reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witam wszystkie grudnioweczki.

Jestem dopiero po śniadanku i szykuje się pomału do pracy,
ja ruchy czuje z tygodnia na tydzień coraz mocniej a od tego tygodnia to mała się tak wierci w nocy że z zaśnięciem mam problem. Czuje ją z każdej strony - czasem z dwóch naraz:-)

reklama
Moja córcia leży główką w dół , pleckami po lewej stronie brzucha a rączkami i nóżkami po prawej. Kopie mnie już bardzo wysoko ponad pępkiem a boksuje koło kości łonowej:-D

daga spoko luz.......ja wyraźne ruchy poczułam dopiero pod koniec 22 tc....wcześniej czułam bardzo sporadycznie i ledwo wyczuwalne....dopiero od jakiś dwóch tygodni porządnie daje o sobie znać.....dziś rozmawiałam o tym z moim ginem i powiedział że to sprawa bardzo indywidualna...więc nie stresuj się kochana i głowa do góry....
Pozdrawiam:-)

Nasza Zośka to już kopie tak solidnie że i ja bez problemu ją czuje :-):-)

a moja żoncia to ją pierwszy raz poczuła już w 16 tygodniu, ale każdy gin mówi że to wyjątkowo indywidualna sprawa :-)

czesc mamuski, ja nie mam czasu do was zajrzec o co dopiero nadrobic czytanie :szok:
jestesmy w trakcie remontu a wlasciwie to juz konczymy, wiec mam latania strasznie duzo, a musimy sie sprezyc bo 15 chcemy wyskoczyc na mmazury na tydzien. Wiem jedno - remontowanie to jakis koszmar, a dobieranie dodatkow i calej reszty jeszcze wiekszy, a odkad jestem w ciazy jakos mam problem z wyborem czegokolwiek wiec dostaje szalu​

Ja baboszki uciekam na spacerek i na cmentarz,bo moja bbaunia ma dizisaj urodzinki i wypadałoby zapalic świeczuszkę :-) Tak mam dzisiaj brzuszek napięty jakos....chyba Mariczka rośnie....:laugh2:

reklama
Witam, wróciłam z zakupow a Wy jak zwykle naprodukowałyscie stron do czytania:-D

Madzienka koniecznie zaprezentuj to co kupisz....:} i mam nadzieje,ze widziałas to co napisałam Ci o wklejaniu zdjątek??? buziaki:-)

Kana juz się biorę do roboty:-), instrukcje przeczytałam dziękuję:tak:
Beverly....też oglądam:-D

Witam tych , których wczesniej nie było....słuchajcie byłam po wyniki iczy ktos sie moze orientuje co oznacza za niskie erytrocyty,hematokryt i płytki krwi....a podwyższony % neutrocytów....troszkę się szczerze denerwuje....

Kana nie deneruj się wynikami, bo normy z reguły podawane są dla "nieciężarnych";-)

Kluskawa gratuluję córeczki!!!!

CZy na skurcze i cierpnięcie nóg pomoże magnez ?
Juz nie moge wytrzymać

Agacia ja też mam duuuuży problem ze skurczami wczoraj moja ginka poleciła miżebym przez 3-4 dni łyknęła 3 razy dziennie po 2 tabletki magnezu i powinno uspokoic się:-(

Mi bardzo pomogła rada Marzycielki, żeby przy wyprostowanych nogach zginać palce.
A banany jem od dwóch dni, więc nie wiem czy działają;-)

Zapominajka chyba musiałybysmy zjeść ze dwa kartony :-Dtych bananów żeby poziom potasu był wystarczający:tak:
A te palce zginać przy skurczu??

Do góry