reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

wiesz co codziennie czyszcze i tyle , nasz pediatra powiedziala ze tylko tyle mam robic

a co do leku to ja mam ogolny lek, bo to nie chodzi o dziecko, bo moja siedzi ze mna w domu, boje sie nawet sama w domu z karolina byc:-(

Ostatnia edycja:
reklama
j ja osttanio tez mam mega dola, normalnie jakis lek mam jakby cos zlego mialo sie wydarzyc, okropne uczucie:no:
Może to nerwica lękowa?
Spóbuj może pic melisę albo brać jakieś ziołowe uspokajające, czasem pomagają

Kankiya morfologie i ob na początek, nastawiam się, że dziś dostane kolejne do zrobienia...
A co sie dzieje, rutynowe czy cos Ci dolega? Trzymam kciuki, żeby wyszły pozytywnie.

Ja byłam na wynikach we wtorek, męza coś pobolewało, to go namówiłam na zrobienie wyników, przy okazji wzieliśmy chłopaków, bo morfologi nie mieli juz kilka lat. straszyłam mojego Krzyska, on jest niejadkiem strasznym i wazy 10 kg mniej od swojego brata, chociaż wczesniej byli identyczni, ze na pewno ma anemię. Wczoraj odebrałam wyniki, chłopacy mają idealne, mąz też, jedynie cholesterol trochę za wysoki, a mi wyszła anemia:zawstydzona/y::-(. czuję sie ostatnio jakoś słabiej, po pracy zdarza mi sie zasnac na siedzaco, ale myślałam ze to jesienne zmęczenie.
Kiedyś jak miałam ciągle takie osłabienie i doły, to gdzieś wyczytałam, ze może byc zbyt niski poziom litu we krwi, zrobiłam to badanie i wyszło mi ze mam 0,2 (norma od 0,4 - 0,8)więc dużo za mało tego pierwiastka, piłam potem jakąs wodę śmierdzacą która miała w sobie lit, niestety jest go bardzo ciężko uzupełnic dietą, a leki z litem moze przepisac tylko psychiatra. po jakims czasie poczułam sie lepiej i już tego nie badałam, a może by sie przydało.

Kankiya ja sie śmiałam pod nosem,bo on jak się ucieszy to jeszcze tak śmiesznie chichocze po cichutku:-p Słodkości:-) On w ogóle ciagle mnie tuli i mówi,ze mnie kocha,że jestem jego laską.Mówi do mnie moja droga,młoda damo:-D A jak wyjdę do pokoju to woła gdzie jesteś moja mamusio ulubiona??Ale i tak zawsze mówi,ze najbardziej kocha Oliwię;-) Jak ja przytula,ja mówię "ale miłość",a on zawsze mówi "taty nam brakuje,bez taty to nie miłość";-)
Słodziak normalnie

a i co najwazniejsze mój B powiedział,że nie pozwoli mi pracować po tyle godz za takie pieniądze
biggrin.gif
a wiecie dlaczego, bo on musiałby drugie tyle siedziec sam z Bianką w domu
laugh.gif
laugh.gif
co mu sie nigdy nie zdażyło(najdłużej z nią siedział 2 godziny sam no i w nocy jak spała a ja szłam na piwko, a tak to nie chodzi z Bianką na żadne spacerki ani nigdzie indziej beze mnie i generalnie nawet jak gdzieś wychodzimy to ja zajmuję sie dzieckiem a on sie gośći, więc to byłaby dla niego makabra)
Nie potrafię sobie tego wyobrazic, żeby ojciec wszelkimi sposobami wymigiwal się od zajmowania sie dziećmi. Mojego wiecznie nie ma, ale jak tylko jest to dzieciaki nie odstępuja go na krok i wszystko z nimi robi, jak byli mali to tez i karmił, i przewijal, kąpał, przeciez to tez jego dzieci i powinien się poczuwac do odpowiedzialnosci

Ostatnia edycja:
Kankiya moje dzieci też mają mnóstwo woskowiny i nam lekarka powiedziała,ze nie którzy tak mają po prostu.I powiedziała zeby absolutnie nie czyścić uszu patyczkami.Jedynie po kąpaniu wycierać to,co jest na wierzchu.Im czasami wyłażą na wierzch aż takie kulki z wosku.

wiesz co codziennie czyszcze i tyle , nasz pediatra powiedziala ze tylko tyle mam robic

a co do leku to ja mam ogolny lek, bo to nie chodzi o dziecko, bo moja siedzi ze mna w domu, boje sie nawet sama w domu z karolina byc:-(
jejku to naprawdę nieciekawe:zawstydzona/y: nie wiem czy melisa nie będzie za słaba jeśli to nerwica lękowa, a jak radzisz sobie z tymi hormonami, bierzesz jakieś leki?

Kankiya morfologie i ob na początek, nastawiam się, że dziś dostane kolejne do zrobienia...
skąd takie zalecenia, coś sie dzieje ?

Nie potrafię sobie tego wyobrazic, żeby ojciec wszelkimi sposobami wymigiwal się od zajmowania sie dziećmi. Mojego wiecznie nie ma, ale jak tylko jest to dzieciaki nie odstępuja go na krok i wszystko z nimi robi, jak byli mali to tez i karmił, i przewijal, kąpał, przeciez to tez jego dzieci i powinien się poczuwac do odpowiedzialnosci
tez nie potrafię sobie tego wytłumaczyć.. może jest przemęczony a Bianka jest głosnym dzieckiem i często go drażni tym ,że krzyczy bawiąc sie czy skacze z radości... sama nie wiem, on nigdy nie przepadal za dziecmi, ale tak chcial miec swoje... moze tez na pokaz jak wszystko co robi:zawstydzona/y:szkoda gadać, bo to temat bez końca;-)

a Ty Blizniaczku wez sie ostro za siebie i pij soki buraczkowe, jedz wątróbkę i wypoczywaj, bo jesteś motorem całej rodziny i musisz byc zdrowa;-)

Kankiya moje dzieci też mają mnóstwo woskowiny i nam lekarka powiedziała,ze nie którzy tak mają po prostu.I powiedziała zeby absolutnie nie czyścić uszu patyczkami.Jedynie po kąpaniu wycierać to,co jest na wierzchu.Im czasami wyłażą na wierzch aż takie kulki z wosku.
ja wczoraj zakropiłam Biance drugie uszko( to nie czyszczone przez laryngologa) kroplami Antoalgin i rano mnóstwo tego wypłyneło:szok: aż sie wystraszyłam, tak więc polecam.Sama będę zapobiegawczo stosować raz na jakis czas aby nie dopuścic znowu do takiego stanu.

kurcze ja też ostatnio nie mam weny na nic, nie ćwiczę od tygodnia a do tego przez ostatnie dwa dni wtryniłam sama całą wielką czekoladę:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:sorki,że sie nie podzieliłam:zawstydzona/y:

Oj dziewczynki róbcie coś ze sobą bo jak czytam to mi Was szkoda. Blizniaki, a ty dbaj o dietę zeby ta anemia szybko znikła.
Odkad robi się tak wcześnie ciemno amm wrażenie że mam strasznie mało czasu na zabawe z Mają. Szczególnie, że Ona teraz chodzi spać przed ósmą. Zostaje nam 3 godzinki przebywania ze sobą. Takie to smutne.
Zrobilismy wczoraj mikołajowe i urodzinowe zakupy, jeszcze tylko jakies słodycze i drobne przedmioty i prezenty dla Mai gotowe, a dla pozostałych to tylko słodycze.
Maja miała od dwóch dni suchy kaszel. Kupiłam taki nowy syrop DexaPiko, odpukać, ale zadziałało. Pokaszlała kilka razy i cała noc spokój, bo poprzednia była koszmarem. Zobaczymy jak dzisiaj. Mam już całą apteczkę syropów dobrze, że w końcu cos zadziałało jak trzeba, bo już się denerwowałam.
Piatek więc miłego weekendu :-)

reklama
Zanplo, dobrze, że w końcu znalazłaś jakiś dobry syrop, ja mam też cała apteczkę leków...
A skompletowanych upominków zazdroszczę bardzo, ja mam na razie tylko drobiazgi dla 2 osób, jakieś drobiazgi dla Igorka. Pewnie uzupełnię mu upominki jutro i pojutrze. Ale z niektórymi osobami, jak co roku mam wielki problem...

Ja dziś mam lepszy humor, na szczeście :-)

Do góry