reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

witam wieczorkiem.
A u mnie w domu wszędzie świece w tle Lionel Richie, Bryan Adams Rod Stewart i obiadek oraz ja w sukience czekam na męża z obiadkiem i sypialnią a w niej olejek do masażu , który mi ma zafundować:-)

Zobaczymy jak to wyjdzie ale będzie zaskoczony. Zaraz będzie więc lecę..:-)
No, to będzie sie działo, miłęgo masażyku i nie tylko.......

A ja mam najlepszego męża na świecie - ciepły, czuły, mądry, zaradny i CIERPLIWY, ale i u nas latały w powietrzu poduszki, potem kapcie a na końcu nawet kasety video:baffled:
No ale tłumaczę się, że to był mój pierwszy trymestr i hormony nie do opanowania.
Poszło o kontakt w ścianie - bzdura - ale wtedy wydawało mi się to bardzo ważne. Muszę przyznać, że zachował się SUPER - ja bym tak nie potrafiła- przeczekał mój szał a jak już sobie popłakałam - to przyszedł przytulił i pyta się: Kicia, a tak naprawdę to co się stało?
Super, że masz takiego faceta.
Mój też taki jest spokój i opanowanie, przyznam, że czasem mnie to wkurza, bo ja się drę, a on nic, bo nie chce zaostrzać konfliktu. ale to dobrze, bo jakby miał taki charakterek jak ja, to chyba byśmy sie pozabijali;-).

Kankiya, nie jesteś sama, my też mamy spore zaległości, jakoś nie mam nastroju, mąz też nie bardzo, nadrobimy po ciąży:-)

Sawka, fajnie że Niuńcia daje o sobie znać, moja też mnie posztur....

Mój wolny dzień niestety dobiega końca i jutro znów do pracy, ale to nawet dobrze, bo chyba jakbym za długo siedziała, to bym się znudziła, a tak czas szybko mi leci.
Byłam dzisiaj u kosmetyczki na "woskowaniu", pójdę chyba przed porodem jeszcze raz, to będzie mnie do golenia.:-)

reklama
hej ja na chwilke bo juz wysiedzieć nie umiem !!! :baffled: dzis tak sie wierci że aż mnie boli a poza tym brzuch mi sie napina i dzis w domku wiekszość czasu spedziłąm nawet po córcie do przedszkola nie poszłam !!! jak szłam chwile to wszystko w kroku czułam !! jutro na 11 ide do gina bo inaczej to bym dzwoniła dzis ze ma sie ze mną umówić i zobaczyć co tam sie dzieje :baffled:

spadam !!!

całusy !!!!

Marzycielka miłęgo wieczoru !!!

Ostatnia edycja:
blizniaki - no mam nadzieje, ze jutro w pracy bedzie malo roboty!!

justyna - ja też dzisiaj tak mam, cała szyjka macicy mnie kłuje i ciśnie w dól... ale to chyba już lepiej nie będzie.

Ja jeszcze na chwilke do Ws wieczorkiem zaglądam i powiem Wam że podziwiam te które jeszcze pracują, ja już nie dałabym rady. Teraz to zakupy robię tylko w "koło komina" bo na dłużej do miasta to ledwo dycham.Wydaje mi się się dużo jeszcze mogę ale jak przychodzi co do czego to padam z nóg.

Marzycielka ma na pewno miły wieczór więc ja życzę całej reszcie miłego wieczorku!

U mnie wieczorna kopanina. Chyba muszę odłożyć kompa i położyć się na boczek, bo inaczej dziecko mi siniaki od środka nabije ;)

Dobranoc dziewczyny, do jutra.

Witajcie Kochane :-) Jak Wy to robicie, że w ciągu dnia tyle naprodukujecie, że ciężko toszystko nadrobić? :-D Ale będę dzielna i postaram się :-)

Asiulkaa
no zamierzam jeszcze poczekać :-D Chociaż nie pogniewałabym się, gdyby urodziła pod koniec listopada :-D

Villemo witaj :-) Ja piewsze dziecko urodziłam jakieś dwa tygodnie przed terminem, a więc chyba jednak nie do końca prawdą jest to, co napisałaś :-) No chyba że myjako wyjątki potwierdzamy regułę :-D

Semiko ja już mam wszystko mpoprane i poprasowane, nawet torbe do szpitala mam gotową;-)

Jestem pełna podziwu... No i w takich chwilach boję się, że ja z niczym nie zdążę :-(

Misiówka uważaj na siebie...

:-)No tak, wszystkie jeszcze śpią
KANA GRATULACJE!!!
Wczoraj juz nie miałam siły włączyć kompa.
Byliśmy na USG. Synuś zdrowy, zapowiada się, że będzie średniaczkiem (przewidywana waga urodzeniowa 3200g) teraz waży 1540g. (29tc)
Za nic w świecie nie chciał pokazać swojej buzi. Żeby nie było wątpliwości, że chce spokoju - zasłonił się i rączkami i nóżkami. Lekarz dwoił się i troił i ostatecznie ujrzeliśmy piękny gest Kozakiewicza - mały złośliwiec.
No i ciągle tkwi pupą do dołu:-(A szanse na fikołka coraz mniesze..

Dorotko gratuluję zdrowego synka :-) A na fikołka czekaj cierpliwie.. Moje dzieci odwracały się dosłownie przed samym porodem.. Niestety córka akurat nie tak jak powinna :dry: ale dało się przeżyć poród pośladkowy :-)

Morbital no to mamusia zafundowała Ci "troszkę" emocji :-) Na pewno chciała dać Wam znać, że jest cały czas przy Was :-)

Dziewczyny, a ja z rana z inne beczki zupełnie. Wiele z nas zastanawia się, czy urodzi przed terminem, czy dotrwa, czy przenosi. Słyszałyście o wpływie faz księżyca na porody? Mimo że jestem daleko od astrologicznych fascynacji, to jak trochę poczytałam na ten temat i odniosłam to do życiowych doświadczeń, to coś w tym jest. Najwięcej porodów zdarza się podczas pełni - wtedy porodówki zazwyczaj są pełniutkie.
Z Jasiem miałam termin na 1 marca, urodził się 12 lutego (bez wcześniejszego rozwarcia czy skracania się szyjki). Wczoraj sprawdziłam i wiecie co się okazało? Że wtedy pełnia przypadała właśnie na 12 lutego!!! A w ciągu paru godzin odbyło się 7 porodów! Coś w tym chyba jest.

Więc dla ciekawostki, w tym roku kolejne pełnie mamy: 12 listopada, 12 grudnia i 11 stycznia. Jeśli terminy wypadają w tych okolicach to prawdopodobieństwo porodu w terminie jest znaczne. Jeśli termin wypada po pełni, to prawdopodobne jest, że urodzimy wcześniej. To oczywiście żadna reguła, ale tak wam dla rozrywki podaję ;)

No to mnie "pocieszyłaś" Pytia :-D Termin mam równo na 12 grudnia a chciałabym urodzić chociaż troszkę wcześniej :dry: :-)

hmmm jakby to powiedzieć ja nawet nie myślałam jeszcze o praniu bo za bardzo nie mam co prać :rofl2: chyba ze te dwie pary body i śpioszki :-D ale jeszcze zgubią mi sie w pralce :baffled: no a z drugiej strony cza se kopa zapodac bo jeszcze z ręką w nocniku sie obudze :rofl2:

Ha ha, super że jest nas więcej dziewczyny :-D

Agatkas, YOKA - kurujcie się dziewczyny i się nie dajcie :-)

JA!!!!!!!:tak:
Ja wczoraj tylko przejrzałam co mam i jestem w szoku bo jakos przyszalałam z rozmiarem 56:szok: teraz muszę koniecznie dokupić 62!!!

Madzienka a ja się dopiero przymierzam, żeby w końcu przejrzeć wszystko i zobaczyć jakie jeszcze mam braki.. Na 56 mam dosłownie kilka sztuk, ale obawiam się, że mam sporo na 68 zamiast na 62 :szok: Bo te rozmiary są jakieś pokręcone :dry: Piszą niby 0-3 a ptem gdzieś się dopatruję, ze to na polskie 68 cm :dry:

No mój Bartek tez dziś się rozpycha. Śmiesznie to widac jak brzuch faluje.

Wlasnie pokłócilam się z mezem, jak on mnie wkurza!!!!! W sobote pojechalismy ogladac wykładziny do pokoju, zawiesilismy oko na jednej ale zostawilismy sprawe do przemyslenia. Teraz poszedł zamówic, ale oczywiscie juz nie wie która!!!! Boze jednej rzeczy nie umie sam zrobic i zorganizowac, tzw facet -dupa.

Agawar tak bywa z facetami :-D

Wpadłam aby Wam pożyczyć Miłej Nocki:-)

Nam wieczorek się udał ale to już nie to co przed ciążą:sorry2:
Fajnie było ale.... no właśnie Libido mi spadło...:-D

reklama
Do góry