reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamusie 2008

My juz tez na nogach.....zaraz uciekam do kumpeli z bloku na kawusie.... przynajmniej mama sobie troszke pośpi,bo mała wrzeszczy od rana jak opentana.....

Nocka jakaś taka w miarę ok....a poza tym pogoda do dupy i humor tez nie najlepszy.....

Zmykam......

reklama
Jasne Tygrysku, ale zobacz: z jednej strony ten artykuł mówi o tym żeby nie dac się zwariować a z drugiej pisze co POWINIEN umieć roczny dzieciaczek. I znowu wprowadza elementy porównaniowe. Moja Lena nie chodzi, nie stoi nawet jeszcze samodzielnie, podczas gdy większość Waszych maluszków potrafi to już od co najmniej miesiąca. Przy pierwszym dziecku na bank poczułabym stresik czy wszystko z nią ok.
A w artykule pisze kobietka czego napewno nie będzie umiało roczne dziecko - np korzystania z nocnika. Czyli, że jak moja Lenka korzysta to co, to mój błąd jakiś albo ściemnianie???
Większość dzieci rocznych nie potrafi - poza kilkoma niewyraźnymi słowami - mówić.
I znów zdarzają się wyjątki: jak chodziłam z Jagodą na basen dla niemowląt, to w grupie była mama z córeczką w wieku 12 miesięcy, która (niewyraźnie, bo niewyraźnie) mówiła całymi zdaniami!!!! Nie mogłam w to uwierzyć, wyglądało to niesamowicie zabawnie, taki berbeć chwiejący się na nogach i wystrzeliwujący niczym karabin dziesiątki słów.
Wiadomo, artykuł mówi o statystycznej średniej, ale nie można pisać - że dziecko napewno czegoś nie może w danym wieku umieć....
Konkluzja i tak zostaje niezmienna, wszystkie się z nią zgodzimy. Nie dajmy się zwariować!
To co robią np z nami koncerny farmaceutyczne nadaje się do prokuratury: te przerażające spoty tv o pneumokokach albo rotawirusach. Ile kobietek zaszczepiło swoje dzieciaczki? Założę się, że sporo. A te wirusy są od niemal zawsze z nami. Tylko, że chodzi o nabijanie kasy koncernom. Podobnie jest ze świńską grypą - ciekawe co będzie następną chorobą, którą nas zaczną straszyć.
Ośla angina - ihahaaaaa
Masz sporo racji ... mam znajomą której synek w wieku 12 miesięcy mówił slicznie całymi zdaniami a mój Mati powie tylko baba, be, tata, mama i takie tam swoje blabla bla.
Mati jak miał 8 miesięcy to dobrze sam nie siedział, miałam z tego powodu schize, natomiast wjak miał 11 miesięcy zaczął chodzić.
Co do rotawirusy i pneumokoki to masz rację , ale ja się tego dowiedziałam od pediatry i dlatego nie zaszczepiłam małego.

Wiadomo, artykuł mówi o statystycznej średniej, ale nie można pisać - że dziecko napewno czegoś nie może w danym wieku umieć....
Konkluzja i tak zostaje niezmienna, wszystkie się z nią zgodzimy. Nie dajmy się zwariować!
Z tym się zgodzę, że w artykule niepotrzebnie użyli słowa "napewno nie potrafi" gdyż zawsze zdarzają się wyjątki od reguły , znam tez przypadek że roczne dziecko zasuwało całymi zdaniami ale takich dzieci można na palcach jednej reki policzyć , to samo robiących siusiu do nocnika .
No może tych mówiących jest mniej od tych samodzielnie sikających:-D w każdym razie przekaz zrozumiany NIE DAJMY SIĘ ZWARIOWAĆ:tak::tak:
Co do szczepionek i tym podobnych to rynek niestety rządzi się swoimi prawami i aby coś sprzedać trzeba trochę pokoloryzować i efekt zamierzony jest widoczny.

Wszystkiego najlepszego dla kolejnego roczniaka Alanka-duże buziaki ode mnie i od Oleczka.

A mnie wzięło na wspomnienia-rok temu moje dziecko spało sobie spokojnie w szpitalnym wózeczku, a ja zamiast odsypiać poród, siedziałam i na niego patrzyłam.... A teraz siedzi sobie koło mnie mała mądrala i kręci głową, że chce mleko a nie kanapeczkę :-p

reklama
Cześć dziewczyny. Dzień okropny, w domu ciemno ... chyba czas na kawę, żeby się troche obudzić bo prasowanie czeka i brudne naczynia w kuchni.

Wszystkiego co najlepsze dla dzisiejszych rocznych dzieciaczków.

Do góry