reklama
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Myszqo a Jasiek krewetki jadł? Bo mój Adam zawsze po krewetkach wymiotuje, a stary kaban jest. I nikt nie wie dlaczego...
tygrysek82
Fanka BB :)
jak spaghetti to dla mnie koniecznie z sosem pomidorowym!!!! uwielbiam !! a wlasnie mamy pore pomidorowa i pomidorki sa w przystepnych cenach wiec zachecam do zrobienia!! tanie smaczne i ZDROWE!!!!!
1 kg pomidorów sparzyć i obrać ze skorki
1 duza cebulka
2 średnie ząbki czosnku
bazylia ( albo świerza albo suszona)
sól pieprz
ser mocarella albo zwykły zołty
na oliwie z oliwek podsmażamy najpierw drobno posiekana cebulkę , gdy się zarumieni wrzucamy pokrojony drobniutko czosnek( wazne zeby czosnku nie wrzucać razem z cebulką bo sie spali) chwiulke smażymy i dodajemy pokrojone w kosteczke pomidorki doprawiamy sola i pieprzem do smaku i sporą porcje bazylii posiekanej swierzej albo suszonej . sosik musi się chwile gotowac zeby woda wyparowala i sos nabral gęstej konsystencji , ja na koncu dodaje i duza lyzeczke koncentratu aby smak zaostrzyc i gotowe
wykladamy na makaron sos i na koncu na sos posypujemy mozzarellą lub startym na najmniejszych otworach w tartce ser zółty
PYCHA!!!!
ech u nas wlasnie spadl deszcz;/ ale cale szczescie zdazylismy zaliczyc spacer i zakupy
jutro mam w planach robic chinski ryz podsmarzany z warzywami i kurczakiem wiec napewno tez podam wam przepis jeszcze nie wiem jak go bede robic więc musicie poczekac do jutra haha
1 duza cebulka
2 średnie ząbki czosnku
sól pieprz
na oliwie z oliwek podsmażamy najpierw drobno posiekana cebulkę , gdy się zarumieni wrzucamy pokrojony drobniutko czosnek( wazne zeby czosnku nie wrzucać razem z cebulką bo sie spali) chwiulke smażymy i dodajemy pokrojone w kosteczke pomidorki doprawiamy sola i pieprzem do smaku i sporą porcje bazylii posiekanej swierzej albo suszonej . sosik musi się chwile gotowac zeby woda wyparowala i sos nabral gęstej konsystencji , ja na koncu dodaje i duza lyzeczke koncentratu aby smak zaostrzyc i gotowe
wykladamy na makaron sos i na koncu na sos posypujemy mozzarellą lub startym na najmniejszych otworach w tartce ser zółty
PYCHA!!!!
ech u nas wlasnie spadl deszcz;/ ale cale szczescie zdazylismy zaliczyc spacer i zakupy
jutro mam w planach robic chinski ryz podsmarzany z warzywami i kurczakiem wiec napewno tez podam wam przepis jeszcze nie wiem jak go bede robic więc musicie poczekac do jutra haha
Ostatnia edycja:
jak spaghetti to dla mnie koniecznie z sosem pomidorowym!!!! uwielbiam !! a wlasnie mamy pore pomidorowa i pomidorki sa w przystepnych cenach wiec zachecam do zrobienia!! tanie smaczne i ZDROWE!!!!!
1 duza cebulka
2 średnie ząbki czosnku
sól pieprz
wykladamy na makaron sos i na koncu na sos posypujemy starty na najmniejszych otworach w tartce ser
PYCHA!!!!
Tygrysku ja robię podobnie a jak wtedy pięknie w domu pchnie
na jutrzejszy przepis czekam....
i jeszcze na jeden ten z bloga...Quiche lorraine...plisss wygląda to tak apetycznie że aż ślinotoku dostaję oglądając twoje obiadki
tygrysek82
oj tak uwielbiam ten zapach
postaram sie dzis dorzucić na kulinarny przepis z Quiche lorraine obiecuje!!!!
wogule pisalam juz ze uwielbiam gotowac???? hahhaha dzis kupilam sobie z tej okazji sliczny fartuszek w jabluszka i gruszki boski hahhha
postaram sie dzis dorzucić na kulinarny przepis z Quiche lorraine obiecuje!!!!
wogule pisalam juz ze uwielbiam gotowac???? hahhaha dzis kupilam sobie z tej okazji sliczny fartuszek w jabluszka i gruszki boski hahhha
mamusia2008
mamusia Karolinki
no wiem , i obawiam sie zeby nie miala anginy ropnej, o dziwnie polyka, ale niby mowie za ja nie boli, zobaczymy co lekarz na to, ide okolo 18to może być od ropy, Bianka tez tak miała przy ząbkowaniu
a my po spacerku i zakupach...moje dziecko wdało się w mamusię i upały jej w ogóle nie przeszkadzają...aby tylko butelkę wody miała pod ręką
na dworze dzisiaj bosko...skaw niemiłosierny...ale ja to lubię!!!
Jula zasypia a ja relaksuje się przy mrożonym cappuccino i gotować mi się nic nie chceco dzisiaj szykujecie na obiadek??
o matko, jak mozna lubic skwar, ja juz chce zimy, bo wtedy ani glowa nie boli, ani pot nie leci
u mnie na obiadek rosol z klopsikami i papryka faszerowana
Myszqa
Myszqo a Jasiek krewetki jadł? Bo mój Adam zawsze po krewetkach wymiotuje, a stary kaban jest. I nikt nie wie dlaczego...
Tym razem nie jadł, bo był chory. Ale normalnie to jada. A twój Adam może być po prostu uczulony na krewetki. A jak z innymi owocami morza? Czasem się może trafić na nieświeże krewetki, albo parę razy prawie rozmrożone w sklepie ale nie sądzę, że za każdym razem trafiają sie Wam jakieś felerne.
Tygrys ja tez kooooooooooooocham gotowac :-)
He he - ja też wolę upały od zimnicy i deszczu Dlatego marzy mi się starość na własnej malutkiej greckiej wyspie :-)
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Tygrys spagetti robię tak samo :-)
Myszqo nie wiem czy mój jadł kiedyś inne owoce morza. Ja mu w każdym razie nie daje
Myszqo nie wiem czy mój jadł kiedyś inne owoce morza. Ja mu w każdym razie nie daje
M
marzycielka
Gość
Hey
Nie piję kawy bo nie lubię jej smaku
Spróbuję tej Yerba Mate , o której także czytałam u Pawlikowskiej i może ta zielona herbatka. Normalnie rano nie daję rady. Wogóle jeszcze jeden taki nudny dzień jak dzisiaj i się zastrzelę Ja muszę zasuwać to wtedy czas mi leci raz dwa i chce mi się pracować Jeszcze 2 dni i mam weekend taz. wolną Niedzielę.:-)
Ja dzisiaj miałam na obiad spaghetti, które osobiście uwielbiammmmm:-)
Nie piję kawy bo nie lubię jej smaku
Spróbuję tej Yerba Mate , o której także czytałam u Pawlikowskiej i może ta zielona herbatka. Normalnie rano nie daję rady. Wogóle jeszcze jeden taki nudny dzień jak dzisiaj i się zastrzelę Ja muszę zasuwać to wtedy czas mi leci raz dwa i chce mi się pracować Jeszcze 2 dni i mam weekend taz. wolną Niedzielę.:-)
Ja dzisiaj miałam na obiad spaghetti, które osobiście uwielbiammmmm:-)
reklama
pyciolek87
Mama Alexa:*
Ale żeście mi smaka na te spaghetti zrobilyscie mniammmm... ja robie podobnie
dzien dobry wieczorkiem
poproszę o link do bloga tygrycha bom zapomnialam
dzien dobry wieczorkiem
poproszę o link do bloga tygrycha bom zapomnialam