reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Agatkas wypełniłam ankiete :tak:

A my juz po kolejnym zastrzyku :-(. Jutro jedziemy na kontrole, oby było juz lepiej. Trzymajcie kciuki.
U nas dzisiaj było tak ciepło a malutki w domku i zero spacerków.

reklama
Misiówka - jak miło, że do nas zajrzałaś:-) Wierzę Ci,że masz ręce pełne roboty, bo z dwójeczką bywa niełatwo, wiem coś o tym ;-)
Ja się właśnie boję, że jak Jasiu pójdzie do przedszkola to ciągle choroby będzie znosił. A Inanka się nie zaraża? Bo moja Hanka jakaś wrażliwa chyba...

Agatkas - zagłosowane! A co do opiekunki - jeśli po wstępnej rozmowie wyda ci się ok, to zaproś ją na cały dzień, żebyś ją mogła zobaczyć "w akcji"

witam
Dziewczyny jestem w kropce nie wiem co zrobić chciałabym zmienić pracę na inną w bardziej dogodnych godzinach ale nie mam pojęcia jak mam zrezygnować z tej pracy wiem że może to głupio brzmi ale ja nigdy wcześniej nie pracowałam na umowę na czas nie określony to jest moja pierwsza tak umowa. Chciałabym nie wracać już do pracy po urlopie macierzyńskim. Czy ktoś może mi podpowiedzieć co mam zrobić bo wiem że mogę złożyć wypowiedzenie za porozumieniem stron ale się obawiam że oni się nie zgodzą i będą chcieli żebym pracowała ten miesiąc wypowiedzenia.Pomocy

Darina ja bym po wykorzystaniu wszystkich mozliwych opcji urlopowych wzięła wychowawczy (nigdy nie wiadomo co będzie). Na wychowawczym możesz pracować i możesz z tego co wiem w czasie tego urlopu złożyć wypowiedzenie. Sama chcę zrobić podobnie...

Dziewczyny pomóżcie!!!!

Mam dziś rozmowę z potencjalną opiekunką dla Zuzi, przychodzi do nas pod wieczór... Co ja mam ją popytać i co obserwować żeby dobrze ocenić??????
Na razie wiem tylko tyle że ma dwójkę dzieci 12 i 15 latków, ma 39 lat, jest bardzo wierząca i ponoć bardzo uporządkowana... Jak myślicie jak przeprowadzić tą wizytę????

Sprawdź, czy ma dobrą dykcję;-), bo będzie sporo z dzieciaczkiem rozmawiała. I spytaj Zuzię o zdanie:tak:. Ankieta wysłana.

justine - szkoda, że tak rzadko tu zaglądasz, brakuje tu ciebie! Ale urządzanie domku ma swój urok :-) Buziaki dla Was.

Dzięki Zozakoza. Stresuję się troszkę:)

Mam wielką prośbę. Biorę udział w takim konkursie i muszę mieć jak najwięcej wypełnionych ankiet, jakbyście miały chwilkę na krótką ankietę to byłabym wdzięczna:
http://www.mkcafekonkurs.pl/?c2=Agatkas

Ankieta wypełniona :-)

Misiówka - jak miło, że do nas zajrzałaś:-) Wierzę Ci,że masz ręce pełne roboty, bo z dwójeczką bywa niełatwo, wiem coś o tym ;-)
Ja się właśnie boję, że jak Jasiu pójdzie do przedszkola to ciągle choroby będzie znosił. A Inanka się nie zaraża? Bo moja Hanka jakaś wrażliwa chyba...

Agatkas - zagłosowane! A co do opiekunki - jeśli po wstępnej rozmowie wyda ci się ok, to zaproś ją na cały dzień, żebyś ją mogła zobaczyć "w akcji"

Pytia, koleżanka dała mi dobrą radę :-) Jak widzisz, że maluch ma np. katar to już nie wysyłasz do przedszkola a zostawiasz dzień lub dwa w domu, żeby się nie "rozwinęło" coś poważniejszego :-) Sprawdziło się u nas :-) Teraz jak Zosia już "starsza" to aż tak się nie przejmuję i tylko ten jeden raz zdarzyło się, że złapała katar, ale sama bez wspomagania z tego wyszła :-)

Landryneczko, przykro mi z powodu kolegi :-( Cieszę się, że się odezwałaś i że u Ciebie wszystko w porządku...

Darina raczej nie możesz postawić takiego żądania, że wolisz ekwiwalent.. Mogą wtedy powiedzieć, że skoro tak, to miesięczne wypowiedzenie i w tym czasie masz sobie wykorzystać zaległy urlop... Niestety prawo pracy miałam bardzo dawno :)

Mamusia2008 a może napisz jakie ciacha już się Tobie znudziły ;-) Mam kilka fajnych przepisów, ale wszystkie nie sposób podać :-D

A u mnie nadal tyły w porządkach świątecznych :baffled:

Ostatnia edycja:
Ankieta wypełniona :-)

Pytia, koleżanka dała mi dobrą radę :-) Jak widzisz, że maluch ma np. katar to już nie wysyłasz do przedszkola a zostawiasz dzień lub dwa w domu, żeby się nie "rozwinęło" coś poważniejszego :-) Sprawdziło się u nas :-) Teraz jak Zosia już "starsza" to aż tak się nie przejmuję i tylko ten jeden raz zdarzyło się, że złapała katar, ale sama bez wspomagania z tego wyszła :-)

Landryneczko, przykro mi z powodu kolegi :-( Cieszę się, że się odezwałaś i że u Ciebie wszystko w porządku...

Darina raczej nie możesz postawić takiego żądania, że wolisz ekwiwalent.. Mogą wtedy powiedzieć, że skoro tak, to miesięczne wypowiedzenie i w tym czasie masz sobie wykorzystać zaległy urlop... Niestety prawo pracy miałam bardzo dawno :)

Mamusia2008 a może napisz jakie ciacha już się Tobie znudziły ;-) Mam kilka fajnych przepisów, ale wszystkie nie sposób podać :-D

A u mnie nadal tyły w porządkach świątecznych :baffled:
takie ciasta jak mazurek, biszkoptowy z galaretka, snikers już mi się znudziły, wiec dawaj te swoje fajne:-)

Dzięki Zozakoza. Stresuję się troszkę:)

Mam wielką prośbę. Biorę udział w takim konkursie i muszę mieć jak najwięcej wypełnionych ankiet, jakbyście miały chwilkę na krótką ankietę to byłabym wdzięczna:
http://www.mkcafekonkurs.pl/?c2=Agatkas
Agatkas zrobione;-)

Landryneczko ciesze sie ze u Ciebie wszystko dobrze:tak:

Marzycielko odezwij sie, chyba dawno Cie nie bylo:-(

Hey mamusie.

Jakoś nie miałam weny do pisania.. eh jakieś takie przygnębienie i znudzenie ?? sama nie wiem.

Czasami Was podczytywałam:tak:

Z nowości to tyle, że Młoda dzisiaj jest po szczepieniu i osiągnęła 7 900 kg wagi oraz 73 cm długości:-D
Już za miesiąc przesiadamy się w nowy fotelik :-)

Sezon wystawowy psów się już rozpoczął więc liczę na poprawę humorku biegając z Yanną po ringu.
Wtedy może i wena do pisania wróci.:nerd:

Całuje Was mocno.

Semiko chodzi mi o to że ja nie chcę żądać od nich ekwiwalentu za urlop zaległy bo ewentualnie mogę go wykorzystać wszystko zależy od sytuacji, mi chodzi o to czy w ogóle istnieje coś takiego jak ekwiwalent za zaległy urlop?

reklama
"Zgodnie z Kodeksem pracy, w przypadku niewykorzystania przysługującego urlopu w całości lub w części z powodu rozwiązania lub wygaśnięcia stosunku pracy, pracownikowi przysługuje ekwiwalent pieniężny. Ekwiwalent wypłaca się za bieżący oraz zaległy urlop
Pracodawca może uniknąć konieczności naliczania oraz wypłaty ekwiwalentu, jeśli wyśle pracownika na urlop w czasie trwania okresu wypowiedzenia. Udzielenie urlopu nie wymaga w tym przypadku zgody pracownika."

to cytat z tej stronki Ekwiwalent za urlop - za urlop czasami trzeba zapłacić pisza tez jak sie wylicza taki ekwiwalent, ale tak swoja droga to ja mysle tak jak Zapominajka jepiej isc na wychowawczy jesli masz stała umowe wtedy licza Ci sie przynajmniej lata pracy choc to okres nieskładkowy:-(pracowac na wychowawczym mozna tyle ze trzeba dostac zgode od swojego pracodawcy

A tak poza tym to Dziendoberek
U mnie stara bieda wiec nie ma o czym pisac;-)

Do góry