reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

od wczoraj, ale ząbek widać pod dziąsłem już ponad tydzień
to może to żeczywiście ten przebijający się ząbek jest sprawcą

dzisiaj dla Julci dzien prezentow przed chwila dostala przesylke z Klubu Szczesliwego Maluszka i dostala takie pianinko z Fishera :-D:-D:-D:-D:-D
Ale Juleczka ma super:tak:Też się miałam pytac co to za klub ale już doczytałam:tak:

Dziewczyny, mam do Was pytanie. Nie wiem jak jest u Was ale u nas zawsze razem z chrztem jest błogosławieństwo rocznych dzieci. Dzisiaj idziemy do parafii, aby wpisać się na listę roczniaków, bo u nas to z 2 miesiące wcześniej trzeba. No i się zastanawiam ile dać kasy. 50zł chyba wystarczy?
U nas czegoś takiego nie ma:no:Ale myślę że 50zł powinno wystarczyc skoro chrzest zwykle kosztuje 100zł

A ja mam w domu pełno pyłu i małą rozpierduchę bo mi mężowy drzwi wymienia

reklama
Mam już dośc!
Zaraz siąde i zacznę ryczeć na cały dom!

Kupiłam inne mleko to Oli też nie pasuje, ugotowałam barszczyk ukraiński naprawdę dobry to prawie się pożygała:-:)-:)-(
Boże ja już nie mogę.

Nic jej teraz nie dam niech głoduje!

No to muszę sobie jednak popłakać:-(

Marzycielko nie denerwuj się.Może po prostu nie ma chęci.Fabianowi też się zdarza,że nie chce jeść i ja mu czasem na to pozwalam.Jest zdrowy,rośnie,więc krzywda mu się nie dzieje.A na siłę i tak się nie da.

W ogóle to dzień dobry:-p
Nawet się dzisiaj nie przywitałam:zawstydzona/y: Od 8:00 rano sprzątałam,bo miała przyjść do nas koleżanka z córcią,posiedziały,Fabianko poszedł spać,a ja zrobiłam obiadek i odpoczywam.Na dzień dzisiejszy już nic mi się nie chce;-)

Mam już dośc!

Kupiłam inne mleko to Oli też nie pasuje, ugotowałam barszczyk ukraiński naprawdę dobry to prawie się pożygała:-:)-:)-(
Boże ja już nie mogę.

Marzycielko a Ty mówiłaś ostatnio że Oli się podziembiła. Może ją gardło boli i dlatego nic nie chce jeśc.

Aniu ale ona tak codziennie!!
Mleko wogóle , rano jogurt i cały czas rosołek albo krupnik po południu owoce i tyle!
Zaraz się załame:tak:
jak prawidłowo się rozwija i dobrze przybiera na wadze to co Ty się kochana martwisz? Dzieci potrafią miec różne fanaberie jedzeniowe. Nieraz przerabiałam że Tuska całymi dniami jadła tylko parówki albo żółty ser. Musisz się uzbroic w cierpliwośc i czekac aż przejdzie jej ta faza. No i ciesz się że upodobała sobie w miarę zdrowe rzeczy

Marzycielko ale czy ona choruje?Jest za chuda?Mój Fabian to od początku niejadek,ale ja w niego nie wmuszam,bo po co?

Zapominajko.Asiulka ja dołączam się do Was.Nie powiem,ze Fabian jest nie grzeczny,bo dla mnie to on będzie nie grzeczny jak będzie miał 5 lat i nie będzie się słuchał.Ale już od dłuższego czasu straszna maruda z niego.Taki mały rozdarciuch się zrobił,że szok.I może tak całymi dniami.Jęczy,krzyczy...Nie wiadomo o co chodzi:sorry: Wszędzie za mną łazi,wspina się po mnie...Masakra.I mamy problem z nockami,bo znowu budzi się z płaczem i to takim potwornym,że aż krzyczy i nie da się go uspokoić:-( I potrafi tak nawet ze 3 godziny...Ja już nie wiem czy coś go boli,czy tam coś jest w tym pokoju,czy po prostu tak tęskni za tatą...W każdym razie ja już padam na twarz:zawstydzona/y:

cześć dziewczyny,
ja tylko na sekundke, bo za jakąś godzinkę wyjeżdżamy na lotnisko mamę odwieść, smutno mi:-(tak to szybko zleciało

Dziewczyny, mam do Was pytanie. Nie wiem jak jest u Was ale u nas zawsze razem z chrztem jest błogosławieństwo rocznych dzieci. Dzisiaj idziemy do parafii, aby wpisać się na listę roczniaków, bo u nas to z 2 miesiące wcześniej trzeba. No i się zastanawiam ile dać kasy. 50zł chyba wystarczy?
:szok::szok::szok:pierwszy raz słysze o czymś takim, dla mnie to kolejny wymysł, żeby kasę zebrać, najważniejsze chrzest, komunia i bierzmowanie, a reszta moim zdaniem wg uznania rodziców

Mam już dośc!

Boże ja już nie mogę.

Wiki tak miał przy zębach tych ostatnich, gorączka, gardło podrażnione i z jedzeniem masakra, ale nie martw się narazie, nie przejmuj się tak bardzo, jak zgłodnieje to i sama sie upomni:tak:główka do góry;-)

miłego popołudnia laseczki;-)

reklama
Marzycielko według tabelki to u nas teraz świeci słoneczko:sorry: A poza tym moje dziecko ma już około 2 miesiące skok rozwojowy:sorry:

Do góry