reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Bodzinka ja się tydzień z takiego właśnie nie wiadomo co (katar, chrypka, ogólne rozbicie) leczyłam domowymi sposobami i homeopatią, na własnym ślubie w piątek przysięgałam z zatkanym nosem, a w sobotę wstałam strasznie chora, kaszlałam, nie mogłam mówić, poszłam do lekarza, dał mi kolejną homeopatię i jakiś syrop, a jak we wtorek znów poszłam do lekarza to już było zapalenie oskrzeli od wtorku 6 dzien jestem na antybiotyku, od wczoraj jest znaczna poprawa więc myślę, że nie powinnaś czekać tylko pójść do lekarza rodzinnego, jak Ci coś przepisze to wtedy choćby telefonicznie konsultować z ginem, ja dostałam duomox 1g i gin powiedział, że można spokojnie przy mojej bezproblemowej ciąży i że ten jest najbezpieczniejszy, w tym tyg idę na wizytę zobaczyć, czy z Zuzią wszystko dobrze po tych chorobowych przebojach

reklama
Hello
Wpadam i wypadam,chciałam się tylko przywitać i lecę na śniadanko i kąpanko,a później sklepy i rodzinna impreza buźki i miłego dnia pa :*

W autobusie mi nikt nie ustapil. jeszcze - ale jechalam chyba ze 3 razy.
w osiedlowym sklepiku wpuscila mnie przed siebie sasiadka ale mialam tylko 1 rzecz, i nawet nie stalam do konca, tylko dalam kasjerce odliczona kwote.
A w tesco, jeszcze zadna kasjerka nie zawolala mnie w kasie pierszenstwa. ale jak sie spytam czy mnie obsluza bez klejki to nie ma problemu, i tak zazwyczaj nie mam calego koszyka tylko do 10oproduktow. A wczoraj baba mnie koszykiem tracila specjalnie, i to po tym jak kasjerka powiedziala ze mnie obsluzy [akurat po parze z malym dzieckiem], a laska ktora stala za nia, zanim spytalam kasjerki, jak zobaczyla ze podchodze blizej kasjerki 'wpychajac sie z boku' zaczela szybko wykladac produkty na tasme, zeby tylko dla mnie miejsca nie starczylo. Smieszna jakas. :] A ja mialam 2 produkty w reku i mi tasma nie byla potzrebna hahha.

W ogole to dzien dobry :]
Ni emam weny jakos.

Witam się i ja.
U nas też słonecznie i pięknie! Idealnie na spacery, tylko że mój facet wciąż na antybiotyku więc nie rusza się z domu. Co nie znaczy że ja gdzieś nie wyjdę bo mnie roznosi przy takiej pogodzie..
MIŁEJ NIEDZIELI!!!:)

Przy okazji make-upu weszłam jeszcze zobaczyć co napisałyście.Mnie tylko raz w kasjerka obsłużyła poza kolejnością :) i 2 razy w autobusie ustąpiono mi miejsce,ostatnim razem 2 dni temu młoda dziewczyna,miło się zrobiło człowiekowi :)

Hej
Ja juz dawno przestalam odczuwac przyjemnosc ze spania - teraz to taka koniecznosc, ale i tak kilka razy sie budze. Dzis mialam koszmar - snilo mi sie ze dziecko moje plakalo z glodu. Nosilam je na rekach i nie umialam zrobic mleka, by je nakarmic. Dziecko siedzialo i jadlo biszkopty a ja sie meczylam. Najpierw zagotowalam mleko ale sie scielo (jak bialko jajka) itd. Nie koniecznie to bylo sensowne, ale meczylam sie cala noc! :-D

Co do ustepowania miejsca, jeszcze nigdy mi sie nie zdazylo w zadnym sklepie. A jestem codziennie prawie na jakis malych zakupach. Dwa razy mi ktos ustapil miejsca w tramwaju. W autobusie nigdy. Jezdze tez czesto wiec mysle ze to zadne osiagniecie. Przewaznie ludzie siedza i sa zainteresowani widokiem za oknem :-p Wiec ci co mi ustapili byli cudowni! ;-)
No i kilka razy ktos sie wepchnal przede mnie w kolejke. Raz by mnie baba staranowala. Wiec ogolnie szlag mnie trafia jak ide do miasta :-p W ramach unikania stresu powinnam nie wychodzic z domu :-D

A w ogole ostatnio wchodze do cukierni, bo chcialam jakis podwieczorek kupic, a tam chmura dymu i kasjerki na zapleczu pala papierosy. Dym roznosi sie na caly lokal. Nie moglam oddychac normalnie. Przegiecie! Juz tam nic nie kupie - szkoda tylko, bo mam te cukiernie obok domu, a teraz musze chodzic o wiele dalej, jakbym chciala cos slodkiego kupic.

Jestem załamana:-(. Wczoraj M poinformował mnie, że od 1 stycznia przenoszą jego jednostkę do Śremu:szok:!!!!! Będzie tylko na weekendy zjeżdżał, no chyba, że mu służbę jeszcze dowalą w sobotę, to wtedy raz na dwa tygodnie będziemy się widzieć.

Czyli od nowego roku zostaję sama z dwójką dzieci. Załamka!:-:)-:)-:)-:)-(
Już kombinuję jak ja to ogarnę. Maleństwo, obolała pipa po porodzie i wożenie Matiego do przedszkola.
Buuu.....

Strasznie mi przykro. Nie macie wyboru a nie ulozylo sie dobrze:/ Nie zazdroszcze. Latwo nie bedzie, ale sily na pewno znajdziesz - dzieci ci je dadza.

krolcia a nie mozecie sie tam przeniesc?? nie moze dostac przydzialu mieszkania?? chyba ze macie swoj domek. wiem ze moj kuzyn wojskowy z dolnoslaskiego go wygnali n mazury ale przydzielili mu mieszkanie normalne. szkoda tylko ze przez to rozwiodl sie z zona i porzucil synka wtedy 3 letiego i ma teraz nowa rodzine :/ oczywiscie nie chcialam cie nastraszyc bo to akurat jelop jest okropny tylko mi by blo strasznie zle bez meza z dwojka dziec i sutno i ciezko... mam nadzieje ze sie cos uda wykombinowac zebyscie byli razem.

w ogole sie witam , cieplusio u nas ja dzisiaj pierwszy dzien na diecie. mam glukometr juz ale od jutra bede mierzyla cukier i zapisywala co jem. najgorsze jest to ze nie mam pojecia gdzie znalezc dobrego diabetologa ktory zna sie na ciazowej cukrzycy a nie tylko zwyklej i ma doswadczenie. z reszta wolalabym nie placic za wizyte wystarczy ze u gina lace 200zl plus 100 niecale za dojazd ... juz nie mam kasy a jeszcze przeprowadzka i znalezc to cholerne mieszkanie. w ogole sie zastanawiam czy do posrednika nie pojsc ale ile on by chcial za znalezienie nam mieszkania... bo ze 300 zl to jeszcze bym dala ale nie wiecej :( juz ma dosc szukania wczoraj na jelopa jeszcze trafilam ehh szkoda opowiadac pol dni pisalismy smsy a on na koniec zaczal dziwne pytania zadawac i w ogole napisalam mu takeigo smsa ze jest podejrzany bo w ogole byl z warszawy i chcial mieszkanie w ciemno nam wynajac i takie tam dziwne akcje... rozne. jednym slowem porazka...

a eszcze co do glukometru to lancety i paski musi mi lekarz przepisac bo na recepte 50 paskow kosztuje 3,5zl a bez 50 :szok: a zwykly gin moze przepisac ael jak pojde w ziebicach to sie boje ze bedzie psioczyl bo n ie mam skierowania do diabetologa... i dupa

krolcia ja bym pomyślała o przeniesieniu się całą rodzinką. wierz mi - takie widzenie się co 2 tygodnie to koszmar. doskonale znam ten ból ale u nas to wyjście chwilowe i nasza decyzja. ale dłużej niż te niecałe 3 miesiące to bym rady nie dała.
a swoją drogą to śrem to bardzo fajne miasto - ja je uwielbiam :) mam tam mnóstwo znajomych i czasami tam bywam :D

Tunia nie ty pierwsza byłaś w ciąży chora i na lekach więc się nie martw. z córcią na pewno wszystko ok :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam niedzielnie:-)

a tylko ten uciazliwy katar buuuu. Macie na niego sposoby???
ja na katar stosowałam napar - parówkę z soli, ale niezbyt pomógł, do psiukania aerozol Euphorbium - ten już troszkę pomógł. Współczuję choróbsk. Brawa dla teściowej:no:

No to widzę, że z tym ustępowaniem wszędzie podobnie. Ja poruszam się po mieście głównie autobusami - mam wrażenie, że jak wsiadam, to nagle wszystkich ogarnia ślepota:sorry2:
w sklepie i u lekarza tez żadnej taryfy ulgowej. No trudno.
pozdrawiam:-)

Do góry