reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Kurde mały mi co noc przychodzi do łózka ... jak mam go tego odzwyczaić ?

Tygrys kiedy planujesz nastepne dzieciątko ?
?

Agaciu wczoraj ogladałam na TVN Style... program tzw. zaklinacza dzieci facet portafi czytac w myślach dzieci itp... nie wazne...i tak babeczka oprócz innych miała tez problem z zasypianiem dziecka, mała płakała, przychodziła do jej łóżka...okazało się ,że miała łożeczko swoje skierowane nóżkami w inna strone niz to gdzie mama spała.....i faktycznie pomogło w rezultacie przestawienie łóżeczka małej w taka strone jak mamy..... nie wiem czy to działa:)....

reklama
Agaciu wczoraj ogladałam na TVN Style... program tzw. zaklinacza dzieci facet portafi czytac w myślach dzieci itp... nie wazne...i tak babeczka oprócz innych miała tez problem z zasypianiem dziecka, mała płakała, przychodziła do jej łóżka...okazało się ,że miała łożeczko swoje skierowane nóżkami w inna strone niz to gdzie mama spała.....i faktycznie pomogło w rezultacie przestawienie łóżeczka małej w taka strone jak mamy..... nie wiem czy to działa:)....

Oooo a może w tym jest coś ... Mati ma łóżeczko w innym kierunku niż moje !

Dzięki Kana na pewno spróbuje, tylko muszę barierkę przykręci inaczej.

Kurde mały mi co noc przychodzi do łózka ... jak mam go tego odzwyczaić ?
?

Agaciu to mamy ten sam problem :-:)-(, od dobrego miesiąca Alan budzi się ok. 2-3 w nocy, wstaje, bierze picie do ręki i robi takie "i, i, i " i robi tak długo, aż wstaniemy i weźmiemy go do naszego łóżka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

P.S. Kanuś my mamy łóżeczko od samego początku w jednej pozycji, tzn. nie przemieszczałam go :dry:, więc nie wiem gdzie leży przyczyna tych pobudek młodego :-(, dodam tylko, że nie zawsze zasypia od razu, a ja rano jestem nie do życia :-:)no::wściekła/y::wściekła/y:

Agaciu to mamy ten sam problem :-:)-(, od dobrego miesiąca Alan budzi się ok. 2-3 w nocy, wstaje, bierze picie do ręki i robi takie "i, i, i " i robi tak długo, aż wstaniemy i weźmiemy go do naszego łóżka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

P.S. Kanuś my mamy łóżeczko od samego początku w jednej pozycji, tzn. nie przemieszczałam go :dry:, więc nie wiem gdzie leży przyczyna tych pobudek młodego :-(, dodam tylko, że nie zawsze zasypia od razu, a ja rano jestem nie do życia :-:)no::wściekła/y::wściekła/y:

U nas też się to pojawiło około miesiaca temu ... nagle . Może to jakieś przejściowe :baffled:

Mały ma katar ... buuuuu jak ja nie lubię !

ja już wykąpana z kubkiem gorącej herbatki z malinkami mniami:)

ojej vive to juz niebawem rodzisz:) jeny jak to szybko minelo:)
powiem wam ze jakos sobie nie moge wyobrazic w kolejnej ciazy....wczesniej jakos chcialam miec drugiego dzidziusia tzn teraz tez bym chciala ..nie chce aby fifi byl jedynakiem tylko im on jest starszy tym mnie bardziej sie nie chce powracac do tych niemowlecych czasow:( ostatnio jak bylam u mojej szzwagierki ktora ma 1,5 miesieczna niunie to jakos tak pomyslalam sobie ale fajnie ze fifi juz taki duzy i samodzielny....moze mi jeszcze przejdzie i zdobete sie na odwage hahha albo najpredzej bedzie jak zalicze wpadke ups:)

kanus ja tez ogladalam ten program i powiem ci ze patrzylam na niego i normalnie nie moglam uwierzyc ze to co widze to prawda..tzn chodzi mi o to ze ten pan jakos tak do mnie nie przemawial ...koncowki nie widzialam ale jak faktycznie pomoglo z tym spaniem jak piszesz to cos w tym musi byc cholirka:) ale strasznie sie momentami wczuwal ze az mi sie smiac mi sie chcialo ups :)

Agaciu leczcie sie z katarku leczcie:)

Tygrysku.....patrzyłam tak samo jak Ty!!!!!!!!!!! również ciezko mi w to uwierzyc,ale u tej babeczki sie to sprawdziło....i faktycznie jego rady pomogły....mnie npo wkurzało to ,ze on nie patrzył jej w oczy,ja nie wyobrazam sobie rozmowy z kims, to patrzy po podłodze:baffled: u tej babeczki to niespanie małej wiazało sie jeszcze z nie radzeniem sobie mamy z przeszłoscia, nieuporzadkowaniem jej i wracaniem do tego co było...zapisałą sie na terapie i faktycznie zaczeło byc coraz lepiej.....

a tak z moich osobistych "rewelacji" to moje dziecie zrobiło kupcie przed kąpielą...łatwo bez krzyku, mieciutką:p hahahha sory za opisik:p takze moze obejdzie sie bez leków:) tak sie ciesze jak głupia:]

To super z ta kupcią:) oby tak dalej:)

a mnie cos slepka zaczynaja bolec ech chyba czas do lozka :(

milych snow kochane :)

dziekuje mamusiu:) w takim razie sobie zasadze:) a kiedy sie sadzi takie sadzonki?? tak samo jak na dworze??tzn na wiosne czy mozna wczesniej???
ja sadzalam jak tylko pojawialy sie w sklepach cebulki, czyli nawet juz, ale w tym roku kupie juz sobie gotowe bo juz sa w doniczkach posadzone po 3-4zl zeby nie bawic sie z tymi cebulkami
przesadzam kwiaty zawsze w marcu

reklama
Kanuś to super....może już unormuje się i syrop nie będzie potrzebny...

Pusto to i ja zmykam...spokojnych nocek...

Do góry