reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witam wszystkie grudniowe mamusie :-)

Ja jeszcze dwa dni temu byłam święcie przekonana, że mamą zostanę w styczniu, ale mamy niespodziankę. Byłam na ostatnim USG. Lekarz prowadzący powiedziała mi, że nasza córcia wg USG przyjdzie na świat najdalej za 9 dni. Wypadł mi też czop śluzowy, czyli to już tuż tuż ;) Fakt, że na każdym USG była dziwnie duża jak na swój wiek, ale przecież zdarzają się duże dzieciaczki :-D
Termin mam na 17, już nie możemy się doczekać, za każdym razem, gdy mam skurcze przepowiadające chciałabym żeby to były już te prawdziwe, porodowe :)
A więc mamy wielką niespodziankę na święta. Termin porodu wg ostatniej miesiączki miałam na 23 stycznia, więc malutka urodzi się miesiąc szybciej, najprawdopodobniej miałam podczas ciąży jedną miesiączkę i stąd ta niespodzianka.
No to faktycznie niespodzianka....witamy bardzo serdecznie u nas:-):tak::-):tak::-)
Imię juz wybrane???

reklama
ZAZAKOZA GRATULACJE!!! :-)
MADZIENKA trzymam kciuki oby wszystko poszło sprawnie i szybko :rofl2:
Myszqa
- hahaha jakie sny :D :-D
a ja ide zrobic sobie kilka kanapeczek,a później mam zamiar wybrać się do dziadków z piesiem na spacerek :rofl2: a co w domu siedziec będę...
dziekuje za słowa otuchy że tak je nazwe ;-) fajnie czasami dostac taki zbiorowy opieprz....nawet spokojnie spałam i teraz tez jest ok :rofl2:
Marzucielko- mam nadzieje że do wizyty jakos wytrzymasz z tym bólem :crazy:;-)

na poczatek czesc wszystkim Forumowiczkom!jaka swietna kawiarenke tu mata:):-)
A ja,albo raczej my tu po raz pierwszy,ciagle w jednym opakowaniu,chociaz od niedzieli powinny byc juz dwa:-(i czeeeeeekamy,czas sie dluzy niesamowicie i nic nie zapowiada ze cos sie ruszy,troche dolek...ale jak tak czytam jak fajnie sie tu dzieje to robi sie lepiej:)!!

Moja gienka wczoraj powiedziala ze przy pierwszym dziecku to jest normalne ze sie przedluza,do poltora tygodnia.I zalamka.Kazdy dzien jest taaaki dlugi,za oknem szarowa, i lodowisko,ja w domu...i czeeekamy..

k.a.j.a witaj u nas :-):-):-)
No tutaj wiekszosc z nas umiera z niecierpliwosci..... niektóre mamuski sa juz po terminie, inne przed...jesce ine maja juz to szczęście i malenstwa obok siebie... dlatego tez ostatnio tak utaj pustawo na forum..... wczesniej to nie było Cie godzinke i kilka stron do nadrobienia....

Kaja napisz cos wiecej, chlopiec, dziewuszka???? Jakies imionka wybrane????

Dziewczynka:tak:i Marysienka bedzie:-).Jak sie zdecyduje w koncu wyjsc z cieplego domku,bo nasz maly uparciuch juz stamtad demonstruje "i tak bedzie po mojemu".Zaliczone juz wielkie sprzatenie,milion dlugich spacerow,"okazywanie sobie uczuc(;))"i niiiiiiic:szok:Najdluzsze dni mojego zycia:)

Wierze....my tutaj tak samo.... i spacerki codzienne są...i buszowanie w szafach, porzadki, mycie okien, podłóg, wchodzenie po schodach (mieszkam na 4 pietrze= nieuniknione)....piszczotki:p no i co....i nic..Herbatka z lisci malin tez jest.. a nasze cudowne maluszki juz teraz stawiaja na swoim...:p hahahah

A wiecie co?w zwiazku z tym ze termin mielismy na niedziele,to ja juz w ta niedziele od rana jedna noga za drzwiami bylam,torba spakowana,kosmetyczka,aparat i inne takie,jakaz ja bylam zawiedziona gdy sie zrobil wieczor:-Di niiiic.I tak od niedieli juz trzy dni minely,po nocach snia mi sie jakies glupoty nie z tej planety,co chwile dzwoni tel albo jakis esol przychodzi p.t.czy to juz...I chyba dzisiaj pierwszy dzien dalam na luz troche,jakos tak bedzie co bedzie...A moze tylko mi sie tak wydaja,bo moj mezulek mowi ze rozkrecam sie dopiero wieczorem..Ale,coz on moze wiedziec jak dopiero wieczorem laduje do domku.HAHA,co za tydzien.A ja mialam byc taka wypoczeta i zapoznana z malenstwem na przyszly tydzien,zjazd rodziny z Polski,ludu a ludu..a tu niic:)dzidzia demonstruje kto tu rzadzi;):happy:

reklama
Witam Mamuśki!!!
A więc my nadal w dwupaku no i narazie nic nie zapowiada rozdwojenia:-(
Byłam wczoraj wieczorem u gina ale napisze później co tam z maluchem.
Witam nowe mamy które się przyłączyły do nas.
Ola nie przejmuj się proszę tak bardzo jak lekarz mówi że wszystko jest ok to nie masz podstaw do zamartwiania się, a jak ty się martwisz to dzidzia to czuje.
No to ja uciekam robić pierogi, zajrzę do was później.

Do góry