reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

ewelw USG miałam zwykłe.

sawka nie denerwuj się na zapas. Do czasu aż wrócimy z macierzyńskiego, wszystko może się zdarzyć.

marzycielko podpisuję się pod petycją:-D

justynka kuruj się

reklama
Marzycielko jak sobie pomyślę, za za dwa tygodnie naprawdę możesz urodzić a później już cała reszta to aż mi ciary po plecach chodzą. Mam wrażenie, że parę tygodni temu zaczynałyśmy pisać na forum.:-)

I wogóle to już prawie listopad. Nawet nie wiem kiedy październik zleciał.

Ciekawe jak to będzie jak mi zostanie dwa tygodnie :happy:

Witajcie wtorkowo.
Marzycielko śliczny ten szkrabek a jaką ma bujna fryzurkę. Acha no i oczywiście też się podpisuję pod Twoja petycją bo sama też chciałabym urodzic przed terminem.
Paola widzę że chyba jednak sie spotkamy na porodówce bo Twoja pociecha sie śpieszy na świat.
Cyprysiowa mój mąż też wychodzi do pracy o 4.50 a budze go o 4.30 bo on beze mnie to nie słyszy budzika.

I juz zapomniałam co miałam napisac ale pamięc absolutna to ostatnio moja towarzyszka nieodzowna. A absolutna dlatego że ostatnio absolutnie wszystko zapominam.

Paola27 Ja biorę Luteinę juz dwa tygodnie i nie powiem żę jakos super mi pomaga ale miewam takie dni że nie mam skurczów i nie boli mnie podbrzusze:tak:może to akurat działanie Luteiny , niewiem.
Mam nadzieję że Tobie pomoże:tak:
Ja dziś całą noc miałam beznadziejną,ale odespałam sobie to jak mąż pojechał do pracy,jakoś lepiej mi się ostatnio śpi samej ;-)więcej miejsca ...
Wogóle to gdybym mogła to przespałambym te dwa miesiące:tak:
Ale widzę że z kiepskim samopoczuciem i ze skurczami jest nas tu dużo więcej ;-)Tzymajcie się wszystkie Dziewczyny i życzę wszystkim dużo dobrego samopoczucia:tak:i miłego dnia.

Oj Kokusia widzę, że chyba tak:tak:Wiec od razu krzycz, że jesteś z forum BB:-D A tak wogóle Kokusia jak rodziłaś ostatnim razem to robili Ci lewatywę?hmm...pytam bo jestem bardzo ciekawa, a no i już po porodzie można mieć u nas w szpitalu piżamkę tzn.spodnie i koszule czy raczej polecasz koszulę dłuzszą???

Agga24 a jeśli mogę zapytać, dlaczego lekarz zapisał ci luteinę?Ze względu na częste skurczę czy może też na krótkę szyjkę, czy jeszcze cuś innego?:baffled:

hej

Ale miałam do nadrobienia ;-)
No miałam straszną, obudziłam się o 1 w nocy zeby wziąć tabletke i juz zasnac nie mogłam ... tak mnie mdliło :-(. Zrobiłam sobie gorącą herbate i czekałam az mi pzrejdzie. Zasnełam dopiero o 3:00.

Agatkas kabaret świetny. Moj mały tez tak szaleje, rozpycha sie we wszystkie strony :-D.

Justyna ty to masz pecha z tymi chorobami. Gobrze ze chociaz małej przeszło.
Marzycielka podpisuje sie pod petycja :-)
Paola ja biore luteine od początku ciązy. Pomaga ale juz na takim etapie jak ja jestem to juz mam dołaczony fenoterol.

Miłego dnia

Paola27 mój ginekolog jak mi zapisywał Luteinę to powiedział,że to z racji krótkiej szyjki i częstych skurczy nic więcej nie mówił:tak:
Zobaczę co mi powie za tydzień bo mam 4 listopada wizytę :tak:Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze :-(

Paola ja biore luteine od początku ciązy. Pomaga ale juz na takim etapie jak ja jestem to juz mam dołaczony fenoterol.

Miłego dnia[/quote]

Agacia82 właśnie tak mi się kojarzyło,że Ty bierzesz luteinę:tak:Ciekawe dlaczego mi nie przepisał fenoterolu..hmmm...bo widzę, że jesteśmy na tym samym etapie ciąży:happy:Bo z tego co mi się kojarzy to Ty masz małe rozwarcie tak???A z szyjka jak??

Paola27 mój ginekolog jak mi zapisywał Luteinę to powiedział,że to z racji krótkiej szyjki i częstych skurczy nic więcej nie mówił:tak:
Zobaczę co mi powie za tydzień bo mam 4 listopada wizytę :tak:Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze :-(

Acha rozumiem mi przy krótkiej szyjce i skurczach zapisał tylko 3 razy dziennie nospę i magnez-dopiero wczoraj zapisał mi luteinę jak się okazało, że szyjka się otwiera:-(Bądźmy dobrej myśli pomimo wszystko:happy:

reklama
U mnie dzisiaj w pracy luzik, dlatego się trochę udzielam, bo tak normalnie to nie ma czasu i musze wieczorkiem nadrabiac, a wtedy nie mam juz siły odpisywac.
Sawka, nie martw się, bo za wcześnie na to. A nawet gdyby poszło nie po Twojej myśli, to możesz wziąc wychowawczy i w międzyczasie czegoś szukac, a dobra kadrowa na pewno w niejednej firmie sie przyda.
A jak plany na wyjazd do męża, bo wiem, ze kiedyś sie zastanawiałaś?

Do góry