reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
już pisze już pisze:-)
a więc jest taki przesąd, że pępek wklęsły wrózy dziewczynkę a taki bardziej widoczny i na wierzchu brzucha chłopca!!!

jest jeszcze jeden - babcia mi powiedział, że jak pierwsze rosną piersi od brzucha to też na dziewczynke ....
no to ciekawe!
mogło by mi się sprawdzić
bo pępek wklęsły a cyce jak donice heheheh tzn. szybciutko zaczeły się powiększać
ale brzuchal też mam już spory jak na 24 tc

ostatnio znajoma mamy mówi do niej " a córki już nie widać to pewnie pojechała rodzić - bo taki spory brzuszek już ma" :szok: aż się przeraziłam

To mi chyba się to nie sprawdza :-(
Ja mam wkęsły pępek, cycki pierwsze rosły a ma byc podobno chłopiec.

A może chłopiec przemieni się w dziewczynke :-D
Wszystko mozliwe, bo w 12 tygodniu moja ginka powiedziała mi ze najprawdopodobniej bedzie chłopak, więc mogła się pomylic, bo był jeszcze malutki :-)

już pisze już pisze:-)
a więc jest taki przesąd, że pępek wklęsły wrózy dziewczynkę a taki bardziej widoczny i na wierzchu brzucha chłopca!!!

jest jeszcze jeden - babcia mi powiedział, że jak pierwsze rosną piersi od brzucha to też na dziewczynke ....
no to ciekawe!
mogło by mi się sprawdzić
bo pępek wklęsły a cyce jak donice heheheh tzn. szybciutko zaczeły się powiększać
ale brzuchal też mam już spory jak na 24 tc

ostatnio znajoma mamy mówi do niej " a córki już nie widać to pewnie pojechała rodzić - bo taki spory brzuszek już ma" :szok: aż się przeraziłam
No to u mnie się to wogóle nie sprawdza (chyba że będę mieć niespodzianke przy porodzie). Przesądowo wszystko wskazywałoby na córcie , a ma być synuś. Bo i cyce ogromniaste he he a brzuchol nieduży i pępęk na razie wklęsły.
Kokusia moje gratulecje!!!

Dziewczyny a mam pytanko (jeżeli już było zadane to przepraszam, ale nie mam szans na nadrobienie tych 3 tygodni). Czy nas obejmie ten dłuższy macierzyński skoro zaczniemy w 2008 roku, a ustawa ma wejść w 2009?

Witajcie Kobietki
ja też mam pępek wklęsły, brzuszek malutki, cycki pierwsze zaczęły rosnąc, wiec moze u mnie sie sprawdzi.
Z tym dłuższym urlopem fajnie by było gdyby nas objęło, ale z tego co wiem, to naliczą nam od dnia porodu (ewentualnie 2 tygodnie przed porodem) i na zasadach obecnie obowiązujących, czyli :
- 18 tygodni przy pierwszym dziecku,
- 20 tygodni przy kolejnym porodzie,
- 26 lub 28 tygodni (nie jestem pewna) przy wieloraczkach.

Witajcie Kobietki
ja też mam pępek wklęsły, brzuszek malutki, cycki pierwsze zaczęły rosnąc, wiec moze u mnie sie sprawdzi.
Z tym dłuższym urlopem fajnie by było gdyby nas objęło, ale z tego co wiem, to naliczą nam od dnia porodu (ewentualnie 2 tygodnie przed porodem) i na zasadach obecnie obowiązujących, czyli :
- 18 tygodni przy pierwszym dziecku,
- 20 tygodni przy kolejnym porodzie,
- 26 lub 28 tygodni (nie jestem pewna) przy wieloraczkach.

Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że jak poprzednio przedłużali macierzyński z 16 do 18 tygodni to objęło to wszystkie matki, które już były na macierzyńskim w momencie wchodzenia w życie ustawy. Ale głowy nie dam sobie uciąć.

Ja mam dzisiaj dobry humorek, właśnie przyszedł nasz wózeczek ;-) i cieszymy się razem z Jasiem, bo to jest spacerówka, więc Jaś ma obiecana, że do zimy jeszcze w niej pojeździ czasem, a potem odstąpi dzidzi, bo będzie już duży :)

Pwa - ja też 10 kg w plusie i stwierdziłam to ostatnio ze sporym zdziwieniem, bo poza brzuszkiem i piesiami to nie widać, żebym była w ciąży i przybrała. W poprzedniej w sumie przytyłam chyba z 15 i szybciutko zrzuciłam, także się nie martwię.

Dziewczyny a mam pytanko (jeżeli już było zadane to przepraszam, ale nie mam szans na nadrobienie tych 3 tygodni). Czy nas obejmie ten dłuższy macierzyński skoro zaczniemy w 2008 roku, a ustawa ma wejść w 2009?

co do urlopu macierzyńskiego, to niestety nas na dzień dzisiejszy, zgodnie ze stanem prawnym (kodeks pracy) nie obejmnie nas urlop macierzyński przysługujący w 2009 roku:-( a szkoda...
ale zobaczymy w styczniu 2009 roku jak juz wejdą w życie nowe przepisy

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Watki do usuniecia,juz usuniete ;-) Co do Misiowki to pojechala do kolezanki na tydzien ale wydaje mi sie ze miala wrócic w niedziele, moze sie przedluzylo...

reklama
Hi!
Gratuluję córeczek i synusiów!!!
Ja dziś byłam rano na glukozie - nie było tak źle.. Nie musiałam nawet cytrynki wciskać. Ot co... zwykła "woda z cukrem" :-D Najgorsze, że jak mi pobierała krew, to potem mocno nacisnęła wacikiem i mi ogromnego siniaka zrobiła.... :crazy:. Boli ręka na maxa - nie mogę nic cięższego wdziąć ani ręki do końca wyprostować... :no:. Tak więc chodzę sobie cały dzień ze zgiętą... :-(.

Do góry