reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
A ja właśnie wróciłam od dentysty i boli mnie teraz jak cho.....:-( kanałowo i bez znieczulenia....myślałam że się w ten fotel wtopię :-(

edee ja z kolei znalazłam coś takiego:

Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu. Oznacza to jednak, że z dniem porodu, który jest równocześnie dniem rozwiązania umowy o pracę, kobieta traci możliwość nabycia prawa do urlopu macierzyńskiego oraz nie może nabyć prawa do urlopu wychowawczego. Urlopy te przysługują osobom pozostającym w stosunku pracy....:-(
:confused: to ja już nic z tego nie wiem, jak to jest, że raz pisze tak a innym razem zupełnie co innego:confused: to komu mam wierzyć :baffled:, kurde to przysługuje mi ten macierzyński czy nie:angry::angry::angry: masakra z tymi wszystkimi przepisami.
I tak dzieki Ci Yoka za kolejne (chociaz nie za wesołe) info.

Cześć Mamuśki i Tatusiu:)
Będziemy mieć faceta. USG nie pozostawiło wątpliwośći.
Chyba ogłosimy casting na imię dla chłopca bo nie mamy zielonego pojęcia:baffled:
Przesledziłam 27 stron imion po 4 kolumny czcionką 10 (tyle wyszło imion dopouszczonych przez USC) i zaczęłam skreśać te, których nie chcę. Zostało mi 7 imion. Mój mężuś przyszedł i skreślił te pozostałe 7:baffled:

edee ja z kolei znalazłam coś takiego:

Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu. Oznacza to jednak, że z dniem porodu, który jest równocześnie dniem rozwiązania umowy o pracę, kobieta traci możliwość nabycia prawa do urlopu macierzyńskiego oraz nie może nabyć prawa do urlopu wychowawczego. Urlopy te przysługują osobom pozostającym w stosunku pracy....:-(

Byłam w zeszlym tyg w ZUSie i pytalam o urlop macierzynski i dostalam odpowiedz ze oczywiscie bede miala placony wiec masz błędne info ;-)

Byłam w zeszlym tyg w ZUSie i pytalam o urlop macierzynski i dostalam odpowiedz ze oczywiscie bede miala placony wiec masz błędne info ;-)
Dzięki Cyprysiowa, zostanę już przy Twojej wiedzy, bo inaczej dostane świra:baffled:, a wierze, że tygodniowe wiadomości z ZUS nie uległy jeszcze zmianie i że zostanie tak jeszcze co najmniej kilka m-cy:tak:

Witam serdecznie mamusie po weekendowym mym niebycie forumowym :)

Nie wiem czy pamięć ma dobra jest, ale apropo`s CC to chyba gdzieś czytałem że jak kobieta miała wcześniej już CC to przy nstp porodach też już jest CC a nie SN ze względu na szwy itp.... ale ręki sobie uciąć nie dam.....

Też myślałam, tak jak Ty, ale pytałam lekarza i okazało sie że to nieprawda.
Wszystko zależy od tego, z jakich powodów było cc, ja miałam dlatego że jednemu bliźniakowi zanikało tętno, teraz będę miała jedno dzidzię i na razie jest ok, więc mój doktorek powiedział, zebym sie pozytywnie nastroiła do porodu naturalnego. a wszytsko okaze się i tak w ostatniej chwili, bo przeciez moze sie okazać, że wskazane będzie cc z innych powodów.
Ale nie ma tak, ze jak jedno cc, to za każdym razem tak będzie.

Cześć Mamuśki i Tatusiu:)
Będziemy mieć faceta. USG nie pozostawiło wątpliwośći.
Chyba ogłosimy casting na imię dla chłopca bo nie mamy zielonego pojęcia:baffled:
Przesledziłam 27 stron imion po 4 kolumny czcionką 10 (tyle wyszło imion dopouszczonych przez USC) i zaczęłam skreśać te, których nie chcę. Zostało mi 7 imion. Mój mężuś przyszedł i skreślił te pozostałe 7:baffled:

Gratuluję synka:-D
Nie martw sie tym imieniem, na pewno wybierzecie coś fajnego.

reklama
Rzeczywiście CC przy pierwszej ciąży nie zawsze jest wskazaniem do CC przy naspnej. Wszystko zależy od powodów CC i tago jakie było cięcie. Tylko jesli było takie prostopadłe do lini bikini, w poprzek włókien mięśni to trzeba bedzie ciąć kolejny raz.

Do góry