reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Zapominajko :-p;-);-);-):-D:-D gdziesz bym mu mogła odmówić, jak ja to jeszcze większy śpioch niż on sam :-D:-D:-D

To u nas jest podobnie ;-)Alan wstaje 6-7 zjada mleczko, bawimy się, i koło 9-10 idziemy nyny razem śpimy koło 2 godzin, a jak śpi sam to do godziny, popołudniu natomiast ma drzemkę koło 13-15 i tak z godzinkę, a potem dopiero ok. 20-21 zasypia na dobre (z pobudką o 22 na kaszkę)

Choć teraz kiedy jesteśmy "sami" to godziny nieco uległy zmianie, np. budzi się z płaczem o 3.30 w nocy i chce spać ze mną :zawstydzona/y: a ja mu nie odmawiam :zawstydzona/y:

Pierwsza ??

Witajcie środowo :-)

reklama
Witam druga

100 lat dla dzisiejszych solenizantów!!!

Ja wczoraj znowu zaczęłam wprowadzać łóżeczko:zawstydzona/y:, Tomek przespał w nim dzisiejszej nocy 3h z przerwami:-(, a resztę między mamą i tatą:-(. Sypia jaszcze dwa razy w dzień i chodzi spać na noc między 20 a 21. W nocy cyc jest raz czasem dwa razy:tak:.
Miłego dnia

dziesiata..:eek::-D...
Siemanizacja laski..oo jak mi sie spac chce,padam na twarz...
MAryska juz od kilku nocy spi z nami,i to tak,ze albo ja biore,albo jeczy...godzine,dwie...i zawsze wymiekne i moja niekonsekwencja wezmie gore..
A do tego wszystkiego,spi w poprzek...Pomiedzy nami,ale w poprzek..I chociaz lozko jest szerokasne,to wychodzi na to ze nie wystarczajaco szerokie dla trojki w tym jednego spiacego na odwrot niz Pan Bog przykazal....Zasypiam na stojaco..:eek:

Hejka, ja na momencik, służbowo:-)

Jak czytam takie artykuły jak ten to utwierdzam się, że nie ma co polegac na wieściach z netu, tyle tam bzdur, że ho ho. Nie dajcie się zwariować, internetowe artykuły to naprawdę niezłe śmietnisko informacyjne.
Moja Lena robi od 4 tygodni kupę i siku do nocnika, podobnie robiła Jagoda, za to Miki serdecznie nocnika nienawidził i zaczął się załatwiać do sedesu w wieku 2,5 lat.
Lena to taka mała estetka, polubiła to, że grubsza sprawa nie musi brudzić jej pupki. Jak czuje chętkę na tę grubszą sprawę to wierci się i kwiczy. Oczywiście, że nie jest w stanie poczekać grzecznie aż mamie przyjdzie ochota ją nasadzić. Dlatego kupa zdarza się w pieluszce ale tylko wtedy gdy ja zapomnę o odpowiedniej porze ją na nocniczku posadzic. Nie jest to - absolutnie - norma dla dzieci w tym wieku, natomiast jest to możliwe i moje dziewczyny nie są w tej kwestii jakimiś wielkimi wyjątkami.
Podobnie wiele bdzur można nasłuchac się w szkołach rodzenia, które uważam za jeden wielki kit marketingowy i naciąganie na kasę przestraszonych czekającą ich rolą przyszłych rodziców. Nie chodziłam do żadnej szkoły, urodziłam całą trójkę siłami natury i nauczyłam się z podręcznika i filmu właściwego oddychania, bo ono się jednak przydało.
Sory za przydługi wywód, ale tak samo mnie wkurzają te wszystkie gazetki dla mamusiek - w każdej powtarzają się tytuły i te same teksty, okraszone tylko innymi epitetami oraz zdjęciami. Kolejne naciąganie kasy.
Powtarzam raz jeszcze, nie dajcie się zwariować kochane.
Nie traktujcie Broń Boże tego co napisałam jako jakiś przytyk, zwróćcie tylko uwagę jaki biznes się robi na mamach, które chcą wszystkiego co najlepsze dla swych pociech. Czy naprawdę wszystkie gadżety, które kupujemy są naszym dzieciom absolutnie niezbędne? Ale to już temat na inną rozmowę....

Dokładnie Justin i mam wrażenie( nie wiem dlaczego odmienne niż Ty) że ten artykuł właśnie o tym mówił:sorry: Aby Matki nie zadręczały się, że inne dzieci umieją już coś robić a inne nie, gdyż każdy rozwija się swoim tempem :sorry: a pierwsze zdanie jest wyjęte żywcem z naszej codzienności , gdzie bym nie poszła to zaraz są pytanie a czy chodzi a czy mówi a czy sratutatu bo mój to w tym wieku to...... albo bo w tym wieku to już powinien .... nóż czasem mi sie w kieszeni otwiera:-D:-D

I tak jak Madzienka wielu rzeczy bym nie kupiła. Przy drugim dziecku będę mądrzejsza:-D.
hehe dokładnie mam to samo:-D:-D:-D zdecydowani do kolejnego dzidziusia będę się inaczej przygotowywać :-D
Teraz się grzecznie przywitam:tak: u nas pochmurno na dworze ech ale czego się spodziewać mamy przecież grudzień!!!!!

Kanus
a ile wyszlo Ci za te klocuszki z przesylka...bo takie same widzialam w tesco za 24.99 a z tego co pamietam ty kupilas za 7.99:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:
NIO WYSZŁO MNIE 16ZŁ BEZ GROSZA......same klocki 7,99 i 8 łz przesyłka....
Cześć dziewczynki.

Jak wiecie mam anginę...I do tego potworny ból głowy już od soboty...I do tego wszystkiego Fabiankowi zaczęło się rozwijać zapalenie oskrzeli:-( Wczoraj dostał antybiotyk.Całą noc strasznie kaszlał,płakał,marudził...Prawie wcale nie spał...A my razem z nim...Ledwo żyję..Teraz Fabianek zasnął więc idę pospać razem z nim.

Buziaki:*
oj kochanie zdrówka dla Was:*
MAMUSKI ZE STOLICY IDZIECIE??????

Ja chetnie poszłabym, szkoda że w Lublinie nie ma takiej imprezki:sorry::sorry::sorry::sorry:

Już w niedzielę są mikołajki, z tej okazji w Warszawie o 14 zaczyna się
impreza
"Mikołajkowe Baby Loves Disco". Baby Love Disco na początku było
organizowane
tylko zagranicą, a od jakiegoś czasu imprezy organizowane są również
Polsce.
Są to popołudniowe spotkania rodziców z dziećmi.

W Mikołajki w klubie Platinium będzie kilka stref:
- Strefa zabawy - tutaj dzieci będą mogły odpocząć, poczytać książki i
pobawić się;
- Strefa Fit Mama - konsultacje oraz porad dziecięcego psychologa, a
także oddać się relaksacyjnemu masażowi;
- Strefa Fryzjerkowo - tworzyć będą się wspaniałe fryzury disco;
- Strefa Czystej Wody Dafi - troszkę o wodzie, jaka jest najlepsza do
przygotowywania posiłków.

Dodatkowo: pokazy mody, konkursy z nagrodami

Mnóstwo tańca przy muzyce disco z lat '70- tych i '80- tych

Podczas imprezy będzie można również otrzymać Notatniki Brioko: Dzień
Dziewczynki i Dzień Chłopca :)

Cena biletu: 35 zł
Klubu Platinium ul. Fredry 6 w Warszawie rozpoczęcie godzina 14.

P.S.: Tutaj dowiesz się więcej o Baby Loves Disco:
www.babylovesdisco.com - zagraniczna strona
www.babylovesdisco.pl - polska strona
Nio super stprawa....u nas jest coisk takiego:http://www.przystanekswietegomikolaja.pl

to miałam Wam odpisać wczoraj......ale komp mi siadł i lipa .......wiec jest teraz.....:sorry::-p

Ostatnia edycja:
reklama
Hej
My juz oczywiście od 7 na nogach. Mati od wczoraj zaczął budzic mi się na mleko w nocu ZNOWU, a juz było taka dobrze :zawstydzona/y:
Teraz juz bałagani a ja jakaś nie wyspana. Ostatnio źle sie czuję, nie mam siły na nic, kręci mi się w głowie i jakas zdołowana jestem :-(.

Do góry