reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Cześć dziewczyny:-)

To w końcu i ja się do Was odezwę;-)

Asiulka współczuję tej budowy...Fajnie,że nie długo będzie po wszystkim i w końcu będziecie spokojnie w swoim domku,ale to musi być niesamowicie męczące...My mieliśmy mnóstwo zamieszania i załatwiania z mieszkaniem,a wiem,ze budowa to jest dopiero mnóstwo roboty,nerwów i wszystkiego...Ale jeszcze troszkę.Wytrzymałaś tyle to i reszta zleci.Ty byś chciała wytrzymać jeszcze 2 tygodnie z brzuszkiem,a ja z każdym tygodniem oddycham z ulgą i tylko modle sie żeby dotrwać do 36 tygodnia.Jeszcze nie dawno myślałam,że już tylko 3 miesiące,zlecą nie wiadomo kiedy,a teraz wiem,ze jeszcze tyle przed nami...Oby jak najdłużej.

Madzienka hmmm a jaki to błąd żywieniowy???Ja popełniam chyba wszystkie możliwe...Bo Fabian je właściwie wszystko...co chce:zawstydzona/y: Warzywa i owoce jak ma chęć to pochłania dużo,jak nie ma to wcale...Jogurtów w ogóle...Jak ma chęć je słodycze,czasem frytki.Mleka nie pije już od pół roku.Jedynie przed spaniem na noc kaszkę.Ale jak niby mam mu dawać jeść to czego on nie chce???Pchać w niego na siłę???Nie możliwe.Ale jest zdrowy,więc się nie martwię...

U nas ogólnie bez zmian.Ja czuję się średnio.Mam dużo leżeć,ale kiepsko mi to wychodzi.Brzuch boli mnie właściwie codziennie,ale po nospie i odpoczynku przechodzi,a szyjka na razie się nie skraca.Za tydzień znów wizyta i tak czekam od tygodnia do tygodnia...
Nie długo Fabianka urodziny,zaraz święta,koniec roku,a my szczerze mówiąc w kiepskiej sytuacji...Ale radzimy sobie,więc nie narzekam.Przecież to nie prezenty są najważniejsze...A od nowego roku będzie już łatwiej...I jakoś tak leci do przodu.

reklama
Cześć

Godzinę dłużej dzisiaj spimy :happy2: teoretycznie bo w praktyce to niebardzo :confused:
Mati obudził się po 6:00 nowego czasu bo do niego to była juz 7:00 :sorry:

Po swiętach zaczynam remont pokoju dla Mateuszka .

Witam drogie Panie!!;-)
słoneczko świeci aż chce się żyć!! piękna pogoda!!

Aniu pamietam jak mowilas nam ze spodziewasz się dzidziusia a juz rozwiazanie tuz tuz...jeny jak ten czas leci!!kochana glowka do gory wszystko sie pouklada najwazniejsze zeby zdrowko dopisywalo bo to najwazniejsze a prezenty wcale nie musza byc wypasione wazne by byly od serduszka;-)

Kokusia Wam tez zdrowka zycze!!Fifi tez troche smarkaty ale mam nadzieje ze to tylko katarek ze nic wiecej sie nie rozwinie:sorry: pijemy tran i krople uodparniajace wiec jestem pelna nadziej :zawstydzona/y:

Agaciu nooooo ja czekam na fotki pokoiku Mateuszka;-)toz to wielka frajda robic pokoik dla dziecia:tak:

Co do zywienia Filipka to ja tez jakos nie przestrzegam tych wszystkich norm:zawstydzona/y:

Madziu zdrowka dla Julci

....pusto tutaj jakos...

aaaaaaaaaaaaaaa widzialam nowe fotki szeryfa na facebooku...juz myslalam ze pod ziemie sie zapadl...nie ma nas kto pilnowac.... lo matuchnooo

aaaaaaaa i Myszqa tez tam sie udzielila ale zeby nas odwiedzic i zdaz fotorelacje z wakacji to juz nie !!! swiat na glowie stanal

Witam i ja;

Aniu leż i wytrzymaj do 36 tygodnia. A reszta się ułoży :)

A co do szeryfa, to myślę, że jak narobimy bałaganu na wątkach, to może się pojawi...

Dobry wieczor:tak:
U nas jak zwykle leniwy dzien, siedzimy sami jak zwykle, mezus na budowie, ale chociaz jutro posiedzimy razem:tak:
Przesuniecie czasu cieszy mnie pod tym wzgledem, ze moze w koncu Filip bedzie chodzil wczesniej spac, wstaje i tak 9-9.30, wiec nie moge powiedziec, zebym niewyspana chodzila, ale spac idzie o 22, a ja chcialabym choc troszke wieczoru miec dla siebie:tak: A teraz wszystko o godzinke wczesnie, tak byloby dobrze;-)
Wczoraj bylismy na parapetowie u znajomych, pewnie ostatnia taka impreza "we dwoje" bez dzieci na dluzszy czas, ale pocieszam sie, ze dzieci w koncu tez kiedys sie usamodzielnia i bedziemy mieli wiecej czasu na rozrywke:tak:

Kokusiu zdrowka dla dziewczynek.

Aniu a nie chwalilas sie nam czy Fabainek bedzie mial siotre czy brata czy cos pominelam? A moze nie wiesz albo chcesz miec niespodzianke:-p
Bierzesz jakies leki na podtrzymanie? Twoj dzidzius ma jeszcze czas, niech posiedzi te pare tygodni w brzuszku:tak: Ja musze do srody wytrzymac, ale w sumie nawet gdyby cos sie zaczelo to tragedii nie bedzie, 9-ty miesiac rozpoczety, a niunia jest dosc duza, wiec jakos dalaby sobie rade na tym swiecie. Ale wiadomo im dluzej w brzuszku tym lepiej;-)

Ostatnia edycja:
Cześć Mamuśki. Jak zwykle dawno mnie nie było i mam zaległości...
Widzę, że część dzieciaczków na poważnie się wzięło za sprawy nocnikowe. U nas niestety zupełny brak zainteresowania tą sprawą, więc nie naciskam. Spanie w nocy też pozostawia wiele do życzenia, pobudki mamy ze dwa razy w ciągu nocy, a bywa i trzy, co mnie już zaczyna męczyć, bo byłby czas w końcu się wyspać. Ale za gaduła z Hanki nieprawdopodobna, nikt nie chce wierzyć, że nie ma jeszcze dwóch lat, bo zasuwa takim tekstami, że aż czasem w szoku jestem. No ale swoje robi szkoła starszego brata.
U nas niestety medycznych kłopotów w tym roku nie ma końca. NIedawno wróciłam ze szpitala, gdzie spędziłam tydzień z Jasiem, bo dostał zapalenie stawu biodrowego...

I podobnie jak Was, nurtuje mnie kwestia prezentu na urodzinki. Chcemy kupić kuchnię (taki składkowy prezent od całej rodzinki), ale nie wiem, którą, bo wybór duży, a opinie różne. Czy któraś z Was ma jakiś sprawdzony (np. obejrzany "na żywo") model? W necie wszystko wygląda fajnie, a w realu różnie to potem bywa. Mamusia - ty już wybrałaś coś konkretnego?

Witam Was Mamuśki

Czytam Was od czasu do czasu, mam nadzieje ze nie macie nic przeciwko, bo nie zawsze mam czas coś skrobnąc.

Ciężarówką oczywiście zycze szcześliwych i terminowych rozwiązań, sobie również:-p
Ciężko lezec i oszczedzać sie gdy w domu małe dziecko:sorry2:

Wyczytałam ze wiele z Was myśli o kuchni na prezent, a ze Pytia sie pyta to odpowiem. My kupiliśmy dzisiaj taką kuchnie do zabawy. Była w planie na świeta i urodziny, ale trafiła nam sie okazja, wiec sie nie zastanawiałam. Schowałam i poczeka. Wygląda tak SMOBY Kuchnia elektroniczna TEFAL Excellence (1299016896) - Aukcje internetowe Allegro
Tylko my mamy w szaro-czerwonym kolorze. Bardzo fajna, przedewszystkim duza, mnóstwo dodatków do niej tylko widze ze w pl to cena niezła:dry:

Cześć Mamuśki. Jak zwykle dawno mnie nie było i mam zaległości...
Widzę, że część dzieciaczków na poważnie się wzięło za sprawy nocnikowe. U nas niestety zupełny brak zainteresowania tą sprawą, więc nie naciskam. Spanie w nocy też pozostawia wiele do życzenia, pobudki mamy ze dwa razy w ciągu nocy, a bywa i trzy, co mnie już zaczyna męczyć, bo byłby czas w końcu się wyspać. Ale za gaduła z Hanki nieprawdopodobna, nikt nie chce wierzyć, że nie ma jeszcze dwóch lat, bo zasuwa takim tekstami, że aż czasem w szoku jestem. No ale swoje robi szkoła starszego brata.
U nas niestety medycznych kłopotów w tym roku nie ma końca. NIedawno wróciłam ze szpitala, gdzie spędziłam tydzień z Jasiem, bo dostał zapalenie stawu biodrowego...

I podobnie jak Was, nurtuje mnie kwestia prezentu na urodzinki. Chcemy kupić kuchnię (taki składkowy prezent od całej rodzinki), ale nie wiem, którą, bo wybór duży, a opinie różne. Czy któraś z Was ma jakiś sprawdzony (np. obejrzany "na żywo") model? W necie wszystko wygląda fajnie, a w realu różnie to potem bywa. Mamusia - ty już wybrałaś coś konkretnego?
nic konkretnego
ale na pewno nie bedzie to cos co ma wode prawdziwa i rozne wynalazki, bo Karolinka jeszcze za mala zeby uzywac ej kuchni, a bedzie cos w tym stylu
ZESTAW KUCHNIA DLA MALEJ GOSPOSI PROMOCJA!!!!! (1294546687) - Aukcje internetowe Allegro
Kuchnia elektroniczna CAMRY Zmywarka Mikrofala ! (1286801482) - Aukcje internetowe Allegro

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Anoli - kuchenka superancka, ale polska cena jest hmmm, wygórowana ;) Myślałam o trochę tańszych zestawach ze Smoby, ale naczytałam się, że w tych tańszych jakoś niezbyt dobra, że drzwiczki ciężko się otwierają, itp. No i jestem w kropce :(

reklama
Witam

Pogoda była piękna, chyba już dawno nie było tak ładnie na Wszystkich Świętych. Maja była zachwycona paleniem zniczy :)
Jutro pierwszy dzień z nianią, musimy wcześniej wstać, żeby malutka podwieźć do niej. Denerwuje się bardziej niż przed pierwszym dniem w pracy, mam dziwne napady płaczu, ehh.
Po tej zmianie czasu Maja też budzi się wcześniej, o 6 jest już na nogach, za to wieczorem szybciej idzie spać, więc nie narzekam. Troszkę mnie dobija to, że wieczory są takie długie i ciemne, o 18stej ma się wrażenie jakby była noc.
Ania- prezent nie musi być drogi, przecież i tak nasze malutkie dzieci nie znają jeszcze wartości pieniądza ( na szczęście). Ja mam czasem wrażenie, że Maja bardziej się cieszy z małych drobiazgów, niż z dużych prezentów.
Pytia, życzę Ci żebyś już nie musiała się przejmować żadnymi chorobami.

Do góry