reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witam wszystkie Mamcie i szacowne brzuszki :-)
3 dni mnie nie było i kupa czytania.... ah dziewczyny :-p

Witam wszystkie nwoe mamy i gratuluje wszystkim poznania płci, widze zapoczątkowałem wysyp dziewczynek normalnie:-p:-D

Moja żonka bierze feminatal i ostatnio żelazo bo jej hemoglobina troszkę spadła, lekarz kazał suplement diety brać to i bierze, ja słyszałem że to może miec wpływ na wielkość dzieciaczka:)

Co do dyskusji nt rodzenia, chorób, wózków itp itd, że to kiedyś i na polu rodziły się dzieci itd itp to nikt nei raczy wspomninać jaka duża umieralność noworodków na tą okoliczność była a teraz jest już znikoma także dyskusja jest wg mnie zbyteczna, tak samo wózki, każdy powinien kupić najlepszy na jaki go stać i tyle, jest to jedna z niewielu rzeczy na których nei mam zamiaru oszczędzać....

Miałem do tylu rzeczy się odnieść ale zapomniałem coście więcej nabazgrały :-p:-p

aaaa imiona wszystkie są śliczne które wybrałyście, najważniejsze kryterium to by wam się podobało i by pomyśleć jak to imię będzie brzmiało nie tylko dla małego bobasa le też jak dziecko podrśnie a później będize dorosłe... bo imie jakoś za człowiekiem cąłe życie idzie....

reklama
witajcie dziewczyny ja ze styczniówek mam pytanie bo wy już bardziej doświadczone z ruchami maluszka (niby ja też powinnam być bo druga ciąża) od paru dni czuję delikatne puknięcia a od wczoraj cisza. Wiem że na początku są te ruchy bardzo delikatne i sama sobie tłumaczę że mogą być przestoje ale główka pracuje i schizuje. Mam się martwić czy jest wszystko ok.

Pozdrawiam Was

dokladnia tak jak mowiłas nie ma co generalizowac, psy sa różne, moj był narwany jak to bywa u husky i próbowalismy go ulozyc jednak te rase bardzo ciezko sie szkoli. nasz husky słuchał tylko mojego M. ale jak pisałam wczesniej pracuje on w Dani i niestety bywa w domu tylko raz w miesiącu, wiec psem zajmowałam się ja i niestety nie dałam rady. co do obrozy o której pisze Marzycielka tez probowalam i nie bylo efektu, Max musial swoje wyciagnac... oddalam go do znajomych którzy maja suczke husky i bardzo dobrze sie nim zajmują, znaja potrzeby tej rasy i wiedza czego one potrzebuja, poza tym bardzo czesto go odwiedzam

Marzycielka nie krytykuj mnie bo mnie nie znasz i nie znasz całej sytuacji, a teksty typu "mam nadzieje ze lepiej wychowasz dziecko..." poprostu sa nie namiejscu

Mam prawo wyrażać swoje zdanie. Nawet jesli jest ono dla Ciebie nie miłe.

Ja uważam , że aby używać obroży uzdowej nalezy wiedzieć jak to robić. Każdy szkoleniowiec powie, że nie ma psa , który nie zareaguje na tą obrożę. Przede wszystkim dlatego , że się steruje całą głową psa.I nie ma możliwości przy odpowiednim użykowaniu aby pies ciągnął.

Uważam również , że jak się bierze psa to trzeba 1000 razy pomyśleć czy damy radę i czy pies jest dla Nas odpowiednim zwierzątkiem.
Wybór typu DZIECKO albo PIES jest sztuczny gdyż w dzisiejszych czasach można to łatwo pogodzić ale trzeba chcieć i być odpowiedzialnym oraz włożyć w to multum pracy.

Dziewczyny a z której strony czujecie większość ruchów? Mi jak byłam w pierwszej ciąży starsza pani powiedziała że jak czuję po lewej to będzie chłopiec no i tak było a tym razem tez większość a zwłaszcza te pierwsze ruchy czułam po lewej stronie no i znów ma być chłop.:-DWierzyć,nie wierzyć.

ja tez mam problem z imieniem dla naszej córci, wogóle to nastawialismy sie na syna bo jakos tak wszyscy mi wmawiali ze bedzie syn bo dobrze wygladam i w rodzinie u mojego M. rodza sie same chłopaki, a tu taka niespodzianka...:-)
wspomne jeszcze ze jak lekarz na badaniu usg powiedzial mojemu M. ze bedzie córcia to az mu lezka stanela w oku :-)

mamy trzy propozycje: Lena (mi to imie najbardziej sie podoba), Judyta (z kolei to imie podoba sie mojemu M.) oraz Dominika

dla chłopca podoba mi sie imie Mateusz, i gdybym miala synka tak wlasnie by sie nazywal

Dziewczyny a z której strony czujecie większość ruchów? Mi jak byłam w pierwszej ciąży starsza pani powiedziała że jak czuję po lewej to będzie chłopiec no i tak było a tym razem tez większość a zwłaszcza te pierwsze ruchy czułam po lewej stronie no i znów ma być chłop.:-DWierzyć,nie wierzyć.
Ja uwazam , ze strona po ktorej kopie bobasek nie ma znaczenia co do płci, mnie szkrabek kopie tylko z prawej strony, a na pewno bedzie chłopczyk, zresztą z tego co wiem to o tym co Nam sie urodzi już na samym początku decyduja plemniczki:tak:

mnie moja niunia kopie po całym brzuszku, czasami z prawej a czasami z lewej strony:tak: i mysle że to nie ma znaczenia co do płci

Mnie maly kopie na dole samym, zaraz nad kocia łoniasta ;-) A Cypi za to kopal zawsze z lewej strony wiec nie ma znaczenia jak widać.

Kluskawa to u Was bedzie babeczka? Nie pamietam czy wpisywalam na liste... Macie imie?

Cyprysiowa u nas będzie dziewcze o imieniu Zosia :-D o ile oczywiście na którymś z USG się torba oczom naszym nei ukaże wtedy bedzie Filip :-D

a tak poważie to na ostatnim USG lekarz stwierdził że na 99% dziwczynka, w poniedizałek idziemy na połówkowe USG to kolejne potwierdzenie mam nadzieję bedzie :-D

Ja na początku też chciałem syna ale jak sobie tak podumałem i popatrzyłem na około na zachwoanie dziewusi i chłopaków to jednak wole córcie :-)

reklama
Witam tych , których wczesniej nie było....słuchajcie byłam po wyniki iczy ktos sie moze orientuje co oznacza za niskie erytrocyty,hematokryt i płytki krwi....a podwyższony % neutrocytów....troszkę się szczerze denerwuje....
Kluskawawa gratuluje córci:}

Do góry