reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Cyprysiowa rzeczywiście te 4 min to był ekspres:-) Widzisz jak człowiek chce to może wszystko, nawet kobieta w zaawansowanej ciąży potrafi przyszykować męża w 4 min do pracy:-D
Marzycielka cudny ten synek Twojej koleżanki i jaki piękny opis na zdjęciem :tak:
Ja również podpisuję się pod petycją :tak:

Dziękuję za podpisanie się pod petycją i mam nadzieję , że Mała to weźmie pod rozwagę:-D:-D

Przekażę miłe słowa o Borysku koleżance:-)

A ja dzisiaj poprasowałam kolejne ubranka i poprałam rożek, pieluchy flanelowe, pościel , swoje koszule nocne oraz kombinezonik:-)
Więc teraz może się już rodzić bo ma w czym przyjechać do domku haha:-)

Dzisiaj odbieramy samochód od mechanika z jednej strony się cieszę , że już wymieniliśmy to co było trzeba a z drugiej kuźwa 600 zł za to wziął a ja mam 700 zł w portfelu w tym muszę zrobić badania za 100 zł:-(
Teście powiedzieli , że Nam wpłacą kaskę więc nie jest źle ale jakoś tak wkurzyłam się , że tyle wyszło!!

Paola co do lewatywy to miałam robiona i nawet nikt sie mnie nie pytał czy chcę czy nie. Ale nie było to aż takie straszne i dało się przeżyc. Piżamki niestety mozna miec tylko na patologii a potem tylko koszulki żeby był lepszy dostęp powietrza. Zdarzali się też na obchodzie lekarze którzy krzywo patrzyli na majtki ale nikt nie zwracał na to uwagi przynajmiej na naszej sali na której były same pocesarkowe mamusie. Niestety nie wiem jak się sprawa przedstawiała na salach po sn.
Aniamanu nie tez strasznie bolą żebra i nie sposób sobie posiedziec niestety.

Dzisiaj odbieramy samochód od mechanika z jednej strony się cieszę , że już wymieniliśmy to co było trzeba a z drugiej kuźwa 600 zł za to wziął a ja mam 700 zł w portfelu w tym muszę zrobić badania za 100 zł:-(
Teście powiedzieli , że Nam wpłacą kaskę więc nie jest źle ale jakoś tak wkurzyłam się , że tyle wyszło!!

Marzycielko głowa do góry my jak ostatnio oddaliśmy samochód do mechanika to zapłacilismy 2000 tys.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i to tylko za głupi zderzak i 2 części:baffled:no i czekaliśmy 2,5 tygodnia:baffled:

Widzę, że Ty prałaś rożek bo ja się właśnie zastanawiałam czy to się pierze też:happy:

Uffff ja już po prasowaniu malutkich ciuszków:-D jutro robimy kolejne pranie!!!!

Na 17 idę na szkołę rodzenia, dzisiaj mamy zajęcia praktyczne z karmienia piersią:-D ciekawe jak to bedzie wygladało...

Niestety musze isc sama bo mój mężulek własnie wraca z jakiegoś zebrania z warszawy i nie zdąży:-(na zajecia, ale jakos dam rade....
Madzieńko - jak znajdziesz chwilkę, to napisz nam co tam ciekawego na szkole r. Niektóre z nas nie mają możliwości chodzenia do takiej szkoły....

Ja też dziś poprasowałam i właśnie nastawiłam kolejne pranko...

I PO TYM WSZYSTKIM LEWA NOGA - STOPA MI PĘKA!!

YOKA - Ty coś pisałaś że biały lenor (sensitive) się nadaje jako zmiękczający. Mój mąż kupił dziś ale nie jest tam napisane że dla niemowląt może się nadawać... Jesteś pewna, że będzie ok? W sumie dodałam trochę do prania.... ale nie jestem pewna...........

reklama
Marzycielko, Paolo27 - Cieszcie się, że z samochodzikami już dobrze (wiem, że nie powinnam tak mówić...) My mamy gorszy problem.... nasz samochodzik "nie działa" Nie chce odpalić, gaśnie w czasie jazdy :-:)-:)-( Nie działa na gazie ani benzynie.... Oddaliśmy już do 4 mechaników i nie wiedzą co znim jest. A mechanicy na prawdę sprawdzeni i dobrzy są. Kupę kasy wydaliśmy w ostatnich 2 tygodniach.... i samochód nadal zepsuty:-:)-:)-(. Mamy ostatnio do wszystkiego pecha....... Tak bardzo bym tylko chciała, żeby z małą było wszystko dobrze... Mimo że się dosłownie "wszystko psuje"........ Ani kasy, ani samochodu, ani mieszkania, ani nic....:-( (jedyna nadzieja tylko w mojej "zuni" - może ona doda mi powera do życia)

Do góry