reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witam wszystkie Mamcie i szacowne brzuszki :-)
3 dni mnie nie było i kupa czytania.... ah dziewczyny :-p

Witam wszystkie nwoe mamy i gratuluje wszystkim poznania płci, widze zapoczątkowałem wysyp dziewczynek normalnie:-p:-D

Moja żonka bierze feminatal i ostatnio żelazo bo jej hemoglobina troszkę spadła, lekarz kazał suplement diety brać to i bierze, ja słyszałem że to może miec wpływ na wielkość dzieciaczka:)

Co do dyskusji nt rodzenia, chorób, wózków itp itd, że to kiedyś i na polu rodziły się dzieci itd itp to nikt nei raczy wspomninać jaka duża umieralność noworodków na tą okoliczność była a teraz jest już znikoma także dyskusja jest wg mnie zbyteczna, tak samo wózki, każdy powinien kupić najlepszy na jaki go stać i tyle, jest to jedna z niewielu rzeczy na których nei mam zamiaru oszczędzać....

Miałem do tylu rzeczy się odnieść ale zapomniałem coście więcej nabazgrały :-p:-p

aaaa imiona wszystkie są śliczne które wybrałyście, najważniejsze kryterium to by wam się podobało i by pomyśleć jak to imię będzie brzmiało nie tylko dla małego bobasa le też jak dziecko podrśnie a później będize dorosłe... bo imie jakoś za człowiekiem cąłe życie idzie....

reklama
witajcie dziewczyny ja ze styczniówek mam pytanie bo wy już bardziej doświadczone z ruchami maluszka (niby ja też powinnam być bo druga ciąża) od paru dni czuję delikatne puknięcia a od wczoraj cisza. Wiem że na początku są te ruchy bardzo delikatne i sama sobie tłumaczę że mogą być przestoje ale główka pracuje i schizuje. Mam się martwić czy jest wszystko ok.

Pozdrawiam Was

dokladnia tak jak mowiłas nie ma co generalizowac, psy sa różne, moj był narwany jak to bywa u husky i próbowalismy go ulozyc jednak te rase bardzo ciezko sie szkoli. nasz husky słuchał tylko mojego M. ale jak pisałam wczesniej pracuje on w Dani i niestety bywa w domu tylko raz w miesiącu, wiec psem zajmowałam się ja i niestety nie dałam rady. co do obrozy o której pisze Marzycielka tez probowalam i nie bylo efektu, Max musial swoje wyciagnac... oddalam go do znajomych którzy maja suczke husky i bardzo dobrze sie nim zajmują, znaja potrzeby tej rasy i wiedza czego one potrzebuja, poza tym bardzo czesto go odwiedzam

Marzycielka nie krytykuj mnie bo mnie nie znasz i nie znasz całej sytuacji, a teksty typu "mam nadzieje ze lepiej wychowasz dziecko..." poprostu sa nie namiejscu

Mam prawo wyrażać swoje zdanie. Nawet jesli jest ono dla Ciebie nie miłe.

Ja uważam , że aby używać obroży uzdowej nalezy wiedzieć jak to robić. Każdy szkoleniowiec powie, że nie ma psa , który nie zareaguje na tą obrożę. Przede wszystkim dlatego , że się steruje całą głową psa.I nie ma możliwości przy odpowiednim użykowaniu aby pies ciągnął.

Uważam również , że jak się bierze psa to trzeba 1000 razy pomyśleć czy damy radę i czy pies jest dla Nas odpowiednim zwierzątkiem.
Wybór typu DZIECKO albo PIES jest sztuczny gdyż w dzisiejszych czasach można to łatwo pogodzić ale trzeba chcieć i być odpowiedzialnym oraz włożyć w to multum pracy.

Dziewczyny a z której strony czujecie większość ruchów? Mi jak byłam w pierwszej ciąży starsza pani powiedziała że jak czuję po lewej to będzie chłopiec no i tak było a tym razem tez większość a zwłaszcza te pierwsze ruchy czułam po lewej stronie no i znów ma być chłop.:-DWierzyć,nie wierzyć.

ja tez mam problem z imieniem dla naszej córci, wogóle to nastawialismy sie na syna bo jakos tak wszyscy mi wmawiali ze bedzie syn bo dobrze wygladam i w rodzinie u mojego M. rodza sie same chłopaki, a tu taka niespodzianka...:-)
wspomne jeszcze ze jak lekarz na badaniu usg powiedzial mojemu M. ze bedzie córcia to az mu lezka stanela w oku :-)

mamy trzy propozycje: Lena (mi to imie najbardziej sie podoba), Judyta (z kolei to imie podoba sie mojemu M.) oraz Dominika

dla chłopca podoba mi sie imie Mateusz, i gdybym miala synka tak wlasnie by sie nazywal

Dziewczyny a z której strony czujecie większość ruchów? Mi jak byłam w pierwszej ciąży starsza pani powiedziała że jak czuję po lewej to będzie chłopiec no i tak było a tym razem tez większość a zwłaszcza te pierwsze ruchy czułam po lewej stronie no i znów ma być chłop.:-DWierzyć,nie wierzyć.
Ja uwazam , ze strona po ktorej kopie bobasek nie ma znaczenia co do płci, mnie szkrabek kopie tylko z prawej strony, a na pewno bedzie chłopczyk, zresztą z tego co wiem to o tym co Nam sie urodzi już na samym początku decyduja plemniczki:tak:

mnie moja niunia kopie po całym brzuszku, czasami z prawej a czasami z lewej strony:tak: i mysle że to nie ma znaczenia co do płci

Mnie maly kopie na dole samym, zaraz nad kocia łoniasta ;-) A Cypi za to kopal zawsze z lewej strony wiec nie ma znaczenia jak widać.

Kluskawa to u Was bedzie babeczka? Nie pamietam czy wpisywalam na liste... Macie imie?

Cyprysiowa u nas będzie dziewcze o imieniu Zosia :-D o ile oczywiście na którymś z USG się torba oczom naszym nei ukaże wtedy bedzie Filip :-D

a tak poważie to na ostatnim USG lekarz stwierdził że na 99% dziwczynka, w poniedizałek idziemy na połówkowe USG to kolejne potwierdzenie mam nadzieję bedzie :-D

Ja na początku też chciałem syna ale jak sobie tak podumałem i popatrzyłem na około na zachwoanie dziewusi i chłopaków to jednak wole córcie :-)

reklama
Witam tych , których wczesniej nie było....słuchajcie byłam po wyniki iczy ktos sie moze orientuje co oznacza za niskie erytrocyty,hematokryt i płytki krwi....a podwyższony % neutrocytów....troszkę się szczerze denerwuje....
Kluskawawa gratuluje córci:}

Do góry