reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dorotka gratuluje chłopczyka

Dziewczyny czy możecie mi powiedzieć co to znaczy jak łożysko jest za nisko? Dzisiaj byłam u lekarza na kontroli a ten wyskoczył mi z tekstem że na początku ciąży łożysko było za nisko:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i nic mi nie powiedział i będe mieć USG robione za trzy tygodnie żeby sprawdzić jak jest teraz.:crazy: a co jeśli dalej jest nisko - co to znaczy?
Proszę doradźcie mi czy mam się martwić.

reklama
renia nie wiem co oznacza kiedy jest za nisko,ale ja np.na poczatku ciąży miałam z lewej strony a teraz juz jest ok....więc chyba nic groźnego...gdyby było inaczej to gin by Ci o tym powiedział....:-)

Renia łożysko dopiero niedawno nam się wykształciło. Na początku może jeszcze zmieniać położenie, więc nawet jak jest nie tam, gdzie powinno to jeszcze o niczym nie świadczy. Nie najlepiej jest gdy znajduje się na przedniej ścianie (przodujące)lub gdy nachodzi na wejście... Jest większe ryzyko odklejania ale to nie oznacza, że się odklei. Poprostu jak lekarz powie, że musisz się oszczędzać to się oszczędzaj a jak nic nie powie to wszystko jest ok:)
Będą kontrolować i tyle...Nie przejmuj się:-)jak będą problemy to na pewno się dowiesz.
A na razie jest dobrze

Czasem myślę sobie, że to dobrze, że nie znamy wszystich zagrożeń puki ich nie ma:-) Ważne, że lekarz się zna i jak będzie coś nie tak to zareaguje.

A ja wlaśnie zły humor zajadam sałatką jarzynową...pycha:)

Nie mogę sie doczekac czwartku bo mam wizytę u mojego gina i USG, a poza tym to 20 też się nie mogę doczekac bo jade do Katowic na połówkowe, a wogóle to już się nie mogę doczekać grudnia!:)

Dorotka gratuluję synusia:)

No tak ale ja chciałam coś bardziej oryginalnego. Julka albo Kajtka albo Miłosza. Ale nie :wściekła/y: "Kajtek bez majtek", "Julek - to tak jakby dzieciak nazywał się Jurek ale nie wymawiał literki R", "Miłosz- a może Czesław" itd. Na wszystko ma gotową odpowiedź.:crazy:

reklama
Do góry