reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Paola rozwarcie mam na 1,5 cm, a szyjka juz się trochę skróciła i mam skurcze. Luteine mam od ppczatku ciązy bo miałam juz rozwarcie opuszkowe tak od 12 tygodnia i w 7 tygodniu krwawienie.

reklama
Marzycielko
Ginka powiedziała, żę w takich sytuacjach USG powinno byś zrobione w pierwszej dobie aby wykluczyć ewentualne nieprawidłowości

Tak więc Oliwio Nikolo mamausia Cię prosi o wyjście na Świat napóźniej za 2 tygodnie:-D:-D:-D

Podpiszcie się pod tą petycją do mojej Córki ha ha :tak::-D

Podpisuje się.......Oliwio bądź grzeczna i posłuchaj mamusi:-D

Paola rozwarcie mam na 1,5 cm, a szyjka juz się trochę skróciła i mam skurcze. Luteine mam od ppczatku ciązy bo miałam juz rozwarcie opuszkowe tak od 12 tygodnia i w 7 tygodniu krwawienie.

To jeżeli mi się szyjka otwiera tzn. że ja też mam rozwarcie bo nie rozumiem.:baffled::baffled::baffled:Czy rozwarcie a otwierająca się zyjka to zupełnie coś innego??:sorry2:

paola to jest to samo, tylko zalezy na jakim etapie jest. bo moze masz takie malutkie jak ja miałam czyli takie opuszkowe ze palec nie wchodzi tylko opuszek, a ja juz mam 1,5 cm wiec juz mi rakiete przepisali :-D

Uffff ja już po prasowaniu malutkich ciuszków:-D jutro robimy kolejne pranie!!!!

Na 17 idę na szkołę rodzenia, dzisiaj mamy zajęcia praktyczne z karmienia piersią:-D ciekawe jak to bedzie wygladało...

Niestety musze isc sama bo mój mężulek własnie wraca z jakiegoś zebrania z warszawy i nie zdąży:-(na zajecia, ale jakos dam rade....

paola to jest to samo, tylko zalezy na jakim etapie jest. bo moze masz takie malutkie jak ja miałam czyli takie opuszkowe ze palec nie wchodzi tylko opuszek, a ja juz mam 1,5 cm wiec juz mi rakiete przepisali :-D

O chole...ra :szok::szok::szok: w takim razie dzwonie do lekarza i niech mnie przepisują na za tydzień,bo miałam za dwa tygodnie iść bo byłam wczoraj, ale w takim razie będę chodziła chyba teraz co tydzień:baffled::baffled::baffled:Dzięki Agaciu:happy:A wogóle często masz te skurcze w ciągu dnia?Bo ja np. dzisiaj mam co jakiś czas brzuszek twardy:baffled::baffled::baffled:

Paola nie denerwuj sie. Lekarz wie co robi. Moze mnie źle zrozumiałaś, jak ja miłąm takie małe opuszkowe rozwarcei na samym poczatku ciązy to brałam luteinę rano i wieczorem. A od poczatku 7 miesiaca mi się powiekszyło i skurcze zaczeły się pojawiać, wiec mi już przepisali co dwie godziny fenoterol i dwie luteiny na noc. Skurcze teraz mi sie troszkę wyciszyły ale mam w ciągu dnia też, zdaza się ze jeden jest taki juz bolacy.

reklama
Paola nie denerwuj sie. Lekarz wie co robi. Moze mnie źle zrozumiałaś, jak ja miłąm takie małe opuszkowe rozwarcei na samym poczatku ciązy to brałam luteinę rano i wieczorem. A od poczatku 7 miesiaca mi się powiekszyło i skurcze zaczeły się pojawiać, wiec mi już przepisali co dwie godziny fenoterol i dwie luteiny na noc. Skurcze teraz mi sie troszkę wyciszyły ale mam w ciągu dnia też, zdaza się ze jeden jest taki juz bolacy.

Rozumiem....właśnie ja teraz mam brać rano i wieczorem tą luteinę to może też mam takie opuszkowe...hmmm..no cóż trzeba jak najwięcej leżeć i odpoczywć:baffled:

Animanu mnie też okropnie bolą żebra, ale tylko po prawej stronie, więc wiem co to znaczy:tak:

Do góry