reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
motylek co do nfz i gina to ja się ubezpieczyłam w prywatnej przychodni i wiem, że opieka jest na super poziomie, za 215 zł/m-c masz dostęp z dnia na dzień do wszelkich badań i konsultacji, a w nfz trzeba czekać i jeszcze Ci łaskę robią

czesć Antylopka spotykałyśmy się na staraczkach 2010:-) widziąłm tam, gratulacje od dziewczyn...teraz sama mogę pogratulować Tobie ...super data na poród...moze pod choinke będzie :-D
cześć:tak: miło mieć znajome towarzystwo:-)

Znowuż mnie męczą mdłości. Nie dam radę nic jeść. Nawet wody czy herbatę wypiję z trudem. W nocy zbudziłam sie i dalej mnie mdliło. Koszmar. W tam tej ciąży też miałam silne mdłości ale mogłam jeść.
nie miałam mdłości, ale podobno pomagają migdały:sorry:

chyba trudno to nazwać dietą, po prostu czytam co można,co powinno się jeść, bo w ogóle nie wiem nic na ten temat :)
nie przejmuj i nie kieruj sie tym zbytnio:zawstydzona/y: obys nie przejadła się fastfoodami i słodyczami:no: ale ogólnie to można jeść wszystko, na co masz apetyt i jest zdrowe (czy chociaż nie szkodzi). Nie miałam żadnych restrykcji ani w ciąży, ani podczas karmienie - obie z córeczką czułyśmy się dobrze, byłyśmy (i jesteśmy) zdrowe i to było ważne:tak:

mnie męczy ból głowy, jestem migrenowcem no i trochę mi dokucza, wzdęcia również, najgorzej jest w pracy jak w brzuchu bulgocze, poza tym jeszcze nic nie mówiłam szefom, bo chciałabym pracować jak najdłużej,
a w przyszłym tygodniu będę mieć pierwsze usg,
Kochana ja miałam to samo - migrenowe bóle głowy i zastosowałam poradę niemieckiego lekarza... pomogło :) Po lekkim śniadaniu filiżanka kawy (bo pewnie masz niskie ciśnienie) 1,5l wody mineralnej dziennie i popołudniu druga filiżankę kawy. Ja mialam takie bóle, że po pracy o 18 już leżałam a o 20 już spałam i czasem wstawałam z bólem głowy. Teraz jest już duzo duzo lepiej, jest prawie 20 a ja siedzę przy kompie (co wcześniej było niemożliwe).

edziu29 mnie się ciągle chce pić, a wieczorem to szybko spać, ale chyba na głód duży to u mnie za wcześnie, nawet nie wiem który to tydzień bo za wcześnie na usg,
pani gin powiedziała, że jak mam migrene to w ciąż mozna brać paracetamol?
to prawda? nie zaszkodzi to dziecku?
no i mam straszne bóle podbrzusza...

edziu29 mnie się ciągle chce pić, a wieczorem to szybko spać, ale chyba na głód duży to u mnie za wcześnie, nawet nie wiem który to tydzień bo za wcześnie na usg,
pani gin powiedziała, że jak mam migrene to w ciąż mozna brać paracetamol?
to prawda? nie zaszkodzi to dziecku?
no i mam straszne bóle podbrzusza...

spokojnie paracetamol mozesz brać ale np. Apap, nie zaszkodzi ale ja bym nie przesadzała z lekami, lepiej się położyć na chwilkę i odpocząć niż faszerować lekami :)
co do bólów to możesz wziać no-spe...

Kochana ja miałam to samo - migrenowe bóle głowy i zastosowałam poradę niemieckiego lekarza... pomogło :) Po lekkim śniadaniu filiżanka kawy (bo pewnie masz niskie ciśnienie) 1,5l wody mineralnej dziennie i popołudniu druga filiżankę kawy. Ja mialam takie bóle, że po pracy o 18 już leżałam a o 20 już spałam i czasem wstawałam z bólem głowy. Teraz jest już duzo duzo lepiej, jest prawie 20 a ja siedzę przy kompie (co wcześniej było niemożliwe).

a mnie pani gin powiedziała, że można łykać paracetamol, a ja jej tak średnio wierzę...

reklama
spokojnie paracetamol mozesz brać ale np. Apap, nie zaszkodzi ale ja bym nie przesadzała z lekami, lepiej się położyć na chwilkę i odpocząć niż faszerować lekami :)
co do bólów to możesz wziać no-spe...

no nie zamierzam brać leków, ewentualni jeśli w kółko i nie do wytrzymania będzie główka boleć, o no-spie wiem wiem od gin, najgorsze zresztą jest to, że mój lekarz, który mnie prowadził od kilku lat jest 300 km od mojego aktualnego zamieszkania,no i muszę się zdać na obcą babę, choć wydała się miła, ale mój doktorek chyba nie przeżyje, bo już mnie pół roku temu do ciąży namawiał :)

Do góry