pytia
Fanka BB :)
Mam do was pytanie....
Czy okres 182 dni liczy sie od poczatku zwolnienia, czy od momentu pobierania świadczenia płaconego przez ZUS???
Mnie policzyli od początku zwolnienia.
a tak przy okazji zastanawiam się nad moją sytuacja, bo termin mam na 31.12 a 182 dni zwolnienia mijają mi jakoś dwa dni przed terminem, więc tez mam iśc na zasiłek rehabilitacyjny..?jak przenoszę to chyba szybciej wskoczy mi macierzyński? kurcze nie wiem co robic
![]()
Sawka!! Dziewczyny!!
Czy to się tyczy wszystkich w całej polsce, niezależnie czy pracóję w państwówce (ja akurat w szkole) czy w prywatnej firmie?
To znaczy, że jak przekroczę, to już nie dostanę kasy? zostanę na lodzie?
Baaaaaaaardzo proszę o odpowiedź, bo mi może przekroczyć... Błagam odpiszcie, bo już się denerwuję...
ten zasiłek to coś dodatkowego - czy w ogóle nie dostanę kasy z zusu i zostanę na lodzie???
Myślę, że powinnyście złożyć ten wniosek. Ja mam podobnie (tak ja Ty ewelw, pracuję w szkole), jeśli przekroczę te 182 dni to też tylko o 3-4 dni. Informowałam się w ZUS-ie i pani powiedziała mi, żebym złożyła wniosek, bo to nie zaszkodzi, a jeśli urodzę wcześniej, to wystarczy zadzwonić do ZUS-u i poinformować o tym fakcie, żeby anulowali zasiłek.
Ewelw - będziesz spokojniejsza jak złożysz te papiery. Mnie powiedzieli, że mogłabym w grudniu zostać bez wypłaty, jeśli przekroczyłabym te 182 dni, a nie złozyła wniosku.