reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Kurcze dziewczyny ostatnio Cyprian tak wydziwia ze musze mu poswiecac kupe czasu. Chyba cos wyczuwa ze zbliza sie zagrozenie (dzidzia) ;-)
Nawet nie mam kiedy nadrabiać.

Mam pytanko co do becikowego. U nas w bydgoszczy sa 3. To zwykle, to gdzie mozna przekroczyc 504 na os. i samorzadowe w ktorym nie mozna przekroczyc tysiac cos na os....
Orientujecie sie jak oni to licza? czy patrza na pensje z umowy czy ile sie dostaje na reke? Wtedy liczą średnia ? z ilu miesiecy...?
no i czy licza juz ta mala osóbke? Czyli ja bym liczyla na 4 osoby...?

reklama
Witajcie dziewczyny bylam na USG córcia czuje sie dobrze ja tez ,ale jest glowa do gory a ja bym bardzo chciala urodzic bez cesarki wiec gine. zaproponowal mi zeby dzidzia się odwróciła zrobic Akupunktura i sie zgodzilam umowie sie jutro, i tez dal mi skierowanie do anastialoga jak bym sie wkoncu zdecydowala na znieczulenie, nie podal mi wagi bo powiedzial ze to jest nie pewne np. jesli by wazyła 1800 to moze byc 2100 albo 1500 tak bylo z moim synkiem lekarz powiedzial mi w dniu porodu ze dziecko będzie ważyło 1600 a wazyl 1370 wiec powiedzial ze waga nie ma znaczenia najważniejsze ze wszystkie inne pomiary sa dobre.
Pozdrawiam.

Dzień dobry wszytskim porannym mamusią i tym które jeszcze smacznie śpią:-)

Misiówka - toksoplazmozą zaraziłam się od hmmmm no własnie podejrzanego nie mam, mogłam się zarazić od 2 kotków które ktoś mi podrzucił pod drzwi - a że mój dom otwarty dla wszelkiego stworzenia to wzięliśmy je na wychowanie i wydaliśmy w dobre ręce, przed ciążą - chwile przed skaleczyłam się w lecznicy nożyczkami - a akurat kotka była sterylizowana, mogłam zjeść niedosmażone mięsko, brudnego owoca - nie ma na toksoplazmoze reguły. Na zakaźnym wdrozyli mi leczenie - później kazali nie brać leków i teraz tylko monitorujemy przebieg przez badania krwi.

Cyprusiowa - z tego co mi znajomy opowiadał, to z tym drugim becikowym - samorządowym - jest tak że przelicza się pensje małżonków z 2 lat wstecz i wyciąga sie jakąś średnią na jedną osobę:-( w każdym razie on musiał przedkładać swoje zarobki i żony właśnie liczone za 2007 i 2006. Jego żona akurat w tych latach nie pracowała regularnie więc im wyszło że nie przekraczają tejże magicznej stawki, popytam go zaraz o jakieś większe informacje:-)

nio narazie tyle - zameldowałam się z rana
buziaczki

Witajcie kochane Brzuchatki. Troche sie nie odzywałam bo i nie było za bardzo o czym pisac a zresztą mój Miś jest teraz na urlopie i zanim go odgonię(od kompa oczywiście) to ledwo mi sił starcza żeby przeczytac co u Was a co mówic o odpisywaniu:no:
Widzę że dołączyły do nas nowe mamusie które i ja serdecznie witam:-)
Cyprysiowa a myslałam że tylko mnie szlag trafia z tą moją Tusią ale widzę że nie jestem sama. No i ona też chyba zaczyna wyczuwac zagrożenie bo zrobiła się okropnie płakliwa. Co tylko jej sie nie uda to w bek i nie chce powiedziec o co chodzi:wściekła/y:Wczoraj np pół godz ryczała zanim wyciągnęłam z niej że zdarła sobie troche skóry z palca i że trzeba przykleic kolorowy plasterek:angry::wściekła/y:
Z lepszych wieści to idę dzisiaj po południu do giny i zobaczymy co tam nowego słychac w brzuchu:-D

Przepraszam że nie odpisuję każdej pokolei ale nie chce mi sie wertowac tych ilości stron. Mam nadzieję że wybaczycie mi moje lenistwo:zawstydzona/y:

Dzien dobry. Witam sie przy sniadanku.

Morbital jesli bedzie tak jak mowisz to moze sie zahacze o to becikowe bo w 2007 bie zarabialismy jakos super.

Kokusia cos w tym jest.Cypi nie tyle plakliwy jak zlosliwy. I na kazda odmowe reaguje mega histeria trwajaca okolo 30 minut.:zawstydzona/y:

aniamanu no ja tez mam obawy ze maly jest n ie obrócony. Niewiem sama, czasem czuje u góry takie lekki dotykanie ale najwiecej mnie kopie po bokach tak jakby lezal w poprzek :baffled:
Jutro mam w koncu wizyte :tak: Dzis golonko :dry:niewiem jak ja to zrobie...:baffled:

Witajcie dziewczyny bylam na USG córcia czuje sie dobrze ja tez ,ale jest glowa do gory a ja bym bardzo chciala urodzic bez cesarki wiec gine. zaproponowal mi zeby dzidzia się odwróciła zrobic Akupunktura i sie zgodzilam umowie sie jutro, i tez dal mi skierowanie do anastialoga jak bym sie wkoncu zdecydowala na znieczulenie, nie podal mi wagi bo powiedzial ze to jest nie pewne np. jesli by wazyła 1800 to moze byc 2100 albo 1500 tak bylo z moim synkiem lekarz powiedzial mi w dniu porodu ze dziecko będzie ważyło 1600 a wazyl 1370 wiec powiedzial ze waga nie ma znaczenia najważniejsze ze wszystkie inne pomiary sa dobre.
Pozdrawiam.

Dobrze , że pomiary sa ok tylko daj znać czy ta Akupunktura się powiedzie:-)

Jutro mam w koncu wizyte :tak: Dzis golonko :dry:niewiem jak ja to zrobie...:baffled:

Ja wczoraj też walczyłam z golarką i lusterkiem i się udało:-D

Witam z rana:-)
Normalnie noce mogłyby dla mnie nie istnieć:blink: bo i tak prawie nie śpię a poza tym mój mały Diabełek mnie budzi bo jej się szaleństw zachciewa:wściekła/y::-D
eh takie życie mamusi:-)

Witam dziewczyny :)

Posłałam Jasia z babcią na spacerek i mam trochę spokoju w domku ;)
Od dzisiaj zaczynam masować krocze olejkiem z migdałów, zobaczymy, co to da. Moja koleżanka masowała regularnie od 34 tygodnia i urodziła bez nacinania, ale to może być równie dobrze zbieg okoliczności. No, ale zaszkodzić nie zaszkodzi na pewno. Kupiłam też sobie liście malin, ale te zacznę pić dopiero po skończonym 36 tygodniu, bo nie chcę urodzić wcześniej.

Witajcie Mamuśki!

Marzycielko dla mnie też juz noce są ciężkie. Co prawda nie mam takich dolegliwości jak Ty ale jakoś źle śpię. Ciągle muszę się przekręcać bo jak na jednym boku śpię to po jakimś czasie mi niewygodnie jakby mnie coś uciskało i to wstawanie parę razy w nocy na siusiu normalnie mnie wykańcza. A rano budzę się cała spuchnięta. Na szczęście ciśnienie w normie.
Co do wagi dziecka to faktycznie USG ma spore wahnięcia. Jak mnie przyjmowali do porodu to stwierdzili że Mały ma 4000g a urodził się 4360g więc dość spora różnica.

Miłego dzionka i oby jak najmniej dolegliwości.

reklama
duza roznica byla przy Cyprianie. Lekarz stwierdzil ze gora 3200 a on urodzil sie 4180 ! wiec jakies kilo poslizgu :-D ale tlumacze to beznadziejnym szpitalnym sprzetem, teraz licze na gora pol kilo poslizgu :-D

Do góry