reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
hej hej !!!!

a moja koleżanka, kóra urodziłą 2 tyg temu wpadła dzis po drodze do mnie i zostawiłą mi ciuchy i spadła mi z nieba z tymi dwoma bluzkami i rybaczkami bo juz miałam załamke ze nie mam w czym chodzić :baffled:

witajcie ciężaróweczki :-)

ale się wczoraj wkurzyłam :crazy: poszłam w piatek umówic się do fryzjera, poszłam z siostra która miała na piatek umówiona wizyte, umówiłam sie i wyszłam, w chwili kiedy zamknełam za soba drzwi zakładu "znajoma" fryzjerka strasznie obrobiła mi dupsko :crazy: że ponoć strasznie zbrzydłam i moja córcia odbiera mi urodę :baffled: wpiepszaja mnie takie głupie laski które paplają co im slina na język przyniesie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: niecierpie takich plotkar:baffled:

eee tam zazdrosna i tyle i musiała sie pomądrzyć ! wielka mi znawczyni ciąż ! olej ją !!!

Też myślałam, tak jak Ty, ale pytałam lekarza i okazało sie że to nieprawda.
Wszystko zależy od tego, z jakich powodów było cc, ja miałam dlatego że jednemu bliźniakowi zanikało tętno, teraz będę miała jedno dzidzię i na razie jest ok, więc mój doktorek powiedział, zebym sie pozytywnie nastroiła do porodu naturalnego. a wszytsko okaze się i tak w ostatniej chwili, bo przeciez moze sie okazać, że wskazane będzie cc z innych powodów.
Ale nie ma tak, ze jak jedno cc, to za każdym razem tak będzie.

no dokładnie u nas pierwsza cesarka nie przkreśla zaraz porodu siłami natury !!!

No tak ale ja chciałam coś bardziej oryginalnego. Julka albo Kajtka albo Miłosza. Ale nie :wściekła/y: "Kajtek bez majtek", "Julek - to tak jakby dzieciak nazywał się Jurek ale nie wymawiał literki R", "Miłosz- a może Czesław" itd. Na wszystko ma gotową odpowiedź.:crazy:

hehehe dobry jest !!! ale Miłosz mi sie podoba gorzej przełknąć Cześka bym miała :-D

a ja jakoś upajam sie i cieszę sie tą ciążą ! z Liwią to tez liczyłam kiedy juz będzie ten czas a teraz podoba mi sie w ciązy i jakoś szybko mi leci ten czas!! potem bardzo brakuje tych kopniaczkó od środka :-D a moze boje sie bo wiem co mniej wiecej co mnie czeka i dlatego nie spieszy mi sie rodzić :rofl2:

Ja sie teraz boje porodu, za pierwszym razem sie nie balam bo nie wiedzialam co mnie czeka, mówilam sobie ze nie bedzie tak zle itd. Teraz juz wiem co mnie czeka i mam cykora :-pale jescze kupa czasu :tak:

Poza tym mam problem, od kilku dni zaczelam sie zastanawiac czy napewno imie ma byc Aleksander.Nie moge sie przywiazac do niego, nie mowie do brzuszka po imieniu itd jakos mi nie pasi.Wczoraj powiedzialam o tym mezowi. Niewiem co teraz robic.Na poczatku byla jescze opcja Igora ale tyle tych Igorów...zreszta mam nazwisko Nowak i Igor Nowak jest w na wspolnej hihi Żadne imie a mam jescze pare pomyslów mnie nie przekonuje, mam juz zalamke ze sie nie zdecyduje i bede musiala nazwac byle jak na szybko :-(

A ja mam Aleksandra i nie żałuję. Bardzo mi sie podoba to imię. Mówimy na niego zdrobniale Alex albo Aleś, ewentualnie Alek. Co niektórzy mówią Olek( ci którzy nie wiedzą) ale mi się to nie podoba.

Witam serdecznie mamusie po weekendowym mym niebycie forumowym :)

Dziś jedziemy z moją Kluską na USG połówkowe, troszkę się boję, ale na szczęście udało mi się ostatnio oko puścić do naszego gina by nie mówił że to ważne badanie bo moja Kluska wtedy się strasznie przejmuje a to i tak nic nie zmieni, a przynajmniej nerwów troszkę zaoszczędzi.....

Nie wiem czy pamięć ma dobra jest, ale apropo`s CC to chyba gdzieś czytałem że jak kobieta miała wcześniej już CC to przy nstp porodach też już jest CC a nie SN ze względu na szwy itp.... ale ręki sobie uciąć nie dam.....

No właśnie pierwsza cesarka nie ma wpływu na drugą. Ja byłam przygotowana przy drugim na poród naturalny, ale dzidzia sama zadecydowała że chce cc, bo ułożyła się pośladkami i z waga 4360 w życiu by nie przeszła naturalnie. Teraz już lekarz mi powiedział że nie ma szans na poród naturalny że po dwóch cc na pewni tez będzie cc.
Co do cięcia to zawsze tną po tej samej bliźnie. W pierwszej ciązy miałam operację w 16tc i cieli mnie od pępka w dół - cesarki szły tą samą blizną.

U mnie jesli będzie chłopoiec to mój mąż chce Antosia. Nie za bardzo mi się to podoba, ale jak by wołała na niego Toni to może bym jakoś przełknęła.

[/quote]
U mnie jesli będzie chłopoiec to mój mąż chce Antosia. Nie za bardzo mi się to podoba, ale jak by wołała na niego Toni to może bym jakoś przełknęła.[/quote]

Opiekowałam się małym Antkiem, sliczne imię. Mówiliśmy na niego: Antek, Antoś, Tosio, Tolo, Antolo, Bantoś, Tolko, Tolek..... polecam.

Odpuszczenie jednego dnia w czytaniu skutkuje później nadrabianiem kilku godzinnym...Dobrze że poranki w pracy są luźne i upływają w kawowej atmosferze.
Tak czytam i dumam, że zły humor w ostatnich dniach to nie tylko moja domena. Jakos ciężko przebrnęłam przez weekend, moja małżowinka schodziła mi z drogi w myśl zasady żeby zapewnić spokój dziecku to mama tez musi być spokojna. Wczoraj doszło do eskalacji złych fluidów a dziś jest znów radośnie.
Panikowałam wczoraj, że nie czuje ruchów dziecka, mimo tego że były one dość wyraźne od kilku tygodni. Ehhh no i teraz szukam jak to z tymi ruchami jest, oczywiście biorąc pod uwagę indywidualność każdej z nas. Odliczam 21 tydzień ciąży i szukam czy regułą jest że powinnam czuć dziecko codziennie, nawet w najmniejszych jego przewrotach w brzuszku?
Buuuuuu boje się jak nic, po południu zadzwonie do gina żeby z nim porozmawiać, zdając sobie sprawę z tego że zachowuje się jak histeryk, ale biorąc pod uwagę toksoplazmozę i zagrożenie ciąży które nam towarzyszy od 5 tygodnia to aż mnie pot zimny zlewa.
A tak na marginesie - widzę że zus wam główke zaprząta, długo szukałam co dokładnie oznacza 100% wynagrodzenia za macierzyński czy L4, a że siedze w biurze poniekąd z kadrami to znalazłam - 100% wynagrodzenia macierzyńskiego oblicza się tak jak podstawe do chorobowego. Normalny pracownik ma 80% z tej podstawy - kobieta w ciąży 100%, czyli nijak nie jest to normalna pensja którą otrzymuje w zakładzie pracy. Podstawę oblicza się z 12 miesięcy poprzedzających miesiąc w którym powstała niezdolnośc do pracy. W moim przypadku nie wypada to różowo no ale cóż, przepis to przepis.
Pozdrawiam:-)

Witam o względnym poranku :-)

My wczoraj byliśmy na połówkowym USG i nadal jest Zośka, waży sobie już 450 gram, wszystko jest w jak najlepszym porządku, rośnie sobie zdrowo, serduszko też w normie, także się z Kluską mocno cieszymy :-):-)

Kluskawawa bardzo dobrze, że Zośka zdrowa:-).

Cyprysiowa ja też sie strasznie z imieniem motam. Niby Igor, ale nie jest to przesądzone ostatecznie. Najbardziej wkurzam się, że wszystkie fajne imiona dla chłopców o których myślałam i mówiłam przed ciążą zostały wykorzystane przez znajomych i rodzinkę:-(. Wolny jest jeszcze Igor i Tytus:dry:

reklama
Morbital .....spokojnie pisałam juz wiele razy że ja poczułam wyraźne ruchy dopiero w 23 tc.....i wszystko jest w jak najlepszym porządku....ruchy to sprawa bardzo indywidualna....:-)

Do góry