reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
no może i tak ale ja akurat odniosłam się do tego co napisałaś

mnie lekarze jednak uczyli, że zawsze ważniejsza jest data z OM - bo z USG to róznie bywa mi raz wyszło że na 8 grudnia potem na 2 grudnia
a od daty OM odliczają gdyby się dziecię zadomowiło na dłużej niż może!
zrsztą podobno tylko z tych pierwszych USG bierze się datę jeśli już!

mój lekarz natomiast kazal kierowac mi sie usg dlatego ze moje cykle od zawsze szalaly i standardowe wyliczenie plus rok minus trzy m-ce plus 7 dni raczej bez sensu. Na szczescie dwoch lekarzy na róznym sprzecie w pl i uk zgodnie wyznaczyli date na 10.12:-)

Gdyby sugerować się zawsze usg to wszystkie dzieci rodziły by się z ta samą wagą i tej samej wielkości...:-) wiek ciąży na usg wylicza się przede wszystkim na tej podstawie....:-)

hej hej !!!!
a ja dzis fatalnie sie czułam, w pracy wysiedziałam aż 3 godziny po czym męzowy zawiółz mnie do domu i na szczęście córcia była wyrozumiała i oszczędziła mnie dzis !!!

Dzień dobry wtorkowo. Właśnie udało mi sie nadrobic zaległości w czytaniu Was.Uf jak to dobrze juz byc w domku i z Wami.
Z tego co mi narazie powiedzieli to moje dolegliwości były związane z jakąś bakterią w moczu ale jaką to będę wiedziała dopiero jak odbiorę wynik posiewu w przyszłym tygodniu.
Narazie dostałam UROSEPT 2x dziennie i MACMIROR500 no i jak tylko mnie zaboli brzuch to mam wskakiwac do wyrka i brac NO-SPĘ.

A no i wkońcu wiem że będę miała drugą dziewczynkę. Więc teraz trwa debata nad imieniem bo nagle wszystkie propozycje przestały sie mojemu mężowi podobac.

gratulacje córci !!!!

Dziewczyny a mam pytanko (jeżeli już było zadane to przepraszam, ale nie mam szans na nadrobienie tych 3 tygodni). Czy nas obejmie ten dłuższy macierzyński skoro zaczniemy w 2008 roku, a ustawa ma wejść w 2009?
no właśnie tez sie nad tym zastanawiałam !!!

A ja dziś nie mialam siły siedzieć przy komputerze i po pracy od razu poszłam spać, potem pojechałam do mamuśki i do apteki zakupić glukozę 75g. Jutro rano idę na badania - ogromne to opakowanie tej glukozy, normalnie jestem troszkę przerażona:)

A po południu znowu zobaczę moją dziewczynkę bo w końcu się doczekam badania połówkowego z prawdziwego zdarzenia:) A potem jadę do Ikei i moze sobie poprawię humorek zakupkami jakimiś:)

A znalazłam fajne naklejeczki na ścianę i sobie zakupię nad łóżeczko bo fajnie mi będą pasować na zielonej ścianie:)
KWIATY naklejki na ścianę KWIATKI - 250 sztuk !! (415815655) - Aukcje internetowe Allegro

fajne te kwiataki !!! musze znaleźć zdj jak Liwcia była mała to jej tez taka kwatuszkową ozdobę zrobiłam tyle że wyciałam z kolorowego brystolu :tak: fajnie bedzie wyglądać !!!

Arlets, śliczne te owieczki.
Też będę musiała o tym, żeby jakoś ocieplic wystrój naszej sypialni, ale póki co to zastanawiam sie jak my sie w niej pomieścimy, niby jest spora, ale meble robione na miarę od ściany do ściany i wszystko połączone, nawet nie ma jak wyrzucic jakiegos elementu, może łózeczko wejdzie, ale nic poza tym.
Zastanawiam się nad przeniesieniem się z Dzidzią do bawialni lub sypialni chłopaków, ale wtedy będa przez jakiś czas poszkodowani.

reklama
Hey

A ja dzisiaj niewyspana i zła.:wściekła/y: Całą noc jakoś dziwnie swędziała mnie noga we wnątrz, jakiś nerw; podejrzewam , że to Mała naciska na jakieś czułe miejsce. Strasznie to męczące bo nie można usnąć.
Wogóle to w nocy 3 razy obudził mnie ból brzucha tak jakby to były skurcze no i się przestraszyłam.
Wstałam wcześniej bo ta noga mnie do szału doprowadza:crazy: no i jeszcze jakos mnie żołądek boli.
Nikola kopie jak szalona od rana.

Do góry