reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witajcie...

My na nogach od 6.30:crazy:Hania wstala dzis pierwsza:tak:, a ja ciagle nie moge sie dobudzic:-p

Madzienka ale Wam dobrze, taka pogoda to marzenie:tak:

Reniu mamy kilkoro znajomych ktorzy tak jak ty nie widza sie w pl, ja niestety tak nie potrafie:-p Nie bylabym szczesliwa gdybym musiala mieszkac tu na stale:-(

Tygrys nie trzymaj nas zbyt dlugo w niewiedzy, czekamy na dobre wiadomosci:tak::-D

Marzycielko chyba nic nie doradze, ja tez rano dlugo dochodze do siebie, ale najlepiej to pobudza mnie chyba poranny prysznic:tak:

Za trzy tyg. przylatuje do nas moja siostra i juz nie moge sie doczekac. A potem my lecimy na miesiac. Mam nadzieje ze koncowka sierpnia i wrzesien beda jeszcze cieple:tak:

reklama
witajcie
ja dopiero co otworzylam oko, a Karolina oczywiscie jeszcze spi
no i caly czas mamy 37, 5-37, 8 i chyba dzis juz pojdziemy do lekarza, bo to juz 4 dzien niech zobacze czemu taka jest podwyzszona caly czas, bo zabek juz sie przebil do polowy

anoli, a u was jak dlugo byla temperaturka?

ide po kawke, bo jakas zamulona jestem, chyba za dlugo spalam:-)

Hej;
u nas w nocy burze i ulewa, a teraz jest zimno i wietrzysko wieje.

Madzienko przyjemności!

Hey

Za 5 min wychodzę do pracy a ,że mam firmę po drugiej stronie ulicy to nie muszę się stresować.
Chciałam napisać , że strasznie chce mi się spać i tak jest co ranek . Nie piję kawy i nie wiem co robić aby się ożywić. Przecież ja nie mogę pracować jak Zoombie.
Poradzicie coś?

To może jednak napij się kawki?
Mnie jeszcze zielona herbata pobudzała.
Ale powiem szczerze, że często jak jeździłam do pracy byłam niewyspana i funkcjonowałam jak ząbiak.

mamusia u nas trwalo to 2-3 dni i w sumie zab sie przebil a temp. jeszcze jeden dzien sie utrzymywala, ale 4 dni to juz dla pewnosci poszlabym do lekarza zreszta my tez bylismy.

Hej;
u nas w nocy burze i ulewa, a teraz jest zimno i wietrzysko wieje.
.
u nas to samo a i dzień szarobury sie zapowiada:-(

witajcie
ja dopiero co otworzylam oko, a Karolina oczywiscie jeszcze spi
no i caly czas mamy 37, 5-37, 8 i chyba dzis juz pojdziemy do lekarza, bo to juz 4 dzien niech zobacze czemu taka jest podwyzszona caly czas, bo zabek juz sie przebil do polowy

anoli, a u was jak dlugo byla temperaturka?

ide po kawke, bo jakas zamulona jestem, chyba za dlugo spalam:-)
mamusiu u nas zaraz po pokazaniu się ząbków temperatura spadała:tak:

Witajcie ale pusto....

wiecie u mnie już 28 stopni na termometrze bosko...kocham taką pogodę...huurrrrrraaaaaaaa
372060d1304793677t-czy-sa-tu-jakies-mamy-z-lublina-best52_-www.e.gif

przede mną dzisiaj pazury...i zaszaleję robię żarówiaste
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

a co w końcu są wakacje!!!!!

zmykam szykować śniadanko i budzić małą

pochwal sie pazurkami a i pogody zazdroszczę, ale wszystkie mamy po troszkę sloneczka ostatnio, więc pewnie i do nas jutro dotrze;-)

ja dzisiaj idę odebrać wyniki z cytologii ok 18:-(trzymacje kciuki kochane

Janek wczoraj od 5:30 wymiotował. A, że usnął o 19 poprzedniego dnia, to nie zjadł kolacji i nie bardzo miał czym. Więc tylko coś się napił i za chwilę wymiotował. Wypił całą butelkę wody. I pół litra soku. Dałam mu orsalit, smectę i dopiero koło wieczora odżył. Zjadł banana i serek na kolację. Dziś już na szczęście wszystko w porząsiu. Szaleje od 8 :-)

U nas piękna pogoda. W nocy okropnie lało ale już słoneczko wszystko wysuszyło. I powietrze jest fajniejsze :tak:
Miałam mieć dziś kolejną rozmowę o pracę ale niewiedziałam co będzie z Jaśkiem i ją odwołałam. Jak nie znajda nikogo to się mają jeszcze odezwać.

Buziaki dla chorowitków.

Marzycielko - pewnie już się obudziłaś. Ale ja również polecam zieloną herbatę. Pijam sobie teraz jak nie mogę kawy.
Ale juz niedługo :-)

Myszqa może mu coś na żołądeczku zalegało...zdróweczka...

Mamusia dawaj znać co powiedział lekarz...

a my po spacerku i zakupach...moje dziecko wdało się w mamusię i upały jej w ogóle nie przeszkadzają...aby tylko butelkę wody miała pod ręką
laugh.gif
laugh.gif

na dworze dzisiaj bosko...skaw niemiłosierny...ale ja to lubię!!!

Jula zasypia a ja relaksuje się przy mrożonym cappuccino i gotować mi się nic nie chce
baffled5wh.gif
co dzisiaj szykujecie na obiadek??

reklama

co dzisiaj szykujecie na obiadek??

No własnie mi też weny dziś brak. Tym bardziej, że M. dziś nie będzie na obiedzie. Chyba zklecę szybko jakąś zupę.
Ale mogę powiedzieć co robiłam wczoraj. Makaron z warzywami i krewetkami w cieście. Warzywa takie co miałam w lodówce- kapusta pekińska, pomidor i kalafior. Podsmażyłam na oleju sezamowym. Krewetki rozmroziłam i oberwałam im ogonki. Zrobiłam ciasto z mąki, mleka i przyprawy 5 smaków. Krewetki obtoczyłam w cieście i usmażyłam na głębokim oleju. Makaron ugotowałam, rzuciłam na to warzywa i krewetki i już. Szybko i smacznie, jak ktoś lubi krewetki :-) Ale można zastąpic krewetki np. piersią z kuciaka, dać dowolne warzywa, i dowolny makaron i dowolne przyprawy - wyjdzie bardziej chińskie, albo bardziej włoskie albo bardziej polskie ;-)

Do góry