reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Arlets witaj co u Was??
QUOTE]

a dziekuję leci.... podobnie jak u większości pojawił się temat przedszkola więc latam i składam gdzie mogę żeby jednak od września poszedł choć na 4 h.
bo do tej pory czasem zagląda do przedszkola mojej siostry ale że mamy do niej "kawałek drogi" to jest tam średnio raz na tydzień czasem dwa
no i z niecierpliwościa czekamy już na cieplejsze dni bo jeszcze troszkę i oboje wpadniemy w pogodową depresję ;-);-);-)
ide oglądac zdjęcia waszych maluchów mam nadzieję,że sa w miarę aktualne :-)

Hej!

Na razie wystawiłam tylko jedną aukcje - zestaw taki z 3 ciuszków - spodnie, bluzeczka i sweterek. Chcę się zorientować jak to się je :-D Ale w sumie mam naszykowanych 7 zestawów. W tym jeden mega wypasiony więc Zapominajko - trzymam za słowo:-D

A mój syn jakby mógł to by co dzien na basen chodził. Kurde, a nie chcę go co dzien prowadzać bo przecież ten chlor nie jest obojętny. Kiedys w DD TVN mówił jakiś spec ze tak 2 razy w tygodniu to można ale więcej to nie specjalnie. A ten szalej otworzy oczy i ze basen i cały boży dzien na basen i na basen pływać.
Mam dwa postanowienia dzieciowe - pierwsze - odstawiam Jaśkowi całkiem butelki, ciężko będzie bo on mliko to tylko z butli chce pić, w kubku albo w niekapku to może cały dzien stać :sorry: ale juz staruch jest i czas najwyższy :-) I jeszcze go spróbuje przestawić na normalne łóżko, żeby już nie spał w tym dzieciowym, bo zaraz mu miejsca zabraknie. Tylko już się boję tych jego nocnych wędrówek.

Janek przestawił sie z Dobranocnego Ogrodu na Krecika i Lulusia. Normalnie mózg mi co rano wypala :-pA ja dopiero co kupiłam na allegro zestaw figurek z dobranocnego ogrodu, no cóż najwyżej dam komuś w prezencie jak się jaśniepanu nie spodoba - możecie się zapisywać :-)

Mamo Zuzi - a z której części Warszawy jestes?

Witajcie mamuśki :-)

A ja powiem szczerze, że chyba jeszcze nie jestem gotowa na to, żeby dać Alana do przedszkola :zawstydzona/y::zawstydzona/y:, ostatnio byłam w jednym się popytać co i jak, wyszłam z niego i zaczęłam strasznie płakać i wogóle było mi jakoś tak źle, ciężko ...:zawstydzona/y: chciałam go dać chociaż do 12-14, ale jak bym wróciła do pracy (pół etat) to mi się to wcale nie opłaca, paliwo, posiłki ... boję się, że mogę jeszcze ten następny rok "dostać na głowę" :szok::-D:-D:-D, ale chyba chcę go jeszcze trochę "mieć przy sobie", a nie patrzeć jak zajmuje się nim "obca" przedszkolanka - :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: chyba jestem inna :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-(, bo widzę, że tu praktycznie każda mamusia marzy, żeby jej pociecha już poszła po przedszkola od września :dry:

Ja tez sie chwalę Maja jest zapisana oficjalnie jako przedszkolak :-).
Wprawdzie będziemy musieli ją kawałek dowozić, ale i tak teraz dowozimy ją do niani w podobne okolice więc dużo to nie zmieni.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOBIETKI, DUŻE I MAŁE !!!
Jak tam u Was, Panowie pamiętają? ja wczoraj dostałam już bukiecik tulipanów, ale chłopcy w pracy to raczej się niczym nie wykażą :baffled:.
Myszko powodzenia z aukcją. Ja należę do tych osób, które kupują właśnie takie duże paczki raz na jakiś czas i mam z głowy, a dokupuję tylko to co potrzeba. Właśnie czekam na taką paczkę, dużo dałam, chociaż jak przeliczę to wychodzi po 8zł za sztukę więc mało.
Rozmiarowo powinno wystarczyc na przynajmniej pół roku i mam z głowy kurtki wiosenne i później jesienne.
Maja ma za miesiąc imieniny i tak się już zastanawiam co byłoby dla niej najlepszym prezentem. Chyba najbardziej cieszyłaby się z książeczek z naklejkami bo ma fioła na tym punkcie :-)
OOO pomyliłam się co do chłopców, złożyli życzenia.
To miłego świetowania.​

Dzień dobry dziewczynki :-)

I wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet!!!

Mój mąż zostawił mi dzisiaj drobiazg na stole w kuchni wraz z życzeniami na karteczce-słodkie....

A ja od wczoraj sama z dzieciakami, bo G wrócił do pracy. Myślałam, ze będzie gorzej,a tu nawet posprzątać zdążyłam :-) Oho, muszę kończyć, bo chyba jest alarm w pieluszce :szok:

Witajcie baby :p

Myszqo jakby co, to dawaj linka i będziemy działały :)

Ja niecierpliwie czekam na wyniki naboru przedszkolnego, ale jeszcze niestety mają czas.
Ja z kolei na głowę dostaję w domu. Zaczyna mi bardzo brakować cierpliwości i mam wrażenie, że kontrolę nad własnym życiem tracę.
A do tego właśnie po kolejnej akcji z teściami postanowiłam zawiesić działalność i być w domu...
Klientów przekażę chyba innej firmie, nie mam wyjścia...

Witajcie mamuśki :-)

A ja powiem szczerze, że chyba jeszcze nie jestem gotowa na to, żeby dać Alana do przedszkola :zawstydzona/y::zawstydzona/y:, ostatnio byłam w jednym się popytać co i jak, wyszłam z niego i zaczęłam strasznie płakać i wogóle było mi jakoś tak źle, ciężko ...:zawstydzona/y: chciałam go dać chociaż do 12-14, ale jak bym wróciła do pracy (pół etat) to mi się to wcale nie opłaca, paliwo, posiłki ... boję się, że mogę jeszcze ten następny rok "dostać na głowę" :szok::-D:-D:-D, ale chyba chcę go jeszcze trochę "mieć przy sobie", a nie patrzeć jak zajmuje się nim "obca" przedszkolanka - :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: chyba jestem inna :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-(, bo widzę, że tu praktycznie każda mamusia marzy, żeby jej pociecha już poszła po przedszkola od września :dry:
EDEEE.nie jestes sama,tez nie chce jeszcze dawac mala do przedszkola, ja tez juz na glowe dostaje,juz mam takiego dola od tego siedzenia w domu, ze czasem nawet nie widze swojej przyszlosci, ale od wrzesnia tak do godz 12 na pewno juz dam bo inaczej wyladuje w psychiatryku, bo na prawde nie jest ze mna dobrze, czasem tak sie zakopuje w czarne mysli i placz ze szkoda gadac

WSZYTSKIEGO NAJ Z OKAZJI NASZEGO SWIETA

Ostatnia edycja:
Chyba każda mama wolałaby mieć dziecko przy sobie jak najdłużej tylko że tak się nie da ;-). Kiedys trzeba się pogodzić z tym, że one dosrastają chcą mieć kolegów i koleżanki do zabawy, chcą poznawać świat i my na to nic nie poradzimy.
Ja na początku jak poszłam do pracy i oddałam Maję do niani też cierpiałam, płakałam w windzie jak ją zostawiałam, chociaż Maja się cieszyła i w ogóle jej nie przeszkadzało, że zostaje z inną ciocią. Teraz tak się wszyscy do tego przyzwyczailismy, że jak zostaje w domu to jest wielce zdziwiona czemu nie bedzie sie dzisiaj bawila z niania i chlopcami. Póżniej będzie szkoła, studia, miłości i zawsze będziemy uważać, że jeszcze chcemy je mieć w domu :-D. Teraz zaczynam rozumiec rodziców i ich wszelkie obawy.

reklama
Witajcie...

wszystkiego najlepszego z okazji dzisiejszego święta

Zobacz załącznik 334734

Zanplo gratulacje przedszkolaczka, u nas też teraz królują książeczki z naklejkami....

Myszqa zazdroszczę tego basenu w bloku:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:moja też nie wychodziłaby z wody...
a z aukcjami zapomniajka podsunęła dobry pomysł...pomożemy jak tylko trzeba będzie;-);-);-)

Co do przedszkola to mi też pewnie będzie brakowało tych wyjść do sal zabaw na basen itp. jak Jula pójdzie do przedszkola...ale moim zdaniem to już pora...ja akurat żadnego doła nie łapie siedząc z nią w domu więc mogłoby tak dalej zostać ale jak widze jak dzieciaczki rozwijają się wsród równiesników to wiem że to dobr decyzja....a z resztą ona uwielbia chodzic do dzieci:tak::tak::tak:

Tygrysku gdzie jesteś???Nie witasz nas z rana:-(

Do góry