reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
jak spaghetti to dla mnie koniecznie z sosem pomidorowym!!!!:) uwielbiam !! a wlasnie mamy pore pomidorowa i pomidorki sa w przystepnych cenach wiec zachecam do zrobienia!! tanie smaczne i ZDROWE!!!!! :)

1 kg pomidorów sparzyć i obrać ze skorki
1 duza cebulka
2 średnie ząbki czosnku
bazylia ( albo świerza albo suszona)
sól pieprz
ser mocarella albo zwykły zołty

na oliwie z oliwek podsmażamy najpierw drobno posiekana cebulkę , gdy się zarumieni wrzucamy pokrojony drobniutko czosnek( wazne zeby czosnku nie wrzucać razem z cebulką bo sie spali) chwiulke smażymy i dodajemy pokrojone w kosteczke pomidorki doprawiamy sola i pieprzem do smaku i sporą porcje bazylii posiekanej swierzej albo suszonej . sosik musi się chwile gotowac zeby woda wyparowala i sos nabral gęstej konsystencji , ja na koncu dodaje i duza lyzeczke koncentratu aby smak zaostrzyc i gotowe:)
wykladamy na makaron sos i na koncu na sos posypujemy mozzarellą lub startym na najmniejszych otworach w tartce ser zółty :)

PYCHA!!!!:)

ech u nas wlasnie spadl deszcz;/ ale cale szczescie zdazylismy zaliczyc spacer i zakupy:)
jutro mam w planach robic chinski ryz podsmarzany z warzywami i kurczakiem wiec napewno tez podam wam przepis:) jeszcze nie wiem jak go bede robic więc musicie poczekac do jutra haha

Ostatnia edycja:
jak spaghetti to dla mnie koniecznie z sosem pomidorowym!!!!:) uwielbiam !! a wlasnie mamy pore pomidorowa i pomidorki sa w przystepnych cenach wiec zachecam do zrobienia!! tanie smaczne i ZDROWE!!!!! :)

1 kg pomidorów sparzyć i obrać ze skorki
1 duza cebulka
2 średnie ząbki czosnku
bazylia ( albo świerza albo suszona)
sól pieprz
ser mocarella albo zwykły zołty

na oliwie z oliwek podsmażamy najpierw drobno posiekana cebulkę , gdy się zarumieni wrzucamy pokrojony drobniutko czosnek( wazne zeby czosnku nie wrzucać razem z cebulką bo sie spali) chwiulke smażymy i dodajemy pokrojone w kosteczke pomidorki doprawiamy sola i pieprzem do smaku i sporą porcje bazylii posiekanej swierzej albo suszonej . sosik musi się chwile gotowac zeby woda wyparowala i sos nabral gęstej konsystencji , ja na koncu dodaje i duza lyzeczke koncentratu aby smak zaostrzyc i gotowe:)
wykladamy na makaron sos i na koncu na sos posypujemy starty na najmniejszych otworach w tartce ser:)

PYCHA!!!!:)

ech u nas wlasnie spadl deszcz;/ ale cale szczescie zdazylismy zaliczyc spacer i zakupy:)
jutro mam w planach robic chinski ryz podsmarzany z warzywami i kurczakiem wiec napewno tez podam wam przepis:) jeszcze nie wiem jak go bede robic więc musicie poczekac do jutra haha

Tygrysku ja robię podobnie a jak wtedy pięknie w domu pchnie

na jutrzejszy przepis czekam....

i jeszcze na jeden ten z bloga...Quiche lorraine...plisss wygląda to tak apetycznie że aż ślinotoku dostaję oglądając twoje obiadki

oj tak uwielbiam ten zapach:)
postaram sie dzis dorzucić na kulinarny przepis z Quiche lorraine:) obiecuje!!!! :)

wogule pisalam juz ze uwielbiam gotowac???? hahhaha dzis kupilam sobie z tej okazji sliczny fartuszek w jabluszka i gruszki boski hahhha
:)

to może być od ropy, Bianka tez tak miała przy ząbkowaniu:tak:
no wiem , i obawiam sie zeby nie miala anginy ropnej, o dziwnie polyka, ale niby mowie za ja nie boli, zobaczymy co lekarz na to, ide okolo 18

a my po spacerku i zakupach...moje dziecko wdało się w mamusię i upały jej w ogóle nie przeszkadzają...aby tylko butelkę wody miała pod ręką
laugh.gif
laugh.gif

na dworze dzisiaj bosko...skaw niemiłosierny...ale ja to lubię!!!

Jula zasypia a ja relaksuje się przy mrożonym cappuccino i gotować mi się nic nie chce
baffled5wh.gif
co dzisiaj szykujecie na obiadek??

o matko, jak mozna lubic skwar, ja juz chce zimy, bo wtedy ani glowa nie boli, ani pot nie leci
u mnie na obiadek rosol z klopsikami i papryka faszerowana

Myszqo a Jasiek krewetki jadł? Bo mój Adam zawsze po krewetkach wymiotuje, a stary kaban jest. I nikt nie wie dlaczego...

Tym razem nie jadł, bo był chory. Ale normalnie to jada. A twój Adam może być po prostu uczulony na krewetki. A jak z innymi owocami morza? Czasem się może trafić na nieświeże krewetki, albo parę razy prawie rozmrożone w sklepie ale nie sądzę, że za każdym razem trafiają sie Wam jakieś felerne.

Tygrys ja tez kooooooooooooocham gotowac :-)

He he - ja też wolę upały od zimnicy i deszczu :-D Dlatego marzy mi się starość na własnej malutkiej greckiej wyspie :-)

Hey

Nie piję kawy bo nie lubię jej smaku :baffled:
Spróbuję tej Yerba Mate , o której także czytałam u Pawlikowskiej i może ta zielona herbatka. Normalnie rano nie daję rady. Wogóle jeszcze jeden taki nudny dzień jak dzisiaj i się zastrzelę:-D Ja muszę zasuwać to wtedy czas mi leci raz dwa i chce mi się pracować :-DJeszcze 2 dni i mam weekend taz. wolną Niedzielę.:-)

Ja dzisiaj miałam na obiad spaghetti, które osobiście uwielbiammmmm:-)

reklama
Ale żeście mi smaka na te spaghetti zrobilyscie mniammmm... ja robie podobnie :)

dzien dobry wieczorkiem :)

poproszę o link do bloga tygrycha bom zapomnialam :)

Do góry