reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witam wszystkie Mamuśki :)

Boli Was czasem dół brzucha? Ja już sama nie wiem czy to od tego że mała tak kopie, czy od czegoś innego od wczoraj cały czas mnie właśnie dół brzucha pobolewa.... aaa i dołączam do grona zakatarzonych:([/quote]

Wiesz co, mnie w podbrzuszu również boli i czasami tak że chodzenie sprawia mi straszny ból:( Byłam wczoraj u ginekologa i powiedział mi że te bóle podbrzusza to są skurcze. Niewiem czy u Ciebie oznaczają to samo ale najlepiej jak za pytasz swojego lekarza.
Ja muszę znowu brać 3xna dzień nospe forte i Luteine na noc (dwie tabletki do pochwowo) :-(
Ale naszczęście z małą wszystko w porządku,waży 1325g i na 90% dziewczynka :tak:
Termin mam na 27 grudnia i mam nadzieję że nie urodzę wcześniej przez te skurcze,ale dla bezpieczństwa muszę teraz chodzić do gina co 3 tyg.

reklama
Coś mnie tchnelo i zaczelam myślec o swietach. Jaki fantastyczne prezent bedziemy miec!!!! Az lezka sie kreci w oku:-)
Macie pomysly na potrawy wigilijne dla karmiących?

Witam dziewczyny :)

Posłałam Jasia z babcią na spacerek i mam trochę spokoju w domku ;)
Od dzisiaj zaczynam masować krocze olejkiem z migdałów, zobaczymy, co to da. Moja koleżanka masowała regularnie od 34 tygodnia i urodziła bez nacinania, ale to może być równie dobrze zbieg okoliczności. No, ale zaszkodzić nie zaszkodzi na pewno. Kupiłam też sobie liście malin, ale te zacznę pić dopiero po skończonym 36 tygodniu, bo nie chcę urodzić wcześniej.

Tez slyszalam, ze liscie malin pomagają, ale czy rzeczywiscie to nie wiem. Ile zaplaciłas za te liscie malin???

witajdzie dziewczyny popołudniowa porą:blink:
Witajcie dziewczyny bylam na USG córcia czuje sie dobrze ja tez ,ale jest glowa do gory a ja bym bardzo chciala urodzic bez cesarki wiec gine. zaproponowal mi zeby dzidzia się odwróciła zrobic Akupunktura i sie zgodzilam umowie sie jutro, i tez dal mi skierowanie do anastialoga jak bym sie wkoncu zdecydowala na znieczulenie, nie podal mi wagi bo powiedzial ze to jest nie pewne np. jesli by wazyła 1800 to moze byc 2100 albo 1500 tak bylo z moim synkiem lekarz powiedzial mi w dniu porodu ze dziecko będzie ważyło 1600 a wazyl 1370 wiec powiedzial ze waga nie ma znaczenia najważniejsze ze wszystkie inne pomiary sa dobre.
Pozdrawiam.

ciesze sie że wszystko jest ok :tak:

aniamanu no ja tez mam obawy ze maly jest n ie obrócony. Niewiem sama, czasem czuje u góry takie lekki dotykanie ale najwiecej mnie kopie po bokach tak jakby lezal w poprzek :baffled:
Jutro mam w koncu wizyte :tak: Dzis golonko :dry:niewiem jak ja to zrobie...:baffled:
ja tez mam wrazenie że moja Niuńka lezy w poprzek, bo najwiecej kopniaczków mam po boku brzuszka :tak:

Mam pytanko co do becikowego. U nas w bydgoszczy sa 3. To zwykle, to gdzie mozna przekroczyc 504 na os. i samorzadowe w ktorym nie mozna przekroczyc tysiac cos na os....
Orientujecie sie jak oni to licza? czy patrza na pensje z umowy czy ile sie dostaje na reke? Wtedy liczą średnia ? z ilu miesiecy...?
no i czy licza juz ta mala osóbke? Czyli ja bym liczyla na 4 osoby...?

wklejam link na temat becikowego, jest tak wszystko bardzo dokładnie opisane, co jak, komu itp.
Becikowe - Przewodnik Krok po Kroku

a ja mam dziś straszna chandrę... mój brak humoru spowodowany jest tym że... dziś wypada trzecia rocznica mojego ślubu.. a mojego M nie ma...:-:)-:)-(

reklama
a ja mam dziś straszna chandrę... mój brak humoru spowodowany jest tym że... dziś wypada trzecia rocznica mojego ślubu.. a mojego M nie ma...:-:)-:)-(

Sawka, kochana, wszystkiego dobrego z tej okazji! Myślę, że Ty to jednak pojedziesz do mężusia z maluszkiem, nawet kosztem utraty pracy, bo się nam tu zapłaczesz na śmierć z tęsknoty :)

Do góry