reklama
krolcia
Fanka BB :)
Witanko.
Pięknie u nas od rana słonko świeci.
Zapowiada się śliczny dzień.
Śniadanie wciągnięte, idę wyciągnąć kopyta z pachnącą kawusią.
Pięknie u nas od rana słonko świeci.
Zapowiada się śliczny dzień.
Śniadanie wciągnięte, idę wyciągnąć kopyta z pachnącą kawusią.
T
Tunia85
Gość
Dzień dobry:-)
ja się znów obudziłam cała zlana potem i trochę jakbym znów była chora, a wczoraj już się super czułam, kaloryfery mam pozakręcane więc w mieszkaniu nie jest gorąco, a budzę się w mokrej pościeli i piżamie, czy to wynik jeszcze nie doleczonej choroby czy ciąży?
U nas też słoneczko, ale zimno...
asjaa krew z nosa i dziąseł to normalny objaw w ciąży, z dziąsłami powinnaś pójść do dentysty, jednak nie powinno Cię to martwić jako coś niepokojącego,
nie ja nie chcę myśleć o wcześniejszym porodzie, tak się już nastawiłam psychicznie nastawiłam na pocięty brzuch i walczenie o lektację, że chciałabym doczekać do tego 38 lub 39 tc, bo jeszcze się dokładnie z ginem nie umówiłam, ale pewnie jak mam termin na 25.12 to pojadę tak 15 żeby być na święta w domu jak mi obiecał i nie chciałabym żeby Zuzia wyszła wcześniej...
missiiss powodzenia z mieszkaniem, ja bym sie zastanowiła nad tym większym, wychodzi, ze drożej o 150 zł, ale jaka różnica w warunkach, może i dalej od centrum, ale jednak przy dziecku okna powinny być szczelne,
my też mogliśmy mieć tańsze mieszkanie, ale jednak właśnie stan mieszkania i warunki przesądziły, gdybyśmy byli bez dziecka w drodze pewnie wzięłoby się mniejsze i tańsze, ale jednak dziecko musi mieć odpowiednie warunki
ja się znów obudziłam cała zlana potem i trochę jakbym znów była chora, a wczoraj już się super czułam, kaloryfery mam pozakręcane więc w mieszkaniu nie jest gorąco, a budzę się w mokrej pościeli i piżamie, czy to wynik jeszcze nie doleczonej choroby czy ciąży?
U nas też słoneczko, ale zimno...
asjaa krew z nosa i dziąseł to normalny objaw w ciąży, z dziąsłami powinnaś pójść do dentysty, jednak nie powinno Cię to martwić jako coś niepokojącego,
nie ja nie chcę myśleć o wcześniejszym porodzie, tak się już nastawiłam psychicznie nastawiłam na pocięty brzuch i walczenie o lektację, że chciałabym doczekać do tego 38 lub 39 tc, bo jeszcze się dokładnie z ginem nie umówiłam, ale pewnie jak mam termin na 25.12 to pojadę tak 15 żeby być na święta w domu jak mi obiecał i nie chciałabym żeby Zuzia wyszła wcześniej...
missiiss powodzenia z mieszkaniem, ja bym sie zastanowiła nad tym większym, wychodzi, ze drożej o 150 zł, ale jaka różnica w warunkach, może i dalej od centrum, ale jednak przy dziecku okna powinny być szczelne,
my też mogliśmy mieć tańsze mieszkanie, ale jednak właśnie stan mieszkania i warunki przesądziły, gdybyśmy byli bez dziecka w drodze pewnie wzięłoby się mniejsze i tańsze, ale jednak dziecko musi mieć odpowiednie warunki
Witam poniedziałkowo!
u nas też słoneczko i chłodek. Fajne połączenie
własnie pochłaniam pyszną kanapeczkę i zabieram się za sprzątanie. Ja zawsze po weekendzie mam straszny syf. Nie znoszę sprzątać jak moi faceci są w domu.
jeśli chodzi o termin porodu to wolałabym (haha) urodzić koło 3 grudnia Na mikołajki byłabym już w domku, a listopada nie lubię. Taki smutny miesiąc.
missiiss współczuję problemów lokalowych...nie zdawałam sobie sprawy, że tak ciężko jest coś znaleźć. Nigdy nie wynajmowaliśmy mieszkania, więc nie mam doświadczenia.
krolcia jejku nie zazdroszczę sytuacji, ale tak jak pisały laski - może wszystko się do tego czasu jakoś inaczej ułoży...nie wiedziałam, że zamykają lotnisko wojskowe! Tym bardziej, że tam teraz jakieś remonty uskuteczniają (wiem, bo mieszakam na Błoniu). Może faktycznie jakieś przeniesienie wchodziłoby w grę...nie znam się na tych wojskowych procedurach, ale może byłoby to możliwe.
asjaa mi też często teraz krwawią dziąsła podczas mycia zębów. Z tego, co wiem, to normalne.
własnie pochłaniam pyszną kanapeczkę i zabieram się za sprzątanie. Ja zawsze po weekendzie mam straszny syf. Nie znoszę sprzątać jak moi faceci są w domu.
jeśli chodzi o termin porodu to wolałabym (haha) urodzić koło 3 grudnia Na mikołajki byłabym już w domku, a listopada nie lubię. Taki smutny miesiąc.
missiiss współczuję problemów lokalowych...nie zdawałam sobie sprawy, że tak ciężko jest coś znaleźć. Nigdy nie wynajmowaliśmy mieszkania, więc nie mam doświadczenia.
krolcia jejku nie zazdroszczę sytuacji, ale tak jak pisały laski - może wszystko się do tego czasu jakoś inaczej ułoży...nie wiedziałam, że zamykają lotnisko wojskowe! Tym bardziej, że tam teraz jakieś remonty uskuteczniają (wiem, bo mieszakam na Błoniu). Może faktycznie jakieś przeniesienie wchodziłoby w grę...nie znam się na tych wojskowych procedurach, ale może byłoby to możliwe.
asjaa mi też często teraz krwawią dziąsła podczas mycia zębów. Z tego, co wiem, to normalne.
T
Tunia85
Gość
oooo właśnie przeczytałam w podręczniku "W oczekiwaniu na dziecko", że nadmierne pocenie się w 7 m-cu, zwłaszcza w nocy, jest normalne, bo jest związane ze zwiększoną o 20% przemianą materii...
ufff, więc się nie martwię, jedynie jest to nieprzyjemne...
ufff, więc się nie martwię, jedynie jest to nieprzyjemne...
missiiss1301
Kochamy Cię Antosiu :*
hejo
tunia tak wlasnie zdecydowalismy. ale cos mi sie wydaje ze gosciu sie nie zgodzi bo znow dzisiaj ogloszenie wystawil a kazal z odpowiedzia zadzwonic o 17. no nic jak cos zobaczy moj maz to mniejsze... powiem wam ze juz dosc mam tego szukania albo ktos psioczy na psy to ok bo to jestem w stanie zrozumiec ale ze na kobiete w ciazy i ze dziecko bedzie... chhyba przestaniemy o tym mowic bo sie zalamie niedlugo... :/
tunia tak wlasnie zdecydowalismy. ale cos mi sie wydaje ze gosciu sie nie zgodzi bo znow dzisiaj ogloszenie wystawil a kazal z odpowiedzia zadzwonic o 17. no nic jak cos zobaczy moj maz to mniejsze... powiem wam ze juz dosc mam tego szukania albo ktos psioczy na psy to ok bo to jestem w stanie zrozumiec ale ze na kobiete w ciazy i ze dziecko bedzie... chhyba przestaniemy o tym mowic bo sie zalamie niedlugo... :/
sarka
trójkowa mama
Hejka
U nas tez zmino i slonecznie, ale ma być 17 st, zaraz jadę sobie do Tescko na zakupy, tam sa też śliczne ciuszczki cherookie, wzorowane na Next;pppp
missiiss dziś mój M ma w pracy pogadac z kolega który na Poleskie (psie pole) wynajmuje mieszkania studentom ale studentów nie chce, ma dość. Nic więcej nie wiem, jak tylko się dowiem to dam znać)) azczkolwiek mój M wposmniał że trochę cięzko będzie do 1300 coś fajnego znależć juz łącznie z opłatami, fakt czasem warto dac te 200 zł więcej i być naprawdę zadowolonym ale zobaczymy co powie mam jeszcze jedno miejsce do obcykania ale to musze się dowiedzieć...
U nas tez zmino i slonecznie, ale ma być 17 st, zaraz jadę sobie do Tescko na zakupy, tam sa też śliczne ciuszczki cherookie, wzorowane na Next;pppp
missiiss dziś mój M ma w pracy pogadac z kolega który na Poleskie (psie pole) wynajmuje mieszkania studentom ale studentów nie chce, ma dość. Nic więcej nie wiem, jak tylko się dowiem to dam znać)) azczkolwiek mój M wposmniał że trochę cięzko będzie do 1300 coś fajnego znależć juz łącznie z opłatami, fakt czasem warto dac te 200 zł więcej i być naprawdę zadowolonym ale zobaczymy co powie mam jeszcze jedno miejsce do obcykania ale to musze się dowiedzieć...
Co do porodu to Lol sie urodzil 3 dni przed terminem ale teraz mam tak dośc juz bycia w ciązy, że jak tylko sie zacznie 37 tydzień to ja chyba zaczne myć okna, chodzic po schodach i seksować się na kazdym kroku ha ha ha...A planowo jeszcze 10 tygodni...Matko jedyna...
reklama
no ciekawa akcja z ta staruszką już to widze :-)U mnie jak założę płaszcz to brzuch się robi mało widoczny i nie dziwię się, że nikt mi nie ustępuje. Też widząc siebie zastanawiałabym się, czy to ciąża, czy tylko gruby sweter. Ale raz w ciepły dzień, kiedy miałam na sobie samą sukienkę wywołałam aferę w autobusie, bo jakaś starsza pani postanowiła stanąć w mojej obronie i domagała się ustąpienia miejsca dla mnie od innych. Ludzie oczywiście zaczęli się krzywić i stwierdzać - młoda jest to niech stoi, i że jest jakieś wolne miejsce (na drugim końcu autobusu) ale na szczęście ktoś wysiadał, więc sobie siadłam zanim rozpętała się totalna burza.
no witamy w klubie...mam nadzije, ze to tylko przejsciówka i następne noce bedą w całosci przespana...ja standardowo, niby 8-9 h w łózku, wstaję kompletnie nie wyspana...dzień dobry w niedzielny poranek
pochwaliłam się kilka dni temu, że śpię całą noc bez wstawania i budzenia się to mam, drugą noc przewracam się z boku na bok, tak mnie bolą biodra i krzyż, że w ogóle nie wiem jak mam leżeć, najlepiej mi na wznak z podkurczonymi nogami, ale ja już nie wiem jak można leżeć, bo najpierw czytałam, że na lewym boku nie można, potem Wy pisałyście, że na prawym nie można, że na wznak też nie za bardzo... ech, więc się kręcę strasznie, ale jeśli też za chwile nie kupimy czegoś z lepszym materacem do spania to zwariuje...
krolcia w współczuje stresu w ciaży...może bedzie tak, że ułoży sie wszystko, tez chciałam poradzić wspólne przeniesienie, ale skoro to czasowe to nie ma sensu... życzę aby wszystko sie dobrze ułozyło... ( a tak na marginesie tez jestem w szoku, ze rozwiazują lotnisko w Bydgoszczy...niedaleko od niego mieszkałam)Hej
Z Matim już chyba lepiej. Przestał sam z siebie gorączkować, ale wczoraj go jeszcze raz ruszyło na żyganko.
Jestem załamana:-(. Wczoraj M poinformował mnie, że od 1 stycznia przenoszą jego jednostkę do Śremu!!!!! Będzie tylko na weekendy zjeżdżał, no chyba, że mu służbę jeszcze dowalą w sobotę, to wtedy raz na dwa tygodnie będziemy się widzieć.
Czyli od nowego roku zostaję sama z dwójką dzieci. Załamka!:-----(
Już kombinuję jak ja to ogarnę. Maleństwo, obolała pipa po porodzie i wożenie Matiego do przedszkola.
Buuu.....
miissiiss spróbój poszukac Wojewódzkiej Przychodni Diabetologicznej u siebie...bankowo NFZ daje kontrakt na opiekę nad cieżarnymiw ogole sie witam , cieplusio u nas ja dzisiaj pierwszy dzien na diecie. mam glukometr juz ale od jutra bede mierzyla cukier i zapisywala co jem. najgorsze jest to ze nie mam pojecia gdzie znalezc dobrego diabetologa ktory zna sie na ciazowej cukrzycy a nie tylko zwyklej i ma doswadczenie. z reszta wolalabym nie placic za wizyte wystarczy ze u gina lace 200zl plus 100 niecale za dojazd ... juz nie mam kasy a jeszcze przeprowadzka i znalezc to cholerne mieszkanie.
a eszcze co do glukometru to lancety i paski musi mi lekarz przepisac bo na recepte 50 paskow kosztuje 3,5zl a bez 50 a zwykly gin moze przepisac ael jak pojde w ziebicach to sie boje ze bedzie psioczyl bo n ie mam skierowania do diabetologa... i dupa
Ja też planuję pranie ciuszków w przyszłym tyg...juz sie doczekać nie mogę... zastanawiam sie tylko czy nie za wczesnie ;-)witam sie i ja
wczoraj mielismy piekny dzien, dzisiaj tez zapowiada si eslonecznie wiec juz mi sie pierze pranko.
Pierwsza tura ubranek dziecięcych juz uprana i prawie poprasowana-takie fajnie pachnace byly bo je wczoraj na to sloneczko i wiaterek wyrzuciłam.... super-teraz do szafki i mydelko dla podtrzymania świezosci...
sunflower juz sama nie wiem czy wit mają ten wplyw czy nie ale cos w tym jest. Ja to bym chciala tak rodzic miedzy 38-39 tyg.
Tunia z tym piwem Karmi to nie sciema-mojej bratowej lekarze polecali-oczywiscie nie mozna przesadzac. Ale szklanka dziennie nie szkodzi na pewno. Ja tam piłam czasami po 1 porodzie.
moze żelaza za mało masz? w badanianiach widac to na poziomie hemoglobiny, krwawiace dziąsła to normalka...też mamcześć:-)
a mi od wczoraj krew z nosa leci... nie jakaś fontanna, ale jednak:-( Juz nie mówiąc o myciu zębów i biednych moich dziąsłach. Dobrze, że pojutrze wizyta, to wspomnę o tym lekarzowi.
pozdrawiam
ps tam u góry te gwiazdki to odmiana słowa wsłuchiwać, nie wiem jakim innym je zastąpić. niezła autocenzura.
też bym chciała do grudnia dociagnać...no ale termin mam taki przełomowy, wiec wszystko moze sie zdażyc...Witam poniedziałkowo!
olcia ja mieszkałałam 25 lat na błoniu, na zwirki i wigury...teraz Fordon
Podziel się: