reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

wiesz co taki kubek do yerby z rurką. a ta moja ekspresowa to nie z zurawina tylko z guaraną i granatem.
w smaku okropne ale on ma specyficzne smaki:) a czy dziala..... to chyba jak z kawą na jednych dziala na innych nie:)

reklama
Witajcie...ja w pracy, ale mam leni i jakas taka niewyspana jestem...

Ania słodkie...

Zapominajka dawaj zakopiemy dół...

i nie wiem co jeszcze mialam napisac...:sorry:

Witam i ja,
Biancia w przedszkolu.Antybiotyk szybko zadziałał i razem z wyczyszczonym uszkiem z nadmiaru woskowiny dało świetny efekt.Dziwi mnie tylko skąd u tak małego dziecka tyle woskowiny, przecież czyszczę jej uszka:zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale chyba zbyt nadgorliwie i może wpycham do środka to co jeszcze dobrze nie wylazło..?

Byłam dzisiaj na rozmowie, ale dajcie spokój praca po 12 godz i dzień wolnego( na przemian) na stoisku z portfelami skórzanymi w galerii handlowej.Aby mieć wolny weekand w porzedni muszę pracować w sob i niedz po 12 godz:eek::no: no i w grudniu ze względu na wzmożony ruch- weekandów wolnych nie będzie a stawka to 1200zł :eek:chyba powariowali albo ja mam zbyt wysokie wymagania:no: póki co powiedziałam,że jestem na tak...

Mati dzisiaj miał w przedszkolu zdjęcia, przyjechał pan fotograf i dzieciaczki pozowały :-D
Kurcze Mateusz nadal nie chce chodzic do przedszkola, zawsze płacze przed wyjściem :-(, nie wiem co sie dzieje, i od jakiegoś czasu w nocy budzi się z płaczem.

My urodzinki robimy w sobotę, tort już mąż zamówił. W piątek jedzionko będę robiła.

Kankiyja szkoda ze z ta rozmową nie wyszło, ale kurde ten Twój B. ma podejście :baffled:

I co ja chciałam jeszcze napisać :dry: .... hmmmm zapomniałam
super zajęcia w przedszkolu szkoda, tylko ,że Mateuszek dalej tak przeżywa.. może mu minie z czasem..;-)Bianka tez przed wyjściem marudzi i przy rozstaniu w przedszkolu a potem ok tylko ciągle wszystkich pyta, czy przyjdę po nią.
my dzisiaj byłyśmy z Julą na wystawie dinozaurów...ruszających się i wydających głos z siebie:tak::-)
Zobacz załącznik 410879Zobacz załącznik 410880Zobacz załącznik 410881Zobacz załącznik 410882
super fotki, JUlcia to zawsze jak zawodowa modelka:-):-)
wygląda jak zabawka:-) śliczny , Matii oszaleje:-)

Witam
Pierwsza
Dzisiaj na noc nie założyłam pieluchy, no i jak na złosc zlała sie solidnie i spała dalej:no:, a oielucha była sucha chyba z 1,5 tygodnia

Super, fajne te Wasze przedszkole

Szkoda, że mama taki kawałek mieszka, jak cos wypadnie na ostatnią chwilę, to nie masz sie kim podeprzec, przerąbane jak nie ma człowiek na kogo liczyc.
dobrze, ze chociaż tego lekarza udało sie zalatwic, jak dostała antybiotyk, to powinno szybko zacząc działac i juz nie będzie bidulka tak cierpiała.

Cudny, aż ślinka cieknie
Blizniaczku powodzonka z nocnym siuskaniem i wytrwałości dla Ciebie;-)

Witam z kawką...
Mam dzisiaj mega doła...

Agaciu bardzo fajny torcik.
Zapominajko co się dzieje..? idz kup sobie cos kochana na poprawę humorku, na mnie zawsze to działa:-)
Myszqo dodaj foty po szaleństwach , co do herbatki to ja raczej jestem kawoszem ;-)

Asiulko zdrówka dla Was!!!

witajcie mamuski:)
Myszo moj malzon pije...
:szok::szok::szok::no::no::-D:-D:-D

Witam:-)
Ja też z kawką,już drugą...

Jestem zadowolona,bo udało mi sie położyć Fabianka spać:-) Jak wczoraj po 16:00 zaczął ziewać i taki padnięty był to postanowiłam sie wziąć za to żeby choć godzinkę dziennie spał.
On w ogóle jest takim słodziakiem,że aż mnie rozczula.zawsze śpi ze swoją brygadą-przytulakiem,misiem i foczką od Agi:-) Przytulak to taki mały wycieruch,jego pierwsza maskotka,miał może ze 2 miesiące jak go kupiliśmy.Przytulaka dziś wyprałam i powiesiłam,a Fabian mi jęczy,że cchce z nim leżeć.Mówię,że wyprany to taki smutny się zrobił,no ale cisz.I co chwile siorbie noskiem i mówi,że za nim tęskni.Mówi "mogę go chociaż zobaczyć??".Przyniosłam mu mokrego i zawiesiłam na łóżku przy nim.Jak on się cieszył...Mówi do niego "tęskniłem za Tobą mój maleńki";-) Głaszcze go,całuje,mówi do mnie "zobacz jakie on ma maleńkie rączki i nóżki,oczka...A szczęśliwy,ze hej;-)
jejku jakie to słodkie...chciałabym to zobaczyć:-)

Aniu dla takich chwil warto zyc:tak:

ojj tak , popieram

Kanuś jak odkurzacz macie to najważniejsze:-) zdrówka dla Was dziiewczyny

Ostatnia edycja:
Witam:-)
Ja też z kawką,już drugą...

Jestem zadowolona,bo udało mi sie położyć Fabianka spać:-) Jak wczoraj po 16:00 zaczął ziewać i taki padnięty był to postanowiłam sie wziąć za to żeby choć godzinkę dziennie spał.
On w ogóle jest takim słodziakiem,że aż mnie rozczula.zawsze śpi ze swoją brygadą-przytulakiem,misiem i foczką od Agi:-) Przytulak to taki mały wycieruch,jego pierwsza maskotka,miał może ze 2 miesiące jak go kupiliśmy.Przytulaka dziś wyprałam i powiesiłam,a Fabian mi jęczy,że cchce z nim leżeć.Mówię,że wyprany to taki smutny się zrobił,no ale cisz.I co chwile siorbie noskiem i mówi,że za nim tęskni.Mówi "mogę go chociaż zobaczyć??".Przyniosłam mu mokrego i zawiesiłam na łóżku przy nim.Jak on się cieszył...Mówi do niego "tęskniłem za Tobą mój maleńki";-) Głaszcze go,całuje,mówi do mnie "zobacz jakie on ma maleńkie rączki i nóżki,oczka...A szczęśliwy,ze hej;-)

Słodkie.
Moja Martynka do dziś śpi ze swoja Zuzią i też tylko do szybkiego prania ją daje i nawet jeszcze mokrą zabiera. Za to Natka ma całą armię pluszaków chętnych do spania i co noc wybiera innego.

Witam i ja,
Biancia w przedszkolu.Antybiotyk szybko zadziałał i razem z wyczyszczonym uszkiem z nadmiaru woskowiny dało świetny efekt.Dziwi mnie tylko skąd u tak małego dziecka tyle woskowiny, przecież czyszczę jej uszka:zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale chyba zbyt nadgorliwie i może wpycham do środka to co jeszcze dobrze nie wylazło..?

Byłam dzisiaj na rozmowie, ale dajcie spokój praca po 12 godz i dzień wolnego( na przemian) na stoisku z portfelami skórzanymi w galerii handlowej.Aby mieć wolny weekand w porzedni muszę pracować w sob i niedz po 12 godz:eek::no: no i w grudniu ze względu na wzmożony ruch- weekandów wolnych nie będzie a stawka to 1200zł :eek:chyba powariowali albo ja mam zbyt wysokie wymagania:no: póki co powiedziałam,że jestem na tak...

super zajęcia w przedszkolu szkoda, tylko ,że Mateuszek dalej tak przeżywa.. może mu minie z czasem..;-)Bianka tez przed wyjściem marudzi i przy rozstaniu w przedszkolu a potem ok tylko ciągle wszystkich pyta, czy przyjdę po nią.

super fotki, JUlcia to zawsze jak zawodowa modelka:-):-)

wygląda jak zabawka:-) śliczny , Matii oszaleje:-)

Blizniaczku powodzonka z nocnym siuskaniem i wytrwałości dla Ciebie;-)

Zapominajko co się dzieje..? idz kup sobie cos kochana na poprawę humorku, na mnie zawsze to działa:-)
Myszqo dodaj foty po szaleństwach , co do herbatki to ja raczej jestem kawoszem ;-)

Asiulko zdrówka dla Was!!!

:szok::szok::szok::no::no::-D:-D:-D

jejku jakie to słodkie...chciałabym to zobaczyć:-)

ojj tak , popieram

Kanuś jak odkurzacz macie to najważniejsze:-) zdrówka dla Was dziiewczyny

Super że Baneczce pomogło.
A nie szkoda Ci życia na taką pracę? Chociaż w sumie z drugiej strony patrząc to lepsza taka niż żadna:nerd:

Kankiya ja sie śmiałam pod nosem,bo on jak się ucieszy to jeszcze tak śmiesznie chichocze po cichutku:-p Słodkości:-) On w ogóle ciagle mnie tuli i mówi,ze mnie kocha,że jestem jego laską.Mówi do mnie moja droga,młoda damo:-D A jak wyjdę do pokoju to woła gdzie jesteś moja mamusio ulubiona??Ale i tak zawsze mówi,ze najbardziej kocha Oliwię;-) Jak ja przytula,ja mówię "ale miłość",a on zawsze mówi "taty nam brakuje,bez taty to nie miłość";-)

Aniu mały kochaś rośnie, a z taką bajerą każda mu ulegnie:-D:-D i do tego mega przystojniak;-):tak:
KOkuś myślę intensywnie:sorry: ja nie wiem czy ta praca mi nie zaszkodzi:-D:-D, bo siedzieć 12godzin w pomieszczeniu mniejszym od wielkości kuchni może być próbą mojej wytrzymałości.. jak będzie ruch to ok a jak nie będzie się nic działo to ja tam zwariuję stojąc i patrząc na te portfele:-D

a i co najwazniejsze mój B powiedział,że nie pozwoli mi pracować po tyle godz za takie pieniądze :-)a wiecie dlaczego, bo on musiałby drugie tyle siedziec sam z Bianką w domu:-D:-D co mu sie nigdy nie zdażyło(najdłużej z nią siedział 2 godziny sam no i w nocy jak spała a ja szłam na piwko, a tak to nie chodzi z Bianką na żadne spacerki ani nigdzie indziej beze mnie i generalnie nawet jak gdzieś wychodzimy to ja zajmuję sie dzieckiem a on sie gośći, więc to byłaby dla niego makabra)

Ostatnia edycja:
Aaaaaaaaaa miałam zapytać - czy któraś z was pije może tą herbatę jerba mate?

Ja piłam. Trzeba mieć taki specjalny sprzęt do tej herbaty. Bombille i tykwę :D Powiem ci, że to smakuje jak błoto z wywarem z popsutej trawy, ja wytrzymałam miesiąc i do tej pory mnie to odrzuca.
Teraz pije zieloną herbatkę i ona mnie pobudza, choć kawkę i tak co rano.
Ja ostatnio chyba przeginam z bajkami. Muszę powiedzieć, ze mi wstyd z tego powodu...

Kankiya powiem ci, że ja bym tej pracy nie wzięła, chyba, że już bym co jeść nie miała... Nie taka stawka i pewnie możliwość wyjścia do kibelka zerowa...A jak ci się zmienniczka rozchoruje lub będzie na urlopie, to robisz 12/7.

A doła mam i chyba mi dziś nie przejdzie. Po południu idę do lekarza z wynikami, może to mi humor poprawi...

Zapominajko ja też przeginam z bajkami :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: więc nie jestes sama,
co do pracy to takiej opcji o której napisałaś nie wziełam pod uwagę:eek: i chyba mi sie odechciewa...

daj znać jak po wizycie , a na co wyniki robiłaś?

Witam z kawką...
Mam dzisiaj mega doła...

j ja osttanio tez mam mega dola, normalnie jakis lek mam jakby cos zlego mialo sie wydarzyc, okropne uczucie:no:

Witam i ja,
moja tez ma duzo woskowiny, ale to ma po mnie, doktorka powiedziala ze taka uroda:szok:ze ten typ tak ma:tak:

reklama
Mamusiu odkąd Bianka chodzi do przedszkola ja tez mam jakieś lęki i strasznie sie martwię i przeżywam jak nie ma jej koło mnie:zawstydzona/y: jeszcze jak naoglądam się filmików o wypadkach to juz na maxa przeżywam:zawstydzona/y: powiedz mi jak radzicie sobie z nadmiarem woskowiny, chodzicie na oczyszczanie czy kropelki wam wystarczają i samo wypływa?

AGATKAS WIDZE CIE NA FACEBOOKU, gdzie są obiecane foty z nowym image?

Ostatnia edycja:
Do góry