reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Kluskawawa Filip, Szymon i Mikołaj to sa imiona z tych "normalnych" ktore mi sie podobaja ale mój mąż woli troszke zadsze imiona. Z checia dalabym Mikolaj ale moja kuzynka ma synka o tym imieniu :zawstydzona/y:
Przychodza mi na mysl imiona typu Igor, Borys (wydaje mi sie za twarde) Nikodem. Ale nic nie podchodzi w 100%. Na poczatku mial byc Sergiusz ale nie ma zdrobnien zadnych, pozniej Jeremi, Bastian...

reklama
Witajcie kochane!!!

Nie było mnie dwa dni a wy naprodukowałyście tyle stron że od samego rana czytam i czytam...:tak:
Weekend spędziliśmy na działeczce nad jeziorkiem, na szczęscie prognozy pogody nie sprawdziły się i świeciło u nas słoneczko!!!Troszeczkę poopalałam się;-)
I zaczynamy nowy tydzień:-D w środę idziemy na usg do naszego kolegi, pooglądamy Julcię i mam nadzieję że płci nie zmieniła:-D

Co do porodu to widzę że wszystkie zaczynamy powolutku o tym myśleć...ja juz nawet rozmawiałam z moją ginką, ale ona uważa że jeszcze mamy czas:tak:
Ja chciałabym rodzić naturalnie, co będzie ze znieczuleniem to nie wiem, bo u mnie w szpitalu podobno nie ma;-) inni mówią że jest...jak lekarz prowadzący przepisze:tak: cesarkę chyba tylko z konieczności ..... ale jeszcze zobaczymy..

Dorotka nas tez to czeka...ja nie wiem gdzie to wszystko wyniesiemy...powoli musze brać się za przeglądanie tych papierzysków:tak:

Ania zgadza się ubranka kupiłam w cherokee!!!

I jeszcze pytanie do Reni200
Z tego co widzę to na razie mieszkasz w USA, mam pytanie do ciebie o kosmetyki na rozstępy, podobno w stanach bardzo popularne są kosmetyki firmy Palmers, czy możesz mi coś blizej o nich powiedzieć, widziałaś je w sklepach???
Ja mam siostrę w USA i ona poszukuje dla mnie tych kosmetyków tylko nie bardzo wie gdzie ich szukać:baffled:
Poniżej fotka przykładowego kosmetyku...
Z góry dziekuję....

Pozdrawiam i życzę milego dzionka, ja chyba wezmę się za prasowanie :confused:

Madzienka ja te kosmetyki używam na rozstępy i jestem bardzo zadowolona. Twoja siostra może je kupic w Babiesrus - ja tam kupuje.
Palmer's Organic Cocoa Butter Massage Cream - E.T. Browne Drug Co. - Babies "R" Us

Madzienka ja te kosmetyki używam na rozstępy i jestem bardzo zadowolona. Twoja siostra może je kupic w Babiesrus - ja tam kupuje.
Palmer's Organic Cocoa Butter Massage Cream - E.T. Browne Drug Co. - Babies "R" Us

Renia wielkie dzięki podpowiesz mi jeszcze jakiego rodzaju to są sklepy Babiesrus??:confused:
Ona mieszka w Lenox, myślisz że znajdzie je tam czy można kupic je tylko w wiekszych miastach??za dwa tygodnie przeprowadza sie do Nowego jorku, może tam będzie jej latwiej kupić....jak myślisz??

Ostatnia edycja:
Madzienka Babiesrus jest sklepem dla malutkich dzieci i kobiet w ciąży, te sklepy są wszędzie także ja myślę że twoja siostra będzie mieć dostęp do tych sklepów. Kupić w nich mozna dla dzieci dosłownie wszystko od kosmetyków po meble, posciel, itp.

Dziekuję renia już jej to przesyłam...moja młodsza siostrzyczka zaczyna szaleć na zakupach w usa, ale tam są cudne rzeczy dla naszych bobasków:rofl2:, aż zazdroszczę Ci że sama ich nie mogę kupić, ale wierze w moją siostrę...wkońcu Julcia ma ciotkę w Ameryce:-D

Witam babeczki w porze popołudniowej:-p, ja mam pewien problem dot. wychowawczego i macierzyńskiego urlopu:baffled: a mianowicie...mialam umowe na 1\2 etatu która skończyła mi sie w czerwcu tego roku, ale słyszałam, ze pracodawca ma obowiązek przedłużyć mi ją do dnia porodu:confused:, juz teraz jestem prawie pewna, ,że szefowa nie będzie chciała mnie już w pracy, czyli mnie "zwolni":angry::angry::baffled:, i moje pytanie jest takie-- rozumiem, ze nie bede miala zadnego urlopu macierzynskiego ani wychowawczego z racji, ze mnie zwolnili, tak?, i czy w związku z tym nie przysługują mi żadne pieniążki na dzidziusia:confused:, dodam, ze nie jestem z moim "mężem" po ślubie, on zarabia ok1.300(legalnie)a 2.000(ma z nadgodzinami itp.)a ja otrzymuje rente socjalna z ZUS(przysluguje mi na stale) na reke 470 zł.
Jak wiecie cos wiecej na ten temat niz ja to czekam na odpowiedzi:tak:

reklama
edee mam podobny problem. Mam umowe do pazdziernika,bede miala przedluzona do dnia porodu, nastepnie otrzymam macierzynski, bedzie placil ZUS. Wychowawczy oczywiscie sie nie nalezy bo juz nie bedziesz nigdzie zatrudniona.
Co do dodatkowej kasy to wiem ze mozna sie starac z opieki,choc mi sie nie nalezy i Tobie pewnie tez nie. Żeby ja dostac to nie mozna przekroczyc 504zł na osobę (bynajmiej w Bydgoszczy) u Ciebie liczyc mozna ciebie sama z dzieckiem ale wychodzi ponad 1000złna osobe lub "meza" równiez ale tez przekroczycie wiec watpie.

Do góry