe mamusie.
T
Tunia85
Gość
edziu29 mnie się ciągle chce pić, a wieczorem to szybko spać, ale chyba na głód duży to u mnie za wcześnie, nawet nie wiem który to tydzień bo za wcześnie na usg,
pani gin powiedziała, że jak mam migrene to w ciąż mozna brać paracetamol?
to prawda? nie zaszkodzi to dziecku?
no i mam straszne bóle podbrzusza...
edziu29 mnie się ciągle chce pić, a wieczorem to szybko spać, ale chyba na głód duży to u mnie za wcześnie, nawet nie wiem który to tydzień bo za wcześnie na usg,
spokojnie paracetamol mozesz brać ale np. Apap, nie zaszkodzi ale ja bym nie przesadzała z lekami, lepiej się położyć na chwilkę i odpocząć niż faszerować lekami
co do bólów to możesz wziać no-spe...
T
Tunia85
Gość
Kochana ja miałam to samo - migrenowe bóle głowy i zastosowałam poradę niemieckiego lekarza... pomogło Po lekkim śniadaniu filiżanka kawy (bo pewnie masz niskie ciśnienie) 1,5l wody mineralnej dziennie i popołudniu druga filiżankę kawy. Ja mialam takie bóle, że po pracy o 18 już leżałam a o 20 już spałam i czasem wstawałam z bólem głowy. Teraz jest już duzo duzo lepiej, jest prawie 20 a ja siedzę przy kompie (co wcześniej było niemożliwe).
a mnie pani gin powiedziała, że można łykać paracetamol, a ja jej tak średnio wierzę...
a mnie pani gin powiedziała, że można łykać paracetamol, a ja jej tak średnio wierzę...
Elena
Grudniówka 2010
hmmmm czy wy też jesteście ciągle głodne?? zwłaszcza wieczorem??
Jestem cały czas głodna bo zjedzenie czegokolwiek równa sie z cudem. Ale póki nie nastały regularne mdłości to szybko stawałam się głodna.
reklama
T
Tunia85
Gość
spokojnie paracetamol mozesz brać ale np. Apap, nie zaszkodzi ale ja bym nie przesadzała z lekami, lepiej się położyć na chwilkę i odpocząć niż faszerować lekami
co do bólów to możesz wziać no-spe...
no nie zamierzam brać leków, ewentualni jeśli w kółko i nie do wytrzymania będzie główka boleć, o no-spie wiem wiem od gin, najgorsze zresztą jest to, że mój lekarz, który mnie prowadził od kilku lat jest 300 km od mojego aktualnego zamieszkania,no i muszę się zdać na obcą babę, choć wydała się miła, ale mój doktorek chyba nie przeżyje, bo już mnie pół roku temu do ciąży namawiał
Podziel się: