reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Vive, Twój dwulatek jest bardzo wysoki :)
My też byłysmy na bilansie, zresztą wcześniej byłysmy na wizycie w Karakowie to i tak wiedziałam, że wszystko w porządku, w Krakowie Maja bawila się z Panem psychologiem dziecięcym, ocenił jej wiek intelektualny i rozwojowy na 29 miesięcy więc byłam dumna :-). Wzrost 87cm, a waga 14,200, do szczuplutkich nie nalezy ale jest w sam raz.

Oliwko życzę powrotu do zdówka !!!
Kokusiu my Sylwestra spedzamy w domu, najprawdopodobniej sami we trójkę, chyba, że wybierzemy się do rodziców jeżeli też będą siedziec w domu.

Skoro już wlazłam na kompa to wypada się przywitać:-)
Dzisiaj spędzam cały dzień z moim dzieciem, bo mężowy siedzi w sklepie:-D
Fajnie tak sobie pobyć z dzieckiem ,już zapomnialam jak to jest:zawstydzona/y: nawet jak zostaja nam niedziele to i tak nie sa takie w pelni nasze bo zawsze cos wypada...:zawstydzona/y:tymbardziej przez 3 tygodnie wozilismy Alexa wieczorami do mojej mamy i tak na 2 , 3 dni:zawstydzona/y:...mam nadzieje,że w nowym roku sie juz zmieni i bede miala wiecej czasu na dom i dziecko:tak:
My prezentow nie mamy dosłownie żadnych jeszcze :baffled:
A na sylwka idziemy na balety...:-) w końcu gdzies wyjdziemy razem do ludzi:zawstydzona/y:
Sylwestra w zeszłym roku spędzilismy tak ze na zmiane nosilismy placzacego alexa przez cała noc poniewaz mial zapalenie jamy ustnej:-(
mam nadzieje ze teraz bedzie inaczej:cool2:
a na bilansie dwulatka jeszcze nie bylismy...pojdziemy w poniedzialek albo we wtorek:tak:
a jutro moje dziecie konczy juz 2 latka,niesamowite i smutne to troszeczke,że juz nigdy nie będzie taki malutki:zawstydzona/y:

dla wszystkich obchodzacych urodzinki wczesniej czy tez pozniej przesylamy slodziutkie buziaczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;-)

pyciol chwal sie co to za biznesik macie!!!!!!!!!!!juz natychmiast!!!!!!!!!

Agatkas o kurcze zapomnialam o tych proporcjach cholirka zaraz napraiwe swoj blad :)

my na bilans idziemy dzien przed wigilią:)

ps mam juz drzewko sliczne , piekne zywą jodełkę boska ach swieta swieta:)

My jeszcze się nie zapisaliśmy na bilans. Pójde po nowym roku już.

My jutro jedziemy na ostateczne zakupy do Ikei bo mężowy sobie wymyślil jeszcze nowe półki na płyty pokupować. I choinkę kupimy :-) bo już też mi się chce żeby w domu pachniało.

Jutro będę robiła paszteciki z kapustą i grzybami na Wigilię. Do barszczyku. Mniam.

My mamy jak co roku Wigilię u mojej mamci.
Robię w tym roku dekorację do mojej mamy na stół. Ususzyłam już 5 pomarańczy w plaserkach. Piękne wyszły. Kupiłam pomarańczowe świeczki i będę robiła dekorację z pasterków pomarańczy, lasek wanilil, lasek cynamonu. Pachnące dekoracje :-)

Chciałabym się jeszcze wybrać do fryzjera przed świętami ale nie wiem czy znajdę na to czas. Muszę jeszcze dywan u Jaśka uprać bo ostatnio mu coś odbiło i wylewał sok taki przecierowy na dywan, kanapę i nawet na kaloryfer! Wszystko mam do czyszczenia.

No, narazie tyle
Buźka :-)

Hey Kochane:-)

My też dzisiaj sprzątaliśmy bo jutro moi teściowie przywożą nam choinkę.
Już się nie mogę doczekać tej atmosfery świątecznej.
Mam na stole świąteczny obrus i słuchamy świątecznych piosenek:-p
A dzisiaj byliśmy w Galerii i jak Oli zobaczyła dużąąąą choinkę to tylko było "łooooo" na cały sklep:-D

U nas Wigilia w tym roku u siostry mojej mamy bo zawsze była u dziadków ale dziadka już nie ma i babcia nie chce w tym roku robić u siebie.
A potem druga Wigilia u babci M.
Jeszcze tylko nie wiem w co się ubrać:zawstydzona/y:

Witam z kawusią

Pusto tu u nas ostatnio. Wszystkie mamy zajęte przygotowaniami do świąt.
My tez codziennie jakies zajęcia związane ze świetami:tak:
Choinka juz stoi ubrana, domek tez udekorowany.
Prezenty pokupowane, jeszcze tylko popakować:tak:

Ach to juz trzecie święta z naszym Skarbem, a w przyszłym roku to juz w czwóreczke:-p

No i do nas tez zima przyszła:tak:Wczoraj całe popołudnie sypało i dziś jest pięknie choć mroźno-6st:tak:

Witam wszystkich :)
Jak zwykle Agatkas kochana mnie zmotywowała, żeby się w końcu odezwać...:zawstydzona/y:Dziękuję, Agatkas - czasem mi trzeba takiego kopa...
A tu widzę świątecznie, pachnąco, aż miło.
My w tym roku postanowiliśmy spędzić samą wigilię tylko we czwórkę. Jakoś nie mam nastroju na gości, zamieszanie i harmider. A potem w pierwsze święto do moich rodziców, w drugie do teścia i babci mojego męża. Więc w kuchni to w tym roku lajtowo. Prezenty właśnie przed chwilą zapakowałam, jutro mam wolne, więc chałupkę z grubsza ogarnę i jakoś to będzie.

Bilans dwulatka ciągle przed nami, bo nie mogę dotrzeć do przychodni ;) Hania gada 12 godzin na dobę non stop, wtóruje jej starszy brat, więc ostatnio stanem niezwykle u nas pożądanym jest CISZA :-D A zabawnych sytuacji, ostatnio:
Ja: Hania, dlaczego jesteś niegrzeczna i nie słuchasz mamusi?
Hania: Bo mam bunt dwulatka...
Nie ma to jak nauki starszego brata..

Hej dziewczynki:-)

Przyszlam sie WAm pochwalic,ze oczekujemy kolejnego malenstwa:tak:jestem w 6 tyg ciazy i mam nadzieje,ze wszystko sie uda i Mayeczka nasza bedzie miala towarzystwo w podobnym wieku,bo nasze dziewczyny juz duuuuzo za duze dla niej:-D

Pozdrawiam i zycze Wam wszystkim milych i spokojnych swiat

reklama
Hej dziewczynki:-)

Przyszlam sie WAm pochwalic,ze oczekujemy kolejnego malenstwa:tak:jestem w 6 tyg ciazy i mam nadzieje,ze wszystko sie uda i Mayeczka nasza bedzie miala towarzystwo w podobnym wieku,bo nasze dziewczyny juz duuuuzo za duze dla niej:-D

Pozdrawiam i zycze Wam wszystkim milych i spokojnych swiat

Aga super wieści...zaciskamy mocno kciuki żeby wszystko było ok!!!!

Do góry