reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

jeśli masz aż tyle wliczone to wcale nie jest tak dużo, ja mam 400zł i w tym woda, fundusz remontowy, eksploatacja śmieci, ale ogrzewanie mamy gazowe i np teraz w zimę płacimy ok 320zł na miesiąc,więc ogrzewanie plus czynsz wychodzi ponad 700zł. A mieszkanie też mamy własnościowe.
Nio tylko wy za ogrzewanie placicie tylko zima a ja przez cale `12 miesiecy,i to jeszcze taka minimalna stawkę że pod koniec okresu grzewczego jak sprawdzają liczniki okazuje sie ze ze zuzyles wiecej za ogrzewanie niz miales w czynszu i musisz doplacic idiotom!!!!!!

reklama
Dokładnie w dzisiejszych czasach mieszkanie poza miastem czy tez daleko od centrum nie stwarza juz zadnych problemów;-) Ja mieszkam na obrzeżach i co dziwne wydawac by sie mogło że jak daleko od centrum to tańsze mieszkania a tu dupa bo jest to chyba jedna z droższych dzielnic jak nie najdroższych w miescie ( calkiem nowe osiedle ciągle rozbudowywane-najstarcze bloki sa z lat 90 a i ciagle buduja nowe) . Ale cieszę się że nie mieskam w centrum gdyż jak chce na zakupy to jade a jak chce cisze i spokoj to mam blisko lasy;-) tylko parku mi tutaj brakuje z ławeczkami ale moze ktos wpadnie na ten pomysl aby stworzyc cos takiego

a ja mam centrum z jakies 3km...na osiedlu mam praktycznie wszytsko;tesco,przychodnie,sklepyitp itd.niedaleko jest boisko lasy i parki.fakt faktem ze nieopodal jest autostrada ale jest zupelnie nieslyszalna:tak:ekrany robia swoje....:tak::tak:a i jest szkola do ktorej najprawdopodobniej bedzie uczeszczal; Alex.i plac zabaw widzialny z balkonu:tak::tak:i gorka na ktorej teraz jest zjezdzalnia tuz pod klatka:-D:-D:-D:-D:-DAlexowi w to gra:-D:-D

Hej witam się i ja!
Jak tak czytam ile płacicie czynszu to wam normalnie zazdroszczę. My czynszu płacimy 896 zł w tym woda zimna tylko, śmieci i centralne. Osobno płacimy gaz to ok 180-200 zł na 2 miesiące i prąd ok 700-800 zł na 2 miesiące. Dziwne dlaczego my mamy takie wysokie opłaty:confused:.

Gabi się właśnie obudziła ze swojej drzemki bo my już od samego rana byliśmy u lekarza z wynikami krwi, na razie wszystko w normie a mała waży równiutko 10 kg. Podobno bardzo słabo przybiera na wadze w 2 miesiące 300 g

Nio tylko wy za ogrzewanie placicie tylko zima a ja przez cale `12 miesiecy,i to jeszcze taka minimalna stawkę że pod koniec okresu grzewczego jak sprawdzają liczniki okazuje sie ze ze zuzyles wiecej za ogrzewanie niz miales w czynszu i musisz doplacic idiotom!!!!!!
a my mamy o tyle ciepe mieszkanie ze nie zuzyjemy tyle ile mamy w czynszu:tak:zawsze potem jest tak ze nie placimy czynszu...przynajmnij tak bylo jak mieszkal tu jeszcze tata Dawida....mial sporo do zwrotu:tak::tak:np teraz grzejniki mam pozakrecane.jedynie w sypialni mam na 1:zawstydzona/y::zawstydzona/y:i jest 20-21 w domku:blink:

a ja mam centrum z jakies 3km...na osiedlu mam praktycznie wszytsko;tesco,przychodnie,sklepyitp itd.niedaleko jest boisko lasy i parki.fakt faktem ze nieopodal jest autostrada ale jest zupelnie nieslyszalna:tak:ekrany robia swoje....:tak::tak:a i jest szkola do ktorej najprawdopodobniej bedzie uczeszczal; Alex.i plac zabaw widzialny z balkonu:tak::tak:i gorka na ktorej teraz jest zjezdzalnia tuz pod klatka:-D:-D:-D:-D:-DAlexowi w to gra:-D:-D
Nio wlasnie teraz osiedla sa fajnie wyposażone we wszystko i centrum jest potrzebne tylko dla rozrywki heheh ale w naszym wieku to jedyną rozrywką sa kapcie kocyk i herbatka:-D:-D:-D
Fifi jak dostanie sie do przedszola bedzie je mial 2 bloki dalej szkola jest z 5 blokow dalej , przychodnie mam prawie pod blokiem , blisko ryneczke , sklepiki i wcale nie tesknie za centrum a mieszkalam kiedys przy samej piotrkowskiej mysle ze teraz chyba bym juz tak nie chciala. Ale wiadomo kazdy ma inne oczekiwania i spojrzenie na swiat , wazne ze mi pasuje tak jak jest:tak:

No jeśli chodzi o lokalizację to wydaje mi się że my mieszkamy w idealnym miejscu, do samego centrum blisko, bo na nogach spacerkiem 20-30min, autem chwilka. Blisko mam park i las, przychodnię i sklepy, właściwie to wszędzie mam blisko z tych potrzebnych do życia rzeczy, A osiedle jest tak jakby z boku, więc jest bardzo spokojnie, place zabaw, dzieci , zieleń :tak:
no i mamy kilka innych miast w zasięgu 20 min jazdy samochodem :-p

Hej witam się i ja!
Jak tak czytam ile płacicie czynszu to wam normalnie zazdroszczę. My czynszu płacimy 896 zł w tym woda zimna tylko, śmieci i centralne. Osobno płacimy gaz to ok 180-200 zł na 2 miesiące i prąd ok 700-800 zł na 2 miesiące. Dziwne dlaczego my mamy takie wysokie opłaty:confused:.

Gabi się właśnie obudziła ze swojej drzemki bo my już od samego rana byliśmy u lekarza z wynikami krwi, na razie wszystko w normie a mała waży równiutko 10 kg. Podobno bardzo słabo przybiera na wadze w 2 miesiące 300 g

o rany to ja uz wiecej nie narzekam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Nio wlasnie teraz osiedla sa fajnie wyposażone we wszystko i centrum jest potrzebne tylko dla rozrywki heheh ale w naszym wieku to jedyną rozrywką sa kapcie kocyk i herbatka:-D:-D:-D
Fifi jak dostanie sie do przedszola bedzie je mial 2 bloki dalej szkola jest z 5 blokow dalej , przychodnie mam prawie pod blokiem , blisko ryneczke , sklepiki i wcale nie tesknie za centrum a mieszkalam kiedys przy samej piotrkowskiej mysle ze teraz chyba bym juz tak nie chciala. Ale wiadomo kazdy ma inne oczekiwania i spojrzenie na swiat , wazne ze mi pasuje tak jak jest:tak:

hihihi brawa dla tej pani:-D:-D:-Dja w centrum za zadne skarby bym nie chciala:no::no:mi tez tak dobrze jak jest:-):-)pomimo mojego młodego wieku naturalnie:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Hej witam się i ja!

jezusiczku 800zl za prąd!!!!!!!!:szok:

No jeśli chodzi o lokalizację to wydaje mi się że my mieszkamy w idealnym miejscu, do samego centrum blisko, bo na nogach spacerkiem 20-30min, autem chwilka. Blisko mam park i las, przychodnię i sklepy, właściwie to wszędzie mam blisko z tych potrzebnych do życia rzeczy, A osiedle jest tak jakby z boku, więc jest bardzo spokojnie, place zabaw, dzieci , zieleń :tak:
no i mamy kilka innych miast w zasięgu 20 min jazdy samochodem :-p
no ja do centrum na piechote to ma ho ho ho nie odwazylabym sie isc nawet:-D:-D ale to chyba zalezy od wielkosci miasta , im wieksze miasto tym wieksze odleglosci niestety

reklama
Do góry