reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Vive, Twój dwulatek jest bardzo wysoki :)
My też byłysmy na bilansie, zresztą wcześniej byłysmy na wizycie w Karakowie to i tak wiedziałam, że wszystko w porządku, w Krakowie Maja bawila się z Panem psychologiem dziecięcym, ocenił jej wiek intelektualny i rozwojowy na 29 miesięcy więc byłam dumna :-). Wzrost 87cm, a waga 14,200, do szczuplutkich nie nalezy ale jest w sam raz.

Oliwko życzę powrotu do zdówka !!!
Kokusiu my Sylwestra spedzamy w domu, najprawdopodobniej sami we trójkę, chyba, że wybierzemy się do rodziców jeżeli też będą siedziec w domu.

Skoro już wlazłam na kompa to wypada się przywitać:-)
Dzisiaj spędzam cały dzień z moim dzieciem, bo mężowy siedzi w sklepie:-D
Fajnie tak sobie pobyć z dzieckiem ,już zapomnialam jak to jest:zawstydzona/y: nawet jak zostaja nam niedziele to i tak nie sa takie w pelni nasze bo zawsze cos wypada...:zawstydzona/y:tymbardziej przez 3 tygodnie wozilismy Alexa wieczorami do mojej mamy i tak na 2 , 3 dni:zawstydzona/y:...mam nadzieje,że w nowym roku sie juz zmieni i bede miala wiecej czasu na dom i dziecko:tak:
My prezentow nie mamy dosłownie żadnych jeszcze :baffled:
A na sylwka idziemy na balety...:-) w końcu gdzies wyjdziemy razem do ludzi:zawstydzona/y:
Sylwestra w zeszłym roku spędzilismy tak ze na zmiane nosilismy placzacego alexa przez cała noc poniewaz mial zapalenie jamy ustnej:-(
mam nadzieje ze teraz bedzie inaczej:cool2:
a na bilansie dwulatka jeszcze nie bylismy...pojdziemy w poniedzialek albo we wtorek:tak:
a jutro moje dziecie konczy juz 2 latka,niesamowite i smutne to troszeczke,że juz nigdy nie będzie taki malutki:zawstydzona/y:

dla wszystkich obchodzacych urodzinki wczesniej czy tez pozniej przesylamy slodziutkie buziaczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;-)

pyciol chwal sie co to za biznesik macie!!!!!!!!!!!juz natychmiast!!!!!!!!!

Agatkas o kurcze zapomnialam o tych proporcjach cholirka zaraz napraiwe swoj blad :)

my na bilans idziemy dzien przed wigilią:)

ps mam juz drzewko sliczne , piekne zywą jodełkę boska ach swieta swieta:)

My jeszcze się nie zapisaliśmy na bilans. Pójde po nowym roku już.

My jutro jedziemy na ostateczne zakupy do Ikei bo mężowy sobie wymyślil jeszcze nowe półki na płyty pokupować. I choinkę kupimy :-) bo już też mi się chce żeby w domu pachniało.

Jutro będę robiła paszteciki z kapustą i grzybami na Wigilię. Do barszczyku. Mniam.

My mamy jak co roku Wigilię u mojej mamci.
Robię w tym roku dekorację do mojej mamy na stół. Ususzyłam już 5 pomarańczy w plaserkach. Piękne wyszły. Kupiłam pomarańczowe świeczki i będę robiła dekorację z pasterków pomarańczy, lasek wanilil, lasek cynamonu. Pachnące dekoracje :-)

Chciałabym się jeszcze wybrać do fryzjera przed świętami ale nie wiem czy znajdę na to czas. Muszę jeszcze dywan u Jaśka uprać bo ostatnio mu coś odbiło i wylewał sok taki przecierowy na dywan, kanapę i nawet na kaloryfer! Wszystko mam do czyszczenia.

No, narazie tyle
Buźka :-)

Hey Kochane:-)

My też dzisiaj sprzątaliśmy bo jutro moi teściowie przywożą nam choinkę.
Już się nie mogę doczekać tej atmosfery świątecznej.
Mam na stole świąteczny obrus i słuchamy świątecznych piosenek:-p
A dzisiaj byliśmy w Galerii i jak Oli zobaczyła dużąąąą choinkę to tylko było "łooooo" na cały sklep:-D

U nas Wigilia w tym roku u siostry mojej mamy bo zawsze była u dziadków ale dziadka już nie ma i babcia nie chce w tym roku robić u siebie.
A potem druga Wigilia u babci M.
Jeszcze tylko nie wiem w co się ubrać:zawstydzona/y:

Witam z kawusią

Pusto tu u nas ostatnio. Wszystkie mamy zajęte przygotowaniami do świąt.
My tez codziennie jakies zajęcia związane ze świetami:tak:
Choinka juz stoi ubrana, domek tez udekorowany.
Prezenty pokupowane, jeszcze tylko popakować:tak:

Ach to juz trzecie święta z naszym Skarbem, a w przyszłym roku to juz w czwóreczke:-p

No i do nas tez zima przyszła:tak:Wczoraj całe popołudnie sypało i dziś jest pięknie choć mroźno-6st:tak:

Witam wszystkich :)
Jak zwykle Agatkas kochana mnie zmotywowała, żeby się w końcu odezwać...:zawstydzona/y:Dziękuję, Agatkas - czasem mi trzeba takiego kopa...
A tu widzę świątecznie, pachnąco, aż miło.
My w tym roku postanowiliśmy spędzić samą wigilię tylko we czwórkę. Jakoś nie mam nastroju na gości, zamieszanie i harmider. A potem w pierwsze święto do moich rodziców, w drugie do teścia i babci mojego męża. Więc w kuchni to w tym roku lajtowo. Prezenty właśnie przed chwilą zapakowałam, jutro mam wolne, więc chałupkę z grubsza ogarnę i jakoś to będzie.

Bilans dwulatka ciągle przed nami, bo nie mogę dotrzeć do przychodni ;) Hania gada 12 godzin na dobę non stop, wtóruje jej starszy brat, więc ostatnio stanem niezwykle u nas pożądanym jest CISZA :-D A zabawnych sytuacji, ostatnio:
Ja: Hania, dlaczego jesteś niegrzeczna i nie słuchasz mamusi?
Hania: Bo mam bunt dwulatka...
Nie ma to jak nauki starszego brata..

Hej dziewczynki:-)

Przyszlam sie WAm pochwalic,ze oczekujemy kolejnego malenstwa:tak:jestem w 6 tyg ciazy i mam nadzieje,ze wszystko sie uda i Mayeczka nasza bedzie miala towarzystwo w podobnym wieku,bo nasze dziewczyny juz duuuuzo za duze dla niej:-D

Pozdrawiam i zycze Wam wszystkim milych i spokojnych swiat

reklama
Hej dziewczynki:-)

Przyszlam sie WAm pochwalic,ze oczekujemy kolejnego malenstwa:tak:jestem w 6 tyg ciazy i mam nadzieje,ze wszystko sie uda i Mayeczka nasza bedzie miala towarzystwo w podobnym wieku,bo nasze dziewczyny juz duuuuzo za duze dla niej:-D

Pozdrawiam i zycze Wam wszystkim milych i spokojnych swiat

Aga super wieści...zaciskamy mocno kciuki żeby wszystko było ok!!!!

Do góry