reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Marzycielka nic się nie martw że masz łożysko na ścianie przedniej. Najważniejsze że nie schodzi w dół lub nie zakrywa właśnie ujścia szyjki macicy. W pierwszej ciąży też miałam na ścianie przedniej i wszystko było ok. Teraz też mam na przedniej ścianie i może przez to kopniaczki wyczuwam bardziej delikatnie pewnie z wiekiem ciąży kopniaki już będą silne bo i dzidzia będzie silniejsza.

Yoka, ja juz jestem chora jak mam pit wypełniać i znosić te wszystkie urzedowe absurdy:baffled:
moj lekarz cos kreci nosem, ze to bardzo wczesnie (23tc), ale co zrobic jak od poczatku jestem na L4....zus w krakowie, pracodawca w gliwicach, wiec jeszcze zbieram papiery.
zaniosłaś osobiscie czy wysłałaś? po jakim czasie może byc odzew?

Papiery trzeba złozyć po 120 dniach zwolnienia...u mnie to też dość szybko bo ja miałam zwolnienie w styczniu na pierwszą ciążę i to mi się liczy do tego zwolnienia....Byłam zanieść osobiście i to jest moment bo ten co przyjmuje tylko rzuca okiem czy wszystkie miejsca są wypełnione i już....na odp. czeka się ok 6 tygodni...ja jeszcze nic nie dostałam...mój lekarz nie robił żadnych problemów i właściwie sam pilnował żebym złożyła to na czas....sprawdzać mnie nie będą bo na zwolnieniu mam że moge chodzić....więc jestem dobrej mysli :-)

ewelw ja tez się od wczoraj kiepsko czuję i tak mi niedobrze jakbym się czyms zatruła co jest raczej nie możliwe. Do tego jeszcze potwornie boli mnie głowa:-(A najgorsze jest to że ja nawet leżec nie mogę bo albo mi się kręci w głowie albo moja córcia ma w tym czasie ataki czułości i koniecznie musi sie do mnie przytulac. Mój mąz boi sie czy to przypadkiem nie jakaś grypa żołądkowa bo wczoraj rano miałam ewidentne oznaki przeziębienia. Mam nadzieję że do jutra mi przejdzie a jak nie to czeka mnie lekarz bo nie mogę nic przełkąc a to na dłuższą metę jest dośc niebezpieczne dla dzidziusia.

ewelw ja tez się od wczoraj kiepsko czuję i tak mi niedobrze jakbym się czyms zatruła co jest raczej nie możliwe. Do tego jeszcze potwornie boli mnie głowa:-(A najgorsze jest to że ja nawet leżec nie mogę bo albo mi się kręci w głowie albo moja córcia ma w tym czasie ataki czułości i koniecznie musi sie do mnie przytulac. Mój mąz boi sie czy to przypadkiem nie jakaś grypa żołądkowa bo wczoraj rano miałam ewidentne oznaki przeziębienia. Mam nadzieję że do jutra mi przejdzie a jak nie to czeka mnie lekarz bo nie mogę nic przełkąc a to na dłuższą metę jest dośc niebezpieczne dla dzidziusia.
To ja mam takie same ojawy :no:- nic nie jem - bo boję się zwymiotować. Nawet na leżąco mi sie chce zwymiotować. Trzymajmy się - musimy wyzdrowieć dojutra koniecznie:tak:

Trzymaj się i nie daj nawet jeśli to grypa:-(

Witam kochane mamuski w południe:}
Tak mnie przestraszyłyscie z tymi łożyskami,ze sama sprawdziłam i ja mam napisane " Łozysko na ścianie przedniej w I stopniu dojrzałości" i to jest chyba odbrze,bo lekarz powiedział mi,ze wszystko rozwija sie rewelacyjnie i oby tak dalej.....
Co do samopoczucia to u mnie juz lepiej, chociaz ostatnie dni były hmmm"dziwne" zmiany nastrojów,jakies takie obolałe ciało i takie tam....ale namówiłam misia na masaż i jest bomba:}Mariczka rusze się i wierci juz normalnie...jednak tłumy ludzi jewj nie służą:p haha:-D

reklama
Yoka, no to faktycznie lekarz pierwsza klasa, bo ja sama musiałam o tym pamietac:-(

Dziewczyny, na pierwsze objawy grypy/przeziębienia - polecam sok z 4 cytryn, ale tylko w przypadku gdy Was nie mdli, bo jak tak, to szkoda się meczyć i tak pewnie sok by wrócił. Zdrowia życzę:tak:

Do góry