reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Dzięki za rady dziewczyny.
Powiem wam, że jak tylko Igorkowi się względnie polepszy to zamierzam go przebadać dokładnie...
Wczoraj przyszła pielęgniarka i postawiła mu bańki. Dziś już kaszelek o wiele lepszy i mniejszy.

Kana co się dzieje?

Asiulka życzę wygranej w totka!

O Tygrys zazdroszczę:-) Sypnij trochę do mnie:-) Kurczę ja ze swojego okna widzę zaśnieżone góry,a u nas nie ma śniegu:confused2:

Witajcie mikołajkowo.
Przede wszystkim dużo zdrówka dla chorowitków.

Moje dziewczyny dziś też przed szóstą wstały sprawdzić czy Mikołaj był.
U nas jest dość skomplikowana tradycja ale za to dziewczyny mają wielką frajdę. Wczoraj pisałyśmy listy do Mikołaja co chcą pod choinkę. Potem przed spaniem na stoliku każda postawiła kubeczek mleczka i cukierka czekoladowego (bo to przecież Mikołaja imieniny), a na parapecie zostawiła list. W nocy Mikołaj był zjadł poczęstunek, zabrał listy a za za pamięć zostawił prezenty.
U Martynki w nocy to jeszcze wróżka zębuszka była bo kolejny mleczak wypadł.
Tak więc dzień bardzo obfity w prezenty.

Ja za to byłam w tym roku wyjątkowo grzeczna i już w niedzielę dostałam samochód:tak::tak::tak:
U nas jest podobnie, tylko list zostawia się w buciku. A w przedszkolu zrobili torebeczkę w kształcie reniferka, każde dziecko swoją włożyło na pułeczkę, potem ustawili fotel bujany, postawili ciasteczka i mleczko. Rano dzieciaczki pobiegły do swoich szafek a tam w torebeczkach prezenciki, mleczko wypite, ciasteczka zjedzone, no i na fotelu kocyk zmiety jakby ktos siedział :-D

Kokusia wow ... mega mikołaj.
Witam mamuski....
Wszystkiego naj naj naj z okazji Mikolajek;* dla naszych starszakow:) i grzecznych mamusiek:*

U nas troszke popaduje snieg, od jutra tez ma juz tak mocniej....
niestety u nas aura swiateczna , legla w gruzach..... jest gorzej niz zle....
ale nie bede Was zanudzac w ten Mikolajkowy dzien:)

zycze zdrowka wszystkim i duuuuzo radosci:) buziaczki:*

Kanusia co się dzieje?
Czesc Dziewczynki! Nie zagladalam kilka dni, jakas zalatana bylam, na nic czasu nie moglam znalezc. W weekend urodziny dzieciakow, dobrze ze mamy to juz za soba, pozniej dzien sprzatania po imprezie, a wczoraj bylam z dzieciakami caly dzien u szwagierki. Byla 5-tka dzieci, sasiad przebrany za Mikolaja, prezenty, wiec bardzo sympatycznie. Oczywiscie jedynym dzieckiem, ktory bal sie Swietego Mikolaja byl moj Fifi, taki z niego dzikus ze szok:zawstydzona/y: Ale poza tym incydentem szalal ze swoim kuzynkiem tez Mikolajem, a kiedys uciekal przed nim gdzie pieprz rosnie, bo maly to wulkan energii jakich malo i Filip sie go po prostu bal. Teraz jakby nie to dziecko, nie wiem czy dojrzal czy sie przekonal do Mikusia, w kazdym razie ciesze sie, bo myslalam ze moj syn jakis aspoleczny jest:sorry:

Kokusiu wow ale musialas byc grzeczna w tym roku, taaaki prezent:-D Ja na Mikolaja tez nic nie dostalam, chyba nie zasluzylam;-)

Kurcze Zapominajko wierze, ze masz dosc, ja tez byl miala, nie ma nic gorszego niz chore dziecko:-( Fifi mial tak w zeszlym roku jakos od pazdiernika do marca, ciagle chory, a do przedszkola nie chodzil i tez juz mi rece opadaly, robilam badania, wszystko wyszlo ok, ale z kolei od tego czasu do teraz byl raz przeziebiony. Dziewczyny dobrze radza zrob te badania:tak:

Ahhh u nas z kasa tez krucho ostatnio:-( Ehhh tak to wlasnie jest jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase. Wszystkich chyba kryzys powoli dopada. Jak oddamy to co trzeba to bedzie dobrze, tylko jak wykombinowac do konca roku skromne 20tys:sorry:
No to zyczę szybkiego przypływu gotówki ... ahhh ta kasa.
Witam z kawką

Cały tamten tydzień mężowy był w domku, wiec jakos nie było czasu popisac, teraz znów w trasie, wiec podczytuję jak mam czas w pracy, ale nie mam co pisac za bardzo.
Madzia poszła w tamtą środę do przedszkola, pierwszy raz po długiej przerwie, zaniosła cukierki na urodzinki, zadowolona bo dzieci zaśpiewały jej sto lat:-), w domku tez zrobilismy małą imprezkę, torcik, ciasta, winka, tak na słodko bardziej, znów w domu fura prezentów, wczoraj jeszcze Mikołaj poprawił, chyba trzeba dom powiększyc.
Co do przedszkola to uwielbia chodzic, teraz daję ją juz na 8 godzin, na leżakowaniu śpi, ze panie nie moga jej dobudzic, tylko znów cos ja bierze, na razie katar, mam nadzieje że sie nie rozwinie poważniej.

Asiulka, życzę wygranej w totka i wtedy nie bediesz sie martwic skad wykombinowac, zresztą wszystkim nam tego życzę.

Kanuś, główka do góry, wszystko sie poukłada.

zdrówka dla wszystkich chorowitków

Ojej jak ja bym chciała zeby mój Mati chodził tak chętnie do przedszkola :zawstydzona/y:

Ehhh... ja tez nie dostałam nic od Mikołaja, no ale .... dopomniałam się :-D

W środę dzieciaczki z przedszkola jadą do kina :szok: szok aż się boje co to bedzie.

Tygrysku u nas tez śnieg padał, ale szybko stopniał.

reklama
Do góry