reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Cześć Dziewczyny!!!

Ojej aż mi się wierzyć nie chce, że to już rok mija jak nasze szkraby zaczęły pokazywać się pokolei... Zawsze jak miałam jakieś wątpliwości to wchodziłam tutaj aby troszkę posprawdzać czy znajdę jakieś rozwiązanie co do swoich spraw i najcześciej je znalazłam.
Fajnie że jest takie forum, dzieki dziewczyny za te pomocne chwile.

Mało pisze o sobie i dzidzi wiec zaczne...

Majka w mikołajki skonczy roczek i zaczyna mnie to przerażać z jednej strony a z drugiej nie moge się doczekać tej niedzieli. Wszystko zaczyna sie układać ale było mi naprawde ciężko... ale nie będe się rozpisywać.
Ech w sumie nie wiem co pisać... pozdrawiam Was wszystkie i trzymajcie się cieplutko :):-)

reklama
My na potrzeby Martyny wymyśliliśmy bajkę że Mikołaj owszem mieszka na biegunie ale na allegro ma swoich pomocników(panią mikołajową i renifera) i rodzice przeglądają rózne zabawki i potem przesyłają linka Mikołajowi żeby wiedział co ma przynieśc dziecku pod choinkę:-D:tak:
:szok::szok::szok: do czego to doszłoMikołaj kupuje na allegro :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Zwariowałam :-D

Cześć Dziewczyny!!!

Ojej aż mi się wierzyć nie chce, że to już rok mija jak nasze szkraby zaczęły pokazywać się pokolei... Zawsze jak miałam jakieś wątpliwości to wchodziłam tutaj aby troszkę posprawdzać czy znajdę jakieś rozwiązanie co do swoich spraw i najcześciej je znalazłam.
Fajnie że jest takie forum, dzieki dziewczyny za te pomocne chwile.

Mało pisze o sobie i dzidzi wiec zaczne...

Majka w mikołajki skonczy roczek i zaczyna mnie to przerażać z jednej strony a z drugiej nie moge się doczekać tej niedzieli. Wszystko zaczyna sie układać ale było mi naprawde ciężko... ale nie będe się rozpisywać.
Ech w sumie nie wiem co pisać... pozdrawiam Was wszystkie i trzymajcie się cieplutko :):-)
pwa witaj :-) wpadaj częściej :tak:

Przepraszam :zawstydzona/y::-(

Zanplo pisałaś coś o chorobie Mai ale nie wiem o co chodzi? Co jest malutkiej?
Ma fenyloketonurię, choroba wykrywana jeszcze w szpitalu po urodzeniu, dużo tłumaczenia, ale będzie zdrowa, jeżeli będzie przestrzegała diety nieskobiałkowej i piła odpowiedni preparat. Narazie je normalnie jak inne dzieci bo są to małe ilości jedzenia, ale jak podrośnie to trzeba zrezygnować z mięsa, nabiału, jajek, itd. Narazie uciążliwe jest tylko cotygodniowe pobieranie krwi i wysyłanie do laboratorium, żeby sprawdzac poziomy fenyloalaniny we krwi. Na szcęście nauczyłam sie to robic sama, więc nie muszę ciągle chodzić do przychodni. Trochę to zagmatwane, ale ja też nie wiedziałam co to jest zanim to nam sie nie przytrafiło. Teraz staję się ekspertką w tej dziedzinie :-)

KOCHANY KACPERKU

W tym dzisiejszym dniu radości,
życzę 100 lat pomyślności.
Niech Ci życie w szczęściu płynie,
niech Cię radość nie ominie!
Dziś chcę złożyć Ci życzenia,
Szczęścia, zdrowia, powodzenia.
Niech Ci słońce jasno świeci,
I w radości dzień przeleci.
Niech odejdą smutki troski,
By nastąpił dzień radości.
Te życzenia choć z daleka,
Płyną niby wielka rzeka.
I choć skromnie ułożone,
są dla Ciebie przeznaczone...

Baby-Mickey-Mouse-Birthday-Party.jpg

:-):-):-):-):-):tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-)

my również podpinamy się po te sliczne życzonka :tak::tak: sto lat :tak:

no i oczywiście dzień dobry :tak:

dziewczyny, nie wiem co bedzie z tym naszym autkiem :-:)-:)-:)-(

Agacia, biedny jamniczek :-( dobrze że go uratowaliście :tak:

Zanplo, sama krew małej pobierasz?

Kaja, jak tam paluszek łobuzicy?

Kokusia, dobre z tym allegro :-D:-D może kiedyś wykorzystam ;-)

Ollcia82, to jest takie inne pobieranie krwi, nakłuwam jej palec u rączki i pobieram krew na kółka na specjalnej bibułce. Na początku miałam straszne wyrzuty sumienia, że muszę ją kłuć, ale teraz radzimy sobie doskonale, a Maja tylko patrzy spokojnie co robię z jej palcem :-D

Ma fenyloketonurię, choroba wykrywana jeszcze w szpitalu po urodzeniu, dużo tłumaczenia, ale będzie zdrowa, jeżeli będzie przestrzegała diety nieskobiałkowej i piła odpowiedni preparat. Narazie je normalnie jak inne dzieci bo są to małe ilości jedzenia, ale jak podrośnie to trzeba zrezygnować z mięsa, nabiału, jajek, itd. Narazie uciążliwe jest tylko cotygodniowe pobieranie krwi i wysyłanie do laboratorium, żeby sprawdzac poziomy fenyloalaniny we krwi. Na szcęście nauczyłam sie to robic sama, więc nie muszę ciągle chodzić do przychodni. Trochę to zagmatwane, ale ja też nie wiedziałam co to jest zanim to nam sie nie przytrafiło. Teraz staję się ekspertką w tej dziedzinie :-)

Kurcze współczuje tej choroby.
poczytałam na jej temat i powiem jedno - przerażające.

Pamiętam jak Młoda w szpitalu miała robione badanie na fenylokteonurię, mukowiscydozę i jakąs jeszcze jedną chorobę.
Babka powiedziała , że wyniki będą po 3 miesiącach jesli do domu przyjdzie list to dziecko jest na , którąs z tych chorób chore.
Nam na szczęście nie przyszedł a bardzo się stresowałam.

100 latek dla dzisiejszych solenizantów
:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

witajcie
u nas nocka bez zmian
nie mam juz sily, co chwile placz, co godzine pobudka, wieczorem zasypia dopiero kolo 24.00:szok::szok:, a my wykonczeni, bo codziennie rano o 5.30 wstajemy do pracy, wiec oczy mam na zapalkach
milego dnia kochane:tak::tak::tak:

reklama
Kanuś powiem ci że ja tez byłam przerażona gdyż Fifi miał taki etap że robił identycznie:eek: gdy cos było na nie on na podłogę i walił pięściami i nogami:eek: teraz o tym zapomniał i gdy się wścieka to gryzie co mu pod ręce popadnie:sorry::sorry:

Olcia a jaki jest problem z autem??? gdyż ja chyba nie w temacie jestem:sorry:

Agacia no gratulacje za uratowanie psu życia:-D

Do góry