reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Witajcie:-)
Aniamanu i Cyprysiowa życzę Wam, aby dzieciaczki obróciły się główką do dołu:tak:
Kokusia daj znac po wizycie u ginki :tak:a z zachowaniem córci współczuję tak samo jak Cyprysiowej synuś chyba rzeczywiście przeczuwają, ze niedługo juz nie będą na pierwszym planie, powodzonka życzę i cierpliwości dziewczyny - choc w naszym stanie z tym cięzko:zawstydzona/y:
Pytia ja tez planuję masowanko:-)juz sobie posatnowiłam, ale jeszcze mam troszkę czasu no i koniecznie napar z liści malin:tak:
Agga ja tez mam takie pobolewania i nic nie biorę:szok: musze zapytac gienia dlaczego mnie zaniedbuje:-D
Sawko wszystkiego najjj z okazji rocznicy ślubu i żeby mężunio wynagrodził Ci odpowiednio te samotne chwile
Zapominajko to niesprawiedliwe, że Zus Ci potracil pensję, dzwoń szybko do szefa i wyjasnij z nim to, musi Ci jakoś to zrekompensowac:wściekła/y:kurcze niektórzy normalnie sobie jaja robią:wściekła/y:
Yoka dużo zdrówka i odezwij sie po usg
Morbital co do płytki to ja nagrałam tydz temu i chyba żałuje..., bo prawie nic nie widac:wściekła/y: dzidzia jest juz za duża i moim zdaniem lepiej bylo wczesniej sie na to zdecydowac, ale wybór należy do Ciebie;-)
Aniamanu współczujętych wymiotówi zawrotów głowy, myślę, że nie ma co czekac z wizytą u lekarza - szybko wracaj do zdrowia i napisz diagnozę lekarza

Witajcie mamuśki!!!

Tyle naskobałyście że nadrabiam i nadrabiam:-D ja dzisiaj pozałatwiałam sobie troszeczke spraw i padam....;-)
Na obiadek zrobłam naleśniki a teraz idę poleżeć...:sorry2:

Coś mnie tchnelo i zaczelam myślec o swietach. Jaki fantastyczne prezent bedziemy miec!!!! Az lezka sie kreci w oku:-)
Macie pomysly na potrawy wigilijne dla karmiących?

Agawar któraś z dziewczyn umieszczała na forum potrawy wigilijne w wersji "dla karmiących"...jak znajdę podeślę link:tak:

Tez slyszalam, ze liscie malin pomagają, ale czy rzeczywiscie to nie wiem. Ile zaplaciłas za te liscie malin???

Ja dzisiaj kupiłam je w Herbapolu i zapłaciłam 1,90zl

a ja mam dziś straszna chandrę... mój brak humoru spowodowany jest tym że... dziś wypada trzecia rocznica mojego ślubu.. a mojego M nie ma...:-:)-:)-(

Sawka wszystkiego najlepszego z okazji dzisiejszej rocznicy ślubu!!!!;-)

YOKA wracaj do zdrówka!!!:tak:

aniamanu co to przyplątało się??Wykurz to koniecznie!!!:tak:

Dziewczynki korzystające z świadczenia rehabilitacyjnego!!!!
I Sawka - Ty nasza specjalistko od zawiłych spraw związanych z ZUSem!!!!

Mam do was pytanie....

Czy okres 182 dni liczy sie od poczatku zwolnienia, czy od momentu pobierania świadczenia płaconego przez ZUS???

Dzisiaj dostałam z firmy dokumenty i tam wszedzie jest wypełnione że na zwolnieniu jestem od momentu kiedy zaczął płacić mi ZUS:szok: a nie pracodawca:tak:czyli 33 dni później niż faktycznie poszłam na zwolnienie...

Możecie mi to wyjaśnić???:sorry2:

Wy tak mamunie piszecie o tych masażach na olejku migdałowym, a mi wczoraj położna na szkole rodzenia dała jeszcze inną radę na dobre przygotowanie krocza do porodu:tak: otóż...:-)

kazała nam kupić ... najtańszą !;-) i najmocniejszą kawę parzoną:tak: i jakies 2-3 tyg. przed terminem na podpaskę położyć gazik, który uprzednio namoczymy we wcześniej zaparzonej kawie- może być zimna bądz letnia,(bo temp. i tak się dostosuje do naszego ciałka:-p) aha siedzimy na tej podpasce jakieś 15 min, i wyrzucamy:tak: ( można trzymac taką zaparzoną kawę 2-3 dni w lodówce i jej używać, a potem zaparzyć nową dawkę:tak::-D:-D) - i najważniejszy szczegół :-D:-D musi byc to mocna rura:tak::-D taka z 2-3 łyżek, poprostu siekiera :tak:, wtedy działa najlepiej, podobno ta kofeina działa cuda;-) wg. mojej położnej:-), ja chyba pójde na łatwizne i będę się kofeinować inaczej:tak::-D:-D:-D:-D, bo na wszelkie masaże dolne, jestem za leniwa, a poza tym słyszałam, że one nie zawsze są skuteczne, a my po nich mam szparki, że wiadro by włożył:baffled::szok:-serio, bo ponoć zaczynamy od jednego palca a kończy się na np. czterech :szok:, jakoś mi to dziwnie brzmi, no ale tak słyszałam ...

Madzienka okres zwolnienia liczy się łącznie z tym co płacił Ci pracodawca...czyli od pierwszego dnia zwolnienia wystawionego przez lekarza...;-)
Myslę że w papierach masz napisane że od dnia kiedy zaczął Ci wypłacać ZUS jesteś na zasiłku chorobowym...i to by się zgadzało bo dopóki płacił Ci pracodawca to nie jest to jeszcze "zasiłek chorobowy" ale to nie zmienia faktu że zwolnienie liczysz od pierwszego dnia jego rozpoczęcia...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry