reklama
M
marzycielka
Gość
Piszę do Was z prośbą o pomoc w wysyłaniu tego tekstu.
Sprawa dotyczy 5 letniego Szymonka.
Na FB utworzyła się grupa, która chce pomóc Szymonowi, zgodnie z inicjatywą jednej z uczestniczek grupy zaczynamy interweniować gdzie się da:
Poniżej wklejam treść listu napisanego przez nią z prośbą o rozsyłanie do zaproponowanych instytucji i mediów oraz wklejanie tego posta na wszystkich forach, jakie przyjdą wam do głowy!
Szanowni Państwo;
My, obywatele Rzeczypospolitej Polskiej, my Internauci, my zwykli ludzie chcemy powiedzieć głośne NIE!
NIE DLA KATOWANIA DZIECKA!
NIE dla ignorancji służb mających chronić dzieci!
NIE dla nieudolnego sądownictwa!
Sprawa małego Szymona bardzo nas poruszyła! Wielu z nas nie mogło opanować łez w czasie słuchania tego nagrania:
YouTube - Kanał użytkownika RatujcieSzymona
Ojciec dziecka interweniował w prokuraturze w Częstochowie i na Policji przedstawiając nagrania jako dowód i oto te instytucje, mające chronić każdego obywatela, nie doszukują się w tym materiale oznak znęcania się nad dzieckiem, nie słyszą tam przemocy! Nie zgadzamy się na to i chcemy, aby natychmiast zainterweniowanio w tej sprawie. To dziecko jest straszliwie krzywdzone, matka znęca się nad nim fizycznie i psychicznie, a odpowiednie instytucje zwracają uwagę tylko na to czy dziecko "żyje w dobrych warunkach". Coż warte jest to, że dziecko jest ubrane, umyte i nakarmione, kiedy przeżywa taka gehennę, kiedy własna matka staje się jego katem? Otwórzcie oczy! Nie pozwólcie na to!
Czy ma się powtórzyć scenariusz, który tak często ostatnio przedstawiany jest w mediach? Do czego może posunąć się taka kobieta, niegodna nazwaniem jej matką? W ostatnich kilku m-cach słyszeliśmy już o niejednym podobnym przypadku, gdzie dziecko płaciło zyciem za to, że nikt nie zareagował:
- 6-miesięczna dziewczynka z Rudy Śląskiej, prawdopodobnie pobita przez ojca, zmarła w szpitalu.
- W Otmuchowie (woj. opolskie) zginęła niespełna czteroletnia dziewczynka. Prawdopodobnie została zamordowana. Policja zatrzymała podejrzanego - jej 27-letniego ojca.
- sprawa 2-letniej Wiktorii, która zmarła pod koniec stycznia w Żninie. Zarzut ciężkiego pobicia dziecka postawiono ojcu dziewczynki.
Rządamy natychmiastowej i SKUTECZNEJ interwencji w sprawie małego Szymona, domagamy się natychmiastowej izolacji dziecka od matki i możliwości rozmowy z psychologiem, rządamy zapewnienia dziecku natychmiastowego bezpieczeństwa!
Z poważaniem
Adresy:
instytucje:
częstochowska policja:
komendant@czestochowa.slaska.policja.gov.pl
częstochowska prokuratura:
okregowa@prokuratura.czest.pl
Rzecznik Praw Dziecka:
rpd@brpd.gov.pl
Rzecznik Praw Obywatelskich
biurorzecznika@brpo.gov.pl
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy Niebieska Linia:
poradnia@niebieskalinia.pl
Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej:
prasa@mpips.gov.pl
Kancelaria Premiera RP:
kontakt@kprm.gov.pl
Kancelaria Prezydenta RP:
listy@prezydent.pl
media:
TVN
kontakt@tvn24.pl
TVP
widzowie@tvp.pl
Polsat
interwencja@polsat.com.pl
Gazeta Wyborcza
redakcja_portalu@agora.pl
Rzeczpospolita
listy@rp.pl
Na FB utworzyła się grupa, która chce pomóc Szymonowi, zgodnie z inicjatywą jednej z uczestniczek grupy zaczynamy interweniować gdzie się da:
Poniżej wklejam treść listu napisanego przez nią z prośbą o rozsyłanie do zaproponowanych instytucji i mediów oraz wklejanie tego posta na wszystkich forach, jakie przyjdą wam do głowy!
Szanowni Państwo;
My, obywatele Rzeczypospolitej Polskiej, my Internauci, my zwykli ludzie chcemy powiedzieć głośne NIE!
Sprawa małego Szymona bardzo nas poruszyła! Wielu z nas nie mogło opanować łez w czasie słuchania tego nagrania:
Ojciec dziecka interweniował w prokuraturze w Częstochowie i na Policji przedstawiając nagrania jako dowód i oto te instytucje, mające chronić każdego obywatela, nie doszukują się w tym materiale oznak znęcania się nad dzieckiem, nie słyszą tam przemocy! Nie zgadzamy się na to i chcemy, aby natychmiast zainterweniowanio w tej sprawie. To dziecko jest straszliwie krzywdzone, matka znęca się nad nim fizycznie i psychicznie, a odpowiednie instytucje zwracają uwagę tylko na to czy dziecko "żyje w dobrych warunkach". Coż warte jest to, że dziecko jest ubrane, umyte i nakarmione, kiedy przeżywa taka gehennę, kiedy własna matka staje się jego katem? Otwórzcie oczy! Nie pozwólcie na to!
Czy ma się powtórzyć scenariusz, który tak często ostatnio przedstawiany jest w mediach? Do czego może posunąć się taka kobieta, niegodna nazwaniem jej matką? W ostatnich kilku m-cach słyszeliśmy już o niejednym podobnym przypadku, gdzie dziecko płaciło zyciem za to, że nikt nie zareagował:
- 6-miesięczna dziewczynka z Rudy Śląskiej, prawdopodobnie pobita przez ojca, zmarła w szpitalu.
- W Otmuchowie (woj. opolskie) zginęła niespełna czteroletnia dziewczynka. Prawdopodobnie została zamordowana. Policja zatrzymała podejrzanego - jej 27-letniego ojca.
- sprawa 2-letniej Wiktorii, która zmarła pod koniec stycznia w Żninie. Zarzut ciężkiego pobicia dziecka postawiono ojcu dziewczynki.
Rządamy natychmiastowej i SKUTECZNEJ interwencji w sprawie małego Szymona, domagamy się natychmiastowej izolacji dziecka od matki i możliwości rozmowy z psychologiem, rządamy zapewnienia dziecku natychmiastowego bezpieczeństwa!
Z poważaniem
Adresy:
instytucje:
częstochowska policja:
Rzecznik Praw Dziecka:
rpd@brpd.gov.pl
prasa@mpips.gov.pl
Kancelaria Premiera RP:
kontakt@kprm.gov.pl
listy@prezydent.pl
media:
TVN
kontakt@tvn24.pl
TVP
widzowie@tvp.pl
Polsat
Gazeta Wyborcza
Rzeczpospolita
listy@rp.pl
Piszę do Was z prośbą o pomoc w wysyłaniu tego tekstu.
Szanowni Państwo;
Z poważaniem
Adresy:
instytucje:
częstochowska policja:
Rzecznik Praw Dziecka:
rpd@brpd.gov.pl
prasa@mpips.gov.pl
Kancelaria Premiera RP:
kontakt@kprm.gov.pl
listy@prezydent.pl
media:
TVN
kontakt@tvn24.pl
TVP
widzowie@tvp.pl
Polsat
Gazeta Wyborcza
Rzeczpospolita
listy@rp.pl
O Bozeeee....
wysluchalam tego i ....co ja bym jej zrobila teraz to tylko ja wiem
M
marzycielka
Gość
O Bozeeee....
wysluchalam tego i ....co ja bym jej zrobila teraz to tylko ja wiem
Kajuś miałam takie same emocje po wysłuchaniu tego i łzy w oczach.
A teraz działam.
Bombarduję instytucję e-mailami i mają się tym zając.
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Nie wiem co napisać...
Agatkas
Mamusia Zuzolka
Brak słów...
kana161
Mama "terrorystek" :P
O mój boze......az mi serce całe ściska.....nie wiem nawet co napisac......to jest jakas masakra............
kana161
Mama "terrorystek" :P
Arlets witaj co u Was??
QUOTE]
a dziekuję leci.... podobnie jak u większości pojawił się temat przedszkola więc latam i składam gdzie mogę żeby jednak od września poszedł choć na 4 h.
bo do tej pory czasem zagląda do przedszkola mojej siostry ale że mamy do niej "kawałek drogi" to jest tam średnio raz na tydzień czasem dwa
no i z niecierpliwościa czekamy już na cieplejsze dni bo jeszcze troszkę i oboje wpadniemy w pogodową depresję ;-);-);-)
ide oglądac zdjęcia waszych maluchów mam nadzieję,że sa w miarę aktualne :-)
Arlets.... czy ja dobrze widzę na suwaczkach i kolejna mamuśka jest w ciąży????????
OGROMNE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!
reklama
M
marzycielka
Gość
Jutro ma być reportaż w sprawie Szymka.
"W jutrzejszym ( 9.03.br ) programie TVN pt.UWAGA zapowiedziany jest reportaż w sprawie Szymka "
"W jutrzejszym ( 9.03.br ) programie TVN pt.UWAGA zapowiedziany jest reportaż w sprawie Szymka "