reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

zastaawiam się teraz jak jest z tymi zwolnieniami - ja nie mam ciągłości zwolnienia - mam je przerwane i znowu lekarz mi wystawił,aż zadzownie jutro do zusu i do księgowej i dopytam się jak to z tym wszystkim jest i zczym to się je:baffled:bo już się sama zakręciłam

dobrej nocki wam życze

Sawka wypowie się na pewno na ten temat bardziej profesjonalnie ale z tego co słyszałam to brak ciągłości następuje w momencie gdy przerwa w zwolnieniu jest 60 dni...chyba:szok:

reklama
MAMUSKI ja mam troszkę inne pytanie.....czy jeżeli ja chcialabym rodzic razem z moim misiaczkiem...to znaczy no on ma byc przy porodzie....to ja musze to wczesniej zglosic na porodówce???

MAMUSKI ja mam troszkę inne pytanie.....czy jeżeli ja chcialabym rodzic razem z moim misiaczkiem...to znaczy no on ma byc przy porodzie....to ja musze to wczesniej zglosic na porodówce???

Kana to zależy od szpitala...u nas jest jedna sala typowa do porodów rodzinnych, reszta to boksy oddzielone scianami i parawanami i jak tylko nie ma zbyt wielu rodzących to nie ma z tym problemu i nie trzeba tego zgłaszac wcześniej...:tak: ale co szpital to inny obyczaj:-p i najlepiej dowiedzieć sie u siebie...u nas jest bezpłatny poród rodzinny;-) nie wiem jak to jest jak trzeba za ten "luksus" zapłacić:sorry2:

No tak....MADZIENKA dziekuję slicznie za odpowiedź....będe musiała sie tam chyba pofatygować....i zapytać co i jak....no i jezeli to za ile...kurcze buźka mi sie otwiera chyba poje chaśku....Jak co to życze mamuśkom słodkich snów;*

z tymi zwolnieniami jest dokładnie tak jak pisały Madzienka i Yoka
w roku łącznie można być na zwolnieniu 182 dni, i żeby nie było ciągłości to przerwa między zwolnieniami musi trwać 60 dni

Marzycielko jeśli chodzi o krostki to wszystko Ci zejdzie z czasem, może nie od rzu po porodzie ale po może nawet kilku miesiącach. ja wobu ciążach miałam pełno tego świństwa i wychodziły mi na czole na plecach na szyi i sama nie wiem jeszcze gdzie, nawet miałam na czole takie plamy brązowe. dziś juz nie ma po tym ani śladu.
O dziwo w tej ciąży nic mi nie wychodzi.....ach te chłopaki mnie poprzednio wymęczyli....a Ciebie wykańcza dziewczynka.....nie ma reguły....

Dzięki , że mnie pocieszyłaś bo tego było mi trzeba:-)

A ja wróciłam z zakupów i kupiliśmy super odkurzacz Electroluxa :tak:
Od razu odkurzałam a było to przed 22 :-D:-D:-D
Pieseczkom kupiliśmy kosteczki i są tak zadowolone , że nie wiem:-)
Wogóle humorek mi się troszkę polepszył;-)

reklama
Do góry