reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Te puzzle też świetny pomysł. No właśnie Gabi też 5 dni przed gwiazdką ma urodzinki dla tego nie bardzo wiem co zrobić. Tym bardzie że w zeszłym roku dostała prezenty na urodzinki i kilka dni później na gwiazdkę od kazdego od babć , ciotek i chrzestnej tylko chrzestny nic jej nie kupił na gwiadkę bo stwierdził że jeden prezent w roku wystarczy.

Hey Słoneczka

2 lata temu bujałam się z brzuchem wielkości piłki plażowej a teraz moje dziecię siedzi i ogląda bajkę a w dodatku skończyło 23 m-ce.
Jakie to wszystko dziwne nie??:-D
Myślę co Młodej na urodziny kupić.
A co wy kupujecie??:confused:

my kupujemy kuchnie bo moje dziecko juz mi wszystkie garnki wyciaga i kubki i sztucce

Witam drogie panie.
U nas Nati na urodzinki dostanie na pewno chomika i na pewno kasę sklepową bo strasznie jej się w przedszkolu podobała a co jeszcze to mamy czas pomyśleć.

Myślimy też nad jakąś piłką do skakania tylko muszę znaleźć jakąś małą bo taka standardowa jest jeszcze za wielka dla niej.

Ostatnia edycja:
dZIEN DOBRY MAMUŚKI:)

Olciu bardzo przyjemny sen:) widzisz jaka ja pomocna jestem:p hahahha:-p:-D

Kochane pomysły macie rewelacyjne...
No u nas w planach na pewno nadal jest kuchnia i kubus puchatek śpiewajacy...Mari juz go wyczekuje:)
INTERAKTYWNY KUBUŚ PUCHATEK mowi po polsku IMC (1280899505) - Aukcje internetowe Allegro

Mysle jeszcze nad czyms do maloania...Mari jest pochłonieta kolorwankami, kredkami, malowaniem,,,,jestem w sozku totalnym dziciaczka nie mam jak dostanie kredki.... ma juz tyle kolorowanek....wiadomo,ze to nie sa jeszcze sliczne malunki,a bardziej gryzdanie,ale stara sie....:) czasem sie tak smiesznie skupia....kupilam jej kilka ksiazeczek dla 2-latkó i taka jestem dumna,bo pieknie wie co gdzie wkleic...np.ja jej czytam co ma ubrac dziewczynka,a ona szuka,ze rzeczy na naklejkach i wkleja....np.buciki, bluzka,czpaka...małe zwierzaki do duzych....itp.

buziaczki dla mmausiek:*

Witajcie mamuśki :-)

Mam do Was takie pytanie :

Wiem, że kiedyś pisałyście o jakimś preparacie do pralek automatycznych, żeby nie plamiły ubrań, bo ostatnio na wypranych ubraniach mam pełno takich brązowych plamek :wściekła/y::wściekła/y: i jestem wściekła :wściekła/y::wściekła/y:, pamiętacie co to był za preparat ?? i czy jest skuteczny ??

Dzięki :)

Witajcie mamuśki :-)

Mam do Was takie pytanie :

Wiem, że kiedyś pisałyście o jakimś preparacie do pralek automatycznych, żeby nie plamiły ubrań, bo ostatnio na wypranych ubraniach mam pełno takich brązowych plamek :wściekła/y::wściekła/y: i jestem wściekła :wściekła/y::wściekła/y:, pamiętacie co to był za preparat ?? i czy jest skuteczny ??

Dzięki :)

Edee ja stosowałam cos takiego Dr. Beckmann płyn do czyszczenia pralek - Płyn Dr. Beckmann - Opis w RTV EURO AGD
i stosuje raz na 3-6 miesiący u mnie sprawdza sie:tak::tak::tak:

Kana u nas z kredkami podobnie, teraz codziennie drukuję Julci bohaterów stacyjkowa, bo juz na kolorowanki nie wyrabiam:-D:-D:-D

reklama
Cześć dziewczynki :)
Siedze w pracy, akurat zrobilam sobie przerwe na kanapke wiec napisze kilka słów. Praca bardzo fajna, narazie się wdrażam. W pokoju mam samych facetów więc jest czasem smiesznie :-). Tylko szkoda, że czas tak strasznie szybko leci jak sie wraca z tej pracy.
Czasem mam straszne wyrzuty sumienia że zostawiam Maję, ale kiedyś to trzeba było zrobić. A Maja, hmm chyba nie przejęła się za bardzo, że mnie nie ma. W tym tygodniu siedzi z ciocią, a później będzie jeżdziła do niani. Znalazłam dziewczynę, która ma swoje 1,5 roczne dziecko i będzie się tez opiekowała Mają. Minus jest ten że musze ją tam dowozić, ale za to Maja będzie miała kontakt z jakimś dzieckiem (co się przyda jak pójdzie do przedszkola) i nie płace ogromnych stawek jak niektóre nianie sobię życzą. I tak niania będzie zarabiała więcej niż ja, bo oddaje jej wiecej niż połowę moich zarobków, ale zawsze to coś zostaje. Byłyśmy z Majusia u niej wczoraj, ładnie się bawiła, w przyszłym tygodniu bedzie chodziła tylko do 12-stej żeby sie przyzwyczaić, a później to już do 16-stej.
Dziewczyny tak starsznie się boję, wiem, że nie można poznać człowieka po kilku spotkaniach, ale może skoro to jest mama z dzieckiem to jakoś pozytywnie patrzy też na inne dzieci i ta opiekuńczośc w niej jest.
Czasem mam ochote sie wypłakać...
Najgorzej jest rano, jak się budzę i Maja ciagle mi siedzi na rękach, za to jak wracam to już się nie przejmuje, ze mnie nie było.

Ale się spisałam :-), może mi wybaczycie, ale musiałam się wygadać.

Jeśli chodzi o prezent to my na urodziny kupujemy Majusi kocyk taki duzy i milutki, bo z małuch wyrosła, a teraz strasznie lubi takie miękkie koce i się w nich chowa. Upatrzyłam sobie taką krówkę, biały w czarne placki czy na odwrót.

Ollcia te puzzle są bardzo fajne, może na Mikołaja się skusze i jakiś słodycz, a na gwiazdkę tez coś drobnego, a przydatnego.

Miłego dnia, wracam do pracy.

Do góry