Agatkas
Mamusia Zuzolka
Dziewczynki czy znacie sposób żeby sprawdzić czy ktoś jest faktycznie studentem uniwersytetu? Potem Wam wyjaśnię
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witaj Marzycielko'
Czym się zapalenie u Oliwki objawiło?
Marzycielko no właśnie jak?
aktualna legitymacja studencka?? ewentualny telefon na uczelnie chociaz nie wiem czy podadza taka informacje...
oj kochana co do uszek to sprawa wyglada tak ze ciasto robie identyczne jak na pierogi i zawsze dobieram skladniki na oko.
do ciasta mąka jajko woda. wyrabiam ciasto zeby bylo miekkie i tobrze sie walkowalo.
farsz to ugotowana kiszona kapusta posiekana do tego ugotowane wczesniej namoczone grzyby i podsmarzona cebulka to wszystko mieszam robotem z nakladka rozdrabniajacą zeby wszystko bylo dobrze posiekane doprawiam do smaku i gotowe.
ciasto walkuje wycinam kwadraty , na srodek daje farsz zlepiam brzegi zeby wyszedl trojkat a potem brzegi dwa tego trojkata zlepiam razem i mam ucho
jak bedziesz cierpliwa to postaram sie na jutro jakies dokladniesjze proporcje napisac
z tego ciasta i farszu lepei tez pierozki
jesli chodzi o kapuste z grochem i grzybkami to robie tez cholirka na oko....
potrzebny
groch
kapusta kiszona
grzyby
ziemniaczki
cebulka
groch mocze przez noc potem go gotuje , jak bedzie miekki odcedzam ale zostawiam z niego wode , to samo z grzybami mocze przez noc i gotuje pozniej siekam na drobno , w osobnym garnku gotuje kapuste kiszona drobno pokrojoną (po ugotowaniu odcedzam) i w jeszcze innym garnku gotuje ziemniaczki na koniec wszystko wrzucam do jednego garka dolewam wody z gotowania grochy zeby nie bylo za suche doprawiam do smaku i trzymam jeszcze jakis czas na gazie zeby doszlo do siebie i to wszystko
Często chciała siku a nic nie robiła i jak ją raz chciałam umyć to zabolała ją cewka więc pokazałam ją lekarzowi i stąd ta diagnoza.
Jutro czeka nas kolejna wizyta i wyniki badń.
oj kochana nawet najwięksi kucharze kiedyś zaczynali!!! więc moze i w tobie kryje sie jakiś ukryty mistrz kuchenny!!!!!!!!!!Dzięki Kochana! Będę cierpliwa i nawet dłużej mogę poczekać na te proporcje (chociaż w przybliżeniu) bo ze mnie taka kucharka że pożal się boże.
oj kochana nawet najwięksi kucharze kiedyś zaczynali!!! więc moze i w tobie kryje sie jakiś ukryty mistrz kuchenny!!!!!!!!!!
Często chciała siku a nic nie robiła i jak ją raz chciałam umyć to zabolała ją cewka więc pokazałam ją lekarzowi i stąd ta diagnoza.
Jutro czeka nas kolejna wizyta i wyniki badń.