reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witam i ja w końcu
OLIWCIU, STO LAT :-)

IGORKU, STO LAT :-)

GABRYSIU, STO LAT :-)
Wszystkiego naj, naj kochani solenizanci

u nas nie ma katarku, mi chodzi o te nieszczęsne kupki :-( wczoraj zrobił aż 6, a dzisiaj już 2... takie dosyć rzadkie, nie bardzo ale rzadsze niż zazwyczaj... co o tym myślicie? może to być też na ząbka??:confused: żadnych innych objawów nie ma, zachowuje się normalnie.
Moja tak miała na ząbki, ale moze lepiej idź do lekarza, tak dla spokoju

Ja też się podpinam:-).

A od rana chodzę wściekła jak osa:zawstydzona/y:, nawet menżowi się oberwało:zawstydzona/y:
A co sie stało?

dziewczyny zabieracie dzieciacki 1 listopada na cmentarz :sorry: ja sie tak zastanawiam bo z wozkiem nie dojade do moich grobow a nawet jak samochodem bym pojechala to i tak trzeba pedalowac caly kawal bo zawsze tyle tych samochodow stoi ze nie ma gdzie stanac:cool:
My prawdopodobnie pójdziemy z wóziem, tylko my mamy 20 minut spacerkiem, wiec nie ma problemu, ale to głównie zależy od pogody, bo jeśli będzie pada, to pójdziemy na raty, najpierw mąż, a później ja

Ostatnia edycja:
reklama
Ollcia u nas też zawsze przy ząbkach są trochę żadsze kupki i jest ich więcej bo zawsze robi góra dwie a przy wychodzącym ząbku czasem i cztery.
A długo juz Ci tak robi?

od wczoraj, ale ząbek widać pod dziąsłem już ponad tydzień

dziewczyny zabieracie dzieciacki 1 listopada na cmentarz :sorry: ja sie tak zastanawiam bo z wozkiem nie dojade do moich grobow a nawet jak samochodem bym pojechala to i tak trzeba pedalowac caly kawal bo zawsze tyle tych samochodow stoi ze nie ma gdzie stanac:cool:

ja też się zastanawiam

I Filip od jakis 2 tyg jest tak okropny, ze wytrzymac juz z nim nie moge:-( Caly dzien sie drze, buczy, marudzi, caly dzien, cicho jest tylko kiedy spi. A ja juz wyje razem z nim, bo nie wiem co sie dzieje z tymi moim dzieckiem:-( Leb mi juz peka od tych jego krzykow. Jest tak nieznosny, ze to przechodzi ludzkie pojecie:wściekła/y: Czy to mozliwe, zeby dziecko darlo sie przez caly dzien bez powodu, tylko dlatego ze ma taki kaprys?

u nas jest tak dzisiaj :no:

Tęsknie za tymi czasami. Chyba jestem okrutna, bo chciałabym cofnąc czas chociaż na tydzien. Zebym mogła odpocząć, poczytać, pospać :-(

ja też czasami chciałabym choć na jeden dzień się cofnąć...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

no jeszcze musze z mezowym to obgadac bo zozkiem niedojade do moich grobow bo ja nie mam przy brzegu tylko w srodku a tam za wasko na wozek i niewiem czy jest sens ciagac malego w takie zimno chyba ze ladniej bedzie:sorry:

mam ten sam problem, między grobami nie ma szans przejechać z wózkiem

Dzien dobry:-)

my wrocilismy wlasnie ze spacerku zmarzlam strasznie i pije gorace kakao a maly smacznie sobie spi we wozeczku :tak: cos mi wozek trzeszczy:-D albo od tego zimna albo juz szwankuje:-D

Mi też coś zaczyna trzeszcześ ten wózek:sorry: I nie wiem od czego, bo kupiliśmy go nie tak dawno:sorry: Muszę niemężowego poprosić, żeby prysnął mi jakimś specyfikiem i uciszył tego grata:-D

Tęsknie za tymi czasami. Chyba jestem okrutna, bo chciałabym cofnąc czas chociaż na tydzien. Zebym mogła odpocząć, poczytać, pospać :-(

To widocznie ja też jestem okrutna, bo mam czasem takie myśli:zawstydzona/y: Tak chociaż dwa dni odpocząć, porządnie się wyspać, poleżeć przed tv, poczytać gazety:tak:

My dzisiaj wyjątkowo w miarę dobrze paliśmy, bo Młoda zasnęła o 19 i spała do 6.30:szok:, oprócz jakiś 3-4 pobudek nad ranem na smoka:-), no i przed 6 wzięłam ją do siebie jak niemężowy poszedł do pracy:-D

A propo marudzenia, to Patrycja też ostatnio jest nie do zniesienia momentami:confused2: Dzisiaj jest grzeczna, ale to co się działo wczoraj, to myślałam, że po prostu zaraz wyjdę z siebie:szok: Nie mogłam zjeść, napić się herbaty, zmyć paru talerzy....nawet siusiu nie mogłam iść w spokoju zrobić:-D Pati chodzi za mną, ciągnie mnie za nogawki od spodni, krzyczy, miauczy, żebym ją wzięła na rączki:sorry:...a niemężowy był w pracy:sorry: Ale dzisiaj za to mamusi wynagradza i jest grzeczniutka jak aniołek:tak: Teraz poszła spaciu, więc mam jakieś 1,5h wolnego:-)

Witajcie, u nas dzisiaj piękna słoneczna pogoda wiec zaliczyłyśmy juz spacerek, krotki bo Jula darła się...z reszta to od kilku dni u niej normalka:-:)-:)-(

Przy okazji udało nam sie upolowac promocje w realu:-D:-D:-D:-Dkupilam jej jezdzik przeceniony z 250 na 99 fishera price i jestem bardzo zadowolona;-);-);-)

Poza tym łącze się w bólu ze wszystkimi niespiącymi po nocach...jula co jakis czas poplakuje i spi dalej, a ja oczywiscie wstaje do niej....:sorry::sorry::sorry:

My też przesyłamy buziaczki dla dzisiaj świetujacych Oliwki i Gabrysi oraz Igorka

Mam prośbę - czy , któraś z dziewczyn mogłaby mi podać przepis na zupkę dla malucha , którą sama robi????
Niestety nie umiem gotować i każdy dzień kiedy muszę coś Młodej zrobić doprowadza mnie do płaczu i przeraża:-(

Marzycielka podeslij adres mailowy to wysle Ci troche przepisow...jesli chcesz:eek:

i ja usiadlam z wiadrem kawy:tak::tak::tak::tak:bo tez spalismy tylko 3 godziny, bo o 3 w nocy wrocilismy od rodzicow, no i u nas chorobsk ciag dalszy, z nosa leje jak z cebra, Karolina tez smarkata, uff ta pogoda, raz mroz, raz cieplo
wiec smacznej i pysznej kawy wam zycze

zdrowka Kochaniutka dla Ciebie i Karolinki

my zabieramy sie z wozeczkiem, chyba ze bedzie lalo albo sypalo sniegiem:confused2::confused2::confused2:

Załączniki

• jezdzik.jpg
    jezdzik.jpg
    9,2 KB · Wyświetleń: 25
Ostatnia edycja:
dzisiaj dla Julci dzien prezentow przed chwila dostala przesylke z Klubu Szczesliwego Maluszka i dostala takie pianinko z Fishera :-D:-D:-D:-D:-D

Załączniki

• las.jpg
    las.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 23
Przy okazji udało nam sie upolowac promocje w realu:-D:-D:-D:-Dkupilam jej jezdzik przeceniony z 250 na 99 fishera price i jestem bardzo zadowolona;-);-);-)

zdrowka Kochaniutka dla Ciebie i Karolinki
dzikeujemy
chodzik superasny

dzisiaj dla Julci dzien prezentow przed chwila dostala przesylke z Klubu Szczesliwego Maluszka i dostala takie pianinko z Fishera :-D:-D:-D:-D:-D
super

reklama

a co to za klub?

Dziewczyny, mam do Was pytanie. Nie wiem jak jest u Was ale u nas zawsze razem z chrztem jest błogosławieństwo rocznych dzieci. Dzisiaj idziemy do parafii, aby wpisać się na listę roczniaków, bo u nas to z 2 miesiące wcześniej trzeba. No i się zastanawiam ile dać kasy. 50zł chyba wystarczy?

Do góry