reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
już pisze już pisze:-)
a więc jest taki przesąd, że pępek wklęsły wrózy dziewczynkę a taki bardziej widoczny i na wierzchu brzucha chłopca!!!

jest jeszcze jeden - babcia mi powiedział, że jak pierwsze rosną piersi od brzucha to też na dziewczynke ....
no to ciekawe!
mogło by mi się sprawdzić
bo pępek wklęsły a cyce jak donice heheheh tzn. szybciutko zaczeły się powiększać
ale brzuchal też mam już spory jak na 24 tc

ostatnio znajoma mamy mówi do niej " a córki już nie widać to pewnie pojechała rodzić - bo taki spory brzuszek już ma" :szok: aż się przeraziłam

To mi chyba się to nie sprawdza :-(
Ja mam wkęsły pępek, cycki pierwsze rosły a ma byc podobno chłopiec.

A może chłopiec przemieni się w dziewczynke :-D
Wszystko mozliwe, bo w 12 tygodniu moja ginka powiedziała mi ze najprawdopodobniej bedzie chłopak, więc mogła się pomylic, bo był jeszcze malutki :-)

już pisze już pisze:-)
a więc jest taki przesąd, że pępek wklęsły wrózy dziewczynkę a taki bardziej widoczny i na wierzchu brzucha chłopca!!!

jest jeszcze jeden - babcia mi powiedział, że jak pierwsze rosną piersi od brzucha to też na dziewczynke ....
no to ciekawe!
mogło by mi się sprawdzić
bo pępek wklęsły a cyce jak donice heheheh tzn. szybciutko zaczeły się powiększać
ale brzuchal też mam już spory jak na 24 tc

ostatnio znajoma mamy mówi do niej " a córki już nie widać to pewnie pojechała rodzić - bo taki spory brzuszek już ma" :szok: aż się przeraziłam
No to u mnie się to wogóle nie sprawdza (chyba że będę mieć niespodzianke przy porodzie). Przesądowo wszystko wskazywałoby na córcie , a ma być synuś. Bo i cyce ogromniaste he he a brzuchol nieduży i pępęk na razie wklęsły.
Kokusia moje gratulecje!!!

Dziewczyny a mam pytanko (jeżeli już było zadane to przepraszam, ale nie mam szans na nadrobienie tych 3 tygodni). Czy nas obejmie ten dłuższy macierzyński skoro zaczniemy w 2008 roku, a ustawa ma wejść w 2009?

Witajcie Kobietki
ja też mam pępek wklęsły, brzuszek malutki, cycki pierwsze zaczęły rosnąc, wiec moze u mnie sie sprawdzi.
Z tym dłuższym urlopem fajnie by było gdyby nas objęło, ale z tego co wiem, to naliczą nam od dnia porodu (ewentualnie 2 tygodnie przed porodem) i na zasadach obecnie obowiązujących, czyli :
- 18 tygodni przy pierwszym dziecku,
- 20 tygodni przy kolejnym porodzie,
- 26 lub 28 tygodni (nie jestem pewna) przy wieloraczkach.

Witajcie Kobietki
ja też mam pępek wklęsły, brzuszek malutki, cycki pierwsze zaczęły rosnąc, wiec moze u mnie sie sprawdzi.
Z tym dłuższym urlopem fajnie by było gdyby nas objęło, ale z tego co wiem, to naliczą nam od dnia porodu (ewentualnie 2 tygodnie przed porodem) i na zasadach obecnie obowiązujących, czyli :
- 18 tygodni przy pierwszym dziecku,
- 20 tygodni przy kolejnym porodzie,
- 26 lub 28 tygodni (nie jestem pewna) przy wieloraczkach.

Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że jak poprzednio przedłużali macierzyński z 16 do 18 tygodni to objęło to wszystkie matki, które już były na macierzyńskim w momencie wchodzenia w życie ustawy. Ale głowy nie dam sobie uciąć.

Ja mam dzisiaj dobry humorek, właśnie przyszedł nasz wózeczek ;-) i cieszymy się razem z Jasiem, bo to jest spacerówka, więc Jaś ma obiecana, że do zimy jeszcze w niej pojeździ czasem, a potem odstąpi dzidzi, bo będzie już duży :)

Pwa - ja też 10 kg w plusie i stwierdziłam to ostatnio ze sporym zdziwieniem, bo poza brzuszkiem i piesiami to nie widać, żebym była w ciąży i przybrała. W poprzedniej w sumie przytyłam chyba z 15 i szybciutko zrzuciłam, także się nie martwię.

Dziewczyny a mam pytanko (jeżeli już było zadane to przepraszam, ale nie mam szans na nadrobienie tych 3 tygodni). Czy nas obejmie ten dłuższy macierzyński skoro zaczniemy w 2008 roku, a ustawa ma wejść w 2009?

co do urlopu macierzyńskiego, to niestety nas na dzień dzisiejszy, zgodnie ze stanem prawnym (kodeks pracy) nie obejmnie nas urlop macierzyński przysługujący w 2009 roku:-( a szkoda...
ale zobaczymy w styczniu 2009 roku jak juz wejdą w życie nowe przepisy

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Watki do usuniecia,juz usuniete ;-) Co do Misiowki to pojechala do kolezanki na tydzien ale wydaje mi sie ze miala wrócic w niedziele, moze sie przedluzylo...

reklama
Hi!
Gratuluję córeczek i synusiów!!!
Ja dziś byłam rano na glukozie - nie było tak źle.. Nie musiałam nawet cytrynki wciskać. Ot co... zwykła "woda z cukrem" :-D Najgorsze, że jak mi pobierała krew, to potem mocno nacisnęła wacikiem i mi ogromnego siniaka zrobiła.... :crazy:. Boli ręka na maxa - nie mogę nic cięższego wdziąć ani ręki do końca wyprostować... :no:. Tak więc chodzę sobie cały dzień ze zgiętą... :-(.

Do góry