reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
aktualna legitymacja studencka?? ewentualny telefon na uczelnie chociaz nie wiem czy podadza taka informacje...

oj kochana co do uszek to sprawa wyglada tak ze ciasto robie identyczne jak na pierogi i zawsze dobieram skladniki na oko.
do ciasta mąka jajko woda. wyrabiam ciasto zeby bylo miekkie i tobrze sie walkowalo.
farsz to ugotowana kiszona kapusta posiekana do tego ugotowane wczesniej namoczone grzyby i podsmarzona cebulka to wszystko mieszam robotem z nakladka rozdrabniajacą zeby wszystko bylo dobrze posiekane doprawiam do smaku i gotowe.:)

ciasto walkuje wycinam kwadraty , na srodek daje farsz zlepiam brzegi zeby wyszedl trojkat a potem brzegi dwa tego trojkata zlepiam razem i mam ucho:)

jak bedziesz cierpliwa to postaram sie na jutro jakies dokladniesjze proporcje napisac:)

z tego ciasta i farszu lepei tez pierozki:)

jesli chodzi o kapuste z grochem i grzybkami to robie tez cholirka na oko....
potrzebny
groch
kapusta kiszona
grzyby
ziemniaczki
cebulka
groch mocze przez noc potem go gotuje , jak bedzie miekki odcedzam ale zostawiam z niego wode , to samo z grzybami mocze przez noc i gotuje pozniej siekam na drobno , w osobnym garnku gotuje kapuste kiszona drobno pokrojoną (po ugotowaniu odcedzam) i w jeszcze innym garnku gotuje ziemniaczki:) na koniec wszystko wrzucam do jednego garka dolewam wody z gotowania grochy zeby nie bylo za suche doprawiam do smaku i trzymam jeszcze jakis czas na gazie zeby doszlo do siebie i to wszystko:)

aktualna legitymacja studencka?? ewentualny telefon na uczelnie chociaz nie wiem czy podadza taka informacje...

oj kochana co do uszek to sprawa wyglada tak ze ciasto robie identyczne jak na pierogi i zawsze dobieram skladniki na oko.
do ciasta mąka jajko woda. wyrabiam ciasto zeby bylo miekkie i tobrze sie walkowalo.
farsz to ugotowana kiszona kapusta posiekana do tego ugotowane wczesniej namoczone grzyby i podsmarzona cebulka to wszystko mieszam robotem z nakladka rozdrabniajacą zeby wszystko bylo dobrze posiekane doprawiam do smaku i gotowe.:)

ciasto walkuje wycinam kwadraty , na srodek daje farsz zlepiam brzegi zeby wyszedl trojkat a potem brzegi dwa tego trojkata zlepiam razem i mam ucho:)

jak bedziesz cierpliwa to postaram sie na jutro jakies dokladniesjze proporcje napisac:)

z tego ciasta i farszu lepei tez pierozki:)

jesli chodzi o kapuste z grochem i grzybkami to robie tez cholirka na oko....
potrzebny
groch
kapusta kiszona
grzyby
ziemniaczki
cebulka
groch mocze przez noc potem go gotuje , jak bedzie miekki odcedzam ale zostawiam z niego wode , to samo z grzybami mocze przez noc i gotuje pozniej siekam na drobno , w osobnym garnku gotuje kapuste kiszona drobno pokrojoną (po ugotowaniu odcedzam) i w jeszcze innym garnku gotuje ziemniaczki:) na koniec wszystko wrzucam do jednego garka dolewam wody z gotowania grochy zeby nie bylo za suche doprawiam do smaku i trzymam jeszcze jakis czas na gazie zeby doszlo do siebie i to wszystko:)

Dzięki Kochana! Będę cierpliwa i nawet dłużej mogę poczekać na te proporcje (chociaż w przybliżeniu) bo ze mnie taka kucharka że pożal się boże.

Często chciała siku a nic nie robiła i jak ją raz chciałam umyć to zabolała ją cewka więc pokazałam ją lekarzowi i stąd ta diagnoza.
Jutro czeka nas kolejna wizyta i wyniki badń.

My też tak miałyśmy i u nas w wynikach wyszła bakteria colli, szybciutko to w sumie zaleczyłyśmy....dzieci na szczęście lżej przechodzą takie rzeczy bo ponoć ich to nie szczypie i nie piecze tak jak dorosłego.

Często chciała siku a nic nie robiła i jak ją raz chciałam umyć to zabolała ją cewka więc pokazałam ją lekarzowi i stąd ta diagnoza.
Jutro czeka nas kolejna wizyta i wyniki badń.

Dzieki Marzycielko!
Nie martw się mi tez lekarka powiedziała ze to czesta przypadłosc u dziewczynek czestsza niz u chłopców...Oli dostanie leki i wszystko szybko wróci do normy:tak:

reklama
Widzę, że wziełyście się już za przygotowania świąteczne. U mnie narazie z tym kiepsko. W niedzielę robimy urodzinki, torta zamówiłam, zrobie sałatkę i będzie dobrze. Sprzątanie na mnie czeka o prezentach to już nawet nie wspominam. Akurat przyszedł duuuzy rachunek za gaz i prezenty sie troszke skurczą, ale coż.
Męzowi zamówiłam zestaw akcesoriów do wina, Maja dostanie kolorowankę i zestaw do malowania, mama perfumy, tylko mam problem z tata jak zwykle, może ciepłe rękawice. Jeszcze coś skromnego dla brata, babci i dziadzia.
Życzenia dla wszystkich dzieciaczków, które obchodziły urodzinki.
Tygrysku robisz wigilie u siebie??? my jedziemy do rodzicow wiec przypadlo mi zrobienie ciasta i salatki na 1 dzien swiat.

Do góry