reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

ło matko a te dalej o tych psach :-D;-)

Jako doswiadczona Grudniowa mamusia :tak: napiszę iz mój synus spał zimą jak sie urodził w bodkach (kaftaników w ogole praktycznie nie uzywalam) plus pajacyku albo bodkach z dlugim rękawem i spiochach. W dzien w domu był podobnie ubrany.

no ja Liwie tez tak zimą ubierałam ! no i nie grzaliśmy bardzo zeby powietrze nie było suche ! byłam raz u kuzynki to miałą zimą chyba 30 stopni i aż strzelało w kaloryferach no bo dzidziuś w domu :sorry2: oj ja tam zimny wychów stosuję :-D

reklama
justyna tez znam takich co grzali jak w piekarniku :tak: zeby sie dzidzia nie zaziebiła a przeciez to gorsze dla dziecka niz chlodne powietrze, wyjdz z takiego goraca z dzieckiem na dwór

no a wiesz Cyprysiowa jakie spięcia miałam z teściową przez to że Liwie nie ubierałam jak na sybir :baffled: masakra !! a teraz sama przyznaje że nie umiała patrzeć jak Liwia chodziła ubrana a teraz widzi ze w ogóle nie chorowała ani nic :baffled: oj te roczniki to juz tak mają !!!

Justyna moja babcia jak widzi ze Cypi lata na skarpetkach po domu albo jescze gorzej, bez skarpetek to mi wymysla ze niewiem ale jakos Cypi od zimy przeziebiony nie byl!!!!!! Ja nigdy nie przesadzałam z ubieraniem , karmieniem itd.Jadł wszytsko szybciej niz w tabeleczkach było npisane i ani razu zadnej wysypki nie dostał ani nic.

no te bacie to są git :-D Liwia moja to w ogóle sandałów latem nie potrzebuje na podwórko wychodzi na boso i tak lata i nie ma siły żeby ubrać jej buty ! a jak kałuze są to to najlepsza zabawa !! dobrze że na spacer da sobie ubrać buty :baffled::-D

ide spać !!!! jutro do robotki a w niedziele kinder party :szok: strach sie bać jak nie bedzie pogody :baffled:

Właśnie wróciłam z basenu.... super było!!
Lecę i ja do łózia.. Dobranoc
Chciałabym zapodać kolejny temat... (na jutro). Macie zgagę?????????????? JA MAM POTWORNĄ!!!!!!!! Nieraz calutki dzień. Koleżanka mówiła, że przez całą ciążę "manti" w płynie piła - gin jej zapodał - jest ponoć najdelikatniejszy z tych wszystkich jeśli chodzi o szkodliwość. Ja też kupiłam, ale czasem nawet to nie pomaga.... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: - teraz np. i dziś cały dzień
Znacie jakie inne sposoby????????
Lecę... Pa Pa

Ostatnia edycja:
Witajcie Kobietki!
Bardzo dawno mnie tu nie było ( mam nadzieje że co niektóre mnie pamietają), ale czasu brakowało na wszystko - kończylismy nasz nowy dom, no i wreszcie jestesmy po przeprowadzce więc i troszkę więcej czasu jest teraz, no i mam nadzieję że uda mi się teraz częsciej tu do Was zaglądac.
Widzę ze juz prawie wszystkie wiecie czy urodzi się chłopiec czyu dziewczynka, a ja ciagle jeszcze w niepewności. Na każdym USG dzidzia pokazuje pupe i tyle my widzieli.
Chciałabym zrobic USG 4D i w związku z tym mam pytanko, czy któraś wie gdzie najlepiej i ile kosztuje takie USG w Poznaniu?
Miłej nocki zycze i będę widzięczna za jakiekolwiek sugestie.

Ewelw co do zgagi to ja nie przełknę żadnych płynów i nic miętowego więc ratuje sie reni o smaku owocowym. Mi pomaga rewelacyjnie.

Ostatnia edycja:
reklama
no a wiesz Cyprysiowa jakie spięcia miałam z teściową przez to że Liwie nie ubierałam jak na sybir :baffled: masakra !! a teraz sama przyznaje że nie umiała patrzeć jak Liwia chodziła ubrana a teraz widzi ze w ogóle nie chorowała ani nic :baffled: oj te roczniki to juz tak mają !!!
Ha skąd ja to znam? Moja mama zawsze ze mna toczyła boje że mała jest zbyt lekko ubrana bo ma zimne łapki i na nic pomagało tłumaczenie że zimne łapy u malucha nie świadczą o tym że jest mu zimno.Moja mała tez zawsze była leciutko ubrana(tylko zawsze pilnowałam żeby miała body)a po mieszkaniu zawsze lata na bosaka(wszystko jedno czy jest zima czy lato) i prawie nie chorowała przez co strasznie boi sie lekarzy:-D
Tak samo nigdy nie kupowałam jej śpiworka do spania.

Acha a tak wogóle to dzień dobry grubaski:-)

Do góry