reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Wiec bylam u lekarza mialam wysokie cisnienie ale juz nie wymiotuje mam sprawdzac cisnienie co pare godzin jak sie nie poprawi to mam jechac do szpitala, a moze to tylko jednorazowe wymioty i mi przejdzie zobaczymy jutro ale dziwne to wszystko nie powinnam wymiotowac w tak poznej ciazy moze jakis wirus i to cisnienie mnie martwi.
Cyprysiowa tez sie nad tym goleniem zastanawialam ale to nie wyglada dziwnie? teraz golisz i bedziesz golila jeszcze przed porodem ? zachowoje sie jak nastolatka bo rzeczywiscie jak oglondam na filmikach o porodzie to te klaki paskudnie wygladaja.

reklama
aniamanu - super, ze corcia swietnie sie miewa!! A o akupunkturze pierwsze slysze...

Morbital - ahhh, poprostu byłam ciekawa jak doszło do zakarzenia, ale chyba jeśli dobrze rozumiem pracujesz ze zwierzętami i jesteś bardziej narażona dobrze się stało, że zostałaś odpowiednio potraktowana farmakologicznie.

pytia - niezły plan, hehehe, mam nadzieję, że odniesie skutek!!

Agga - mnie boli ale bardzo żadko. Koniecznie się kuruj, bo nie ma na co czekać, oby się nie pogorszyło! Pewnie cię nie pocieszę, ale ja miałam skurcze bardzo silne od połowy 6 miesiąca i urodziłąm 8 dni po terminie, także nie ma reguły.... ale napewno będzie dobrze...

agawar - mi pomogły, wywołąłąm sobie poród wypijając na raz 2 litry silnego naparu ok 22, o 2 w nocy zaczęły się skurcze, którym towarzyszyły bóle jakby miesiączkowe, a potem już poleciało...

sawka - przykro mi, mam nadzieję, że jednak już niedługo będziecie razem - całą trójeczką - cieszyć się każdym dniem, a nie tylko rocznicami!

Zapominajka - cóż, te herbatka przepyszna to nie jest, raczej... hmmmm... smakuje na bardzo zdrową, hahaha, ale da się przełknąć. No świntuchy z tym ZUSem, nie ma co....wrrr....

Yoka - no to faktycznie nie ma co zwlekać, niech cię przebadają... a może jak się nasili to na pogotowie jedź? Trzymam kciuki, że cudem się szybko poprawi!!

Co do potraw wigilijnych, to ja ryby po grecku raczej nie zaryzykuję (podsmażona, cebula wzdymająca)... Ale właśnie Losoś na parze, warzywka na parze (ziemniaczki, marcheweczka, pietruszka), ja na początku z soli rezygnuję, myślę, że łagodny barszczyk jak najbardziej na poprawienie morfologii, pierogi z ziemniaczkami (dla mnie też zrobię bez cebuli), galaretka rybna, jakiś łagodny pasztet z rybki, jajeczka z jakimś łagodnym farszem może, chociaż jajka ciężkostrawne raczej, no i jak dla mnie to już wypas i przejedzenie...

Morbital - suuuper, zazdraszczam ci!!! chętnie bym z tobą poleciał, hahaha, napisz jak było koniecznie!!

aniamanu - ja myślę, że z tymi wymiotami, to może tak być przez ułożenie dzidzi, tak więc poszukaj wygodnej pozycji, mięta, rumianek, herbatniczek, jabłuszko, imbirek do herbatki i trzymam kciuki, żeby przeszło szybko, jedz bardzo małe porcje, może to pomoże.

edee - dzięki za te kofeinowanie, napewno wykorzystam, bo tych masaży nie przetrwałabym na bank!!! Wrrr... na samą myśl mi słąbo, jakaś nadwrażliwa jestem...

Madzienka - kciuki zaciśnięte!!

Marzycielka - krostki raczej znikną, ale rozstępy... cóż wątpliwe, u mnie zostały nienaruszone po dziś dzień...

Kana - ja nie zgłąszałam nikomu, że chcę być z mężem, poprostu już jak mnie przyjmowali to zapłaciliśmy za poród rodzinny do wody, tatuś się przebrał profesjonalnie i do dzieła!

A ja dzisiaj znowu maraton, najpierw do innego miasta pojechałam z Misią założyłąm sobie konto w banku i kupiłam maleńkiej śliczne bodziaki zapinane na całej długości, tak jak chciałąm i rajstopki, Misia czapkę i sobie branzoletki wybrała, potem szybko do domku, zrobiłąm obiadek i poleciałąm do Ikei ze znajomymi, kupiłam komodę i nakładkę na nią do przwijaka, no i jeszcze taką szafeczkę sprytną, znalazłam tez taki "ściemniacz" do lampki, żeby nie budzić mężusia w nocy jak maleńka będzie rozrabiać. Jak to wszystko przynieśliśmy, to się okazało, że czeka nas jeszcze przestawianie w sypialni, bo tak jak jest to będzie do bani z funkcjonalnością... ale pewnie w weekend już poprzestawiamy i zacznę prać i ukłądać wszystko jak należy, aż mnie ręce już swędzą, hahaha. A jutro kolejny maraton, znowy muszę jechać do innego miasta, hehehe, ale chcę pozałatwiać wszystko zanim jeszcze bardziej urosnę w siłę!!

cyprusiowa - pytałam kolegi jak to było u niego z tym samorządowym becikowym. U nas zażyczyli sobie zarobki na dwa lata wstecz - czyli ona rodziła w 2008 - a zarobki wzięli za 2007,2006 obliczyli im jakąś średnią która miała nie przekraczać 500 ileś złotych - i po tym wszystkim wypłacili im 1000 złotych :-) Ja się będe starać o to becikowe bo mój mąż nie pracował w 2007 i 2006 czyli jest tylko moja pensja;-)

Misiówka pracowałam ze zwierzakami ale zostałam odsunieta od zajęć:-)

Dzień dobry z samego rana

aniamanu - ja miałam wysokie cisnienie w połowie ciąży ciągle powyżej 140/90 - ale się jakos samo unormowało, mierz kochana cisnienie jak najczęściej, prowadź sobie notatki - i nie choruj nam broń Boże:-)

Witajcie kochane. Wczoraj już nie pisałam bo pózno wróciliśmy i byłam trochę wypompowana:-(

Sawka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu. Szkoda że samotnie spędzonej:-(Ja naszą w tym roku(juz czwartą) spędziłam w szpitalu więc też nie było za ciekawie.

Zapominajko no niezle Cię użądzili. Ja zawsze w takich chwilach cieszę się że nie pracuje i nie muszę sie użerac z tymi wszystkimi ludzmi i instytucjami

Yoka kuruj się i szybko wracaj do formy bo z tego co zauważyłam ostatnio to tylko Ty i Madzienka tryskacie cały czas dobrym humorem a takich pocieszaczy nam potrzeba

Morbital zazdroszczę Ci tego USG. Ja jeszcze tydzień muszę poczekac:-(.

Aniamanu a może się podziembiłaś? Ja zauważyłam u siebie że odkąd jestem w ciąży to starczy że złapię jakieś przeziembienie i zaraz biegunki i wymiotów a brzuch i żołądek to zaraz tak mnie bolą jakbym sie porządnie struła. Ale na drugi dzień przechodzi czego i Tobie życzę.

Edee pomysłowy ten sposób z kawą i wydaje mi się jednak przyjemniejszy niż masaż bo ja ostatnio się strasznie tkliwa zrobiłam i przez to mój mąż nie ma ze mnie żadnego porzytku:zawstydzona/y:

Madzienka oczywiście kciuki zaciśnięte najmocniej jak się da. Dobrze że mam krótkie paznokcie;-):-D

Marzycielko krosty napewno znikną więc nimi się nie martw. A rozstępy? No cóż. Napewno zjaśnieją. I zostaną razem ze zdjęciami na pamiątkę po cudownej ciąży:-) Super że udało się trochę humorek poprawic zakupami. Tak to jest. Mała rzecz a cieszy.

Blizniaki ubawiłaś mnie postem o tym że jesteś leniwa:-D

Kana ja trzy lata temu też nie musiałam nic nigdzie wcześniej zgłaszac. Poprostu mój mąż poszedł razem ze mną na porodówkę i nikogo to nie dziwiło.

Misiówka Ty to masz chyba jakiś motorek zamontowany:-DSuper że zakupy się udały. Ja też w tym tygodniu planuje troche przemeblowac i wkońcu sie wziąc za to wszystko bo za tydzień mamy poważną imprezę więc domek musi błyszczec.

A ja na wczorajszej wizycie nawet nie podejrzałam małej bo z racji że za tydzień mam USG to nawet serduszka słuchałyśmy tylko radiem a nie tak jak zawsze na USG:-(Zaciekawiło mnie to że powiedziała że tentno słychac wysoko ale zapomniałam się zapytac co to może oznaczac:zawstydzona/y:
Wogóle to wkurzyła mnie wczoraj baba w poczekalni:angry:Do mojej giny nie można sie zapisac telefonicznie tylko jak sie przyjdzie i zapłaci to dostaje sie numerek i potem pół dnia czekania. Troche uciążliwe ale można się przyzwyczaic. No i trafiła się wczoraj taka baba która uznała że w poczekalni była druga więc musi druga wejśc. Tłumaczymy jej żeby sobie zobaczyła na kwitku który ma numer i będzie wiedziała kiedy ma wejśc a ona na to że niby ma 5 ale ją to nic nie obchodzi bo ona musi wejśc już. I nie ważne że my cztery przed nią to ciężarne:wściekła/y:Dziewczyny mało co w drzwiach nie stratowała jak sie pchała do tego gabinetu.:wściekła/y::wściekła/y::angry:

Dzien dobry

Witam sie po porannym prysznicu. Szykuje sie do gina, jestem jak zwykle poddenerwowana :zawstydzona/y: Choc z drugiej strony nie moge sie doczekac widoku mojego skarba na usg :-D

Morbital
u nas jest ten półap nie 500 cos a 1007zł na osobe. Liczy sie mam nadzieje na nowego czlonka rodziny również.

kokusia oj nie pytaj jak bym wkroczyla na ta babe :wściekła/y: Niecierpie takich sytuacji i oczywiscie zawsze musze sie odezwac

witajcie mamuski z rana :-D
ja dzis na chwilke, zaraz uciiekam na szkolenie z kodeksu pracy a później do szkoły rodzenia na zajęcia:tak:
życze miłego dnia

Witam porannie :-)

Ja dziś humorek mam nawet nawet:tak::-D:-D, rano zawiozłam mocz do analizy (żadnych ludzi nie było przede mną:szok::tak::-D szok), bo ciągle wyniki mam nie za ciekawe, ale zobaczymy tym razem, może się coś po tabletkach polepszyło. Dziś nie będę się nudzić bo z ranka nabyłam nowy numer "Encyklopedia zdrowia dziecka" z płytą CD:tak::tak: strasznie lubię oglądać rzeczy tego typu, a pózniej poczytam w gazetce co ciekawego napisali:tak:

Miłego dnia wszystkim brzuchatkom :-)

Cyprysiowa, od razu zdaj relację co nowego na usg, czekamy na dobre wieści;-):tak:

reklama
Do góry