reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Wróciłaaaam:)

Nawet się nie staram nadrobić zaległości bo musiałabym tydzień siedziec i czytać:) Pooglądałam tylko sobie Wasze fotki:) Brzuchole rosną:) Mi też urósl przez tydzień niesamowicie:)

Lot przeszedł bardzo spokojnie na szczęście:) Niepotrzebnie się tak stresowałam:) Paryż piękny tylko krótko i bardzo męcząco:) W jeden dzień 8 godzin chodziliśmy:) Już nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić tak mnie nogi i kręgosłup bolały, ale jakoś przeżyłam:)
Potem pojechaliśmy nad morze do Ustki i siedzieliśmy tam prawie tydzień bo była piękna pogoda:) Jak się zachmurzyło to pojechaliśmy do rodzinki do Łodzi, ale już chciałam wracać do domku:) Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej:)

Dzieciaczek zaczął się w końcu troszkę ruszać! Nareszcie!

14 idę do lekarza a 20 mam USG takie dokładne z badaniem serduszka i wtedy mam nadzieję dowiem się już jaka niespodzianka mnie czeka:)

Wieczorem powrzucam jakieś foteczki:)

Widzę że nas się tu coraz więcej robi! Miło! Witam bardzo serdecznie mamusie których jeszcze nie znam:)

Cyprysiowa skąd Ci się taki sinior wziął???????

reklama
hej dziewczyny, nie przesadzajcie z ta glukozą to nie jest aż tak zle jak się wydaje tylko trzeba pic wolno i małymi łykami żeby nie zemdliło. Acha i te które jeszcze nie były dzień przed badaniem nie objadajcie się zbytnio słodkim ani owocami. Ja w poprzedniej ciąży dzień wcześniej obrzarłam sie winogronami i wyszło mi podejrzenie cukrzycy. I wylądowałam w szpitalu (a tam się pije o wiele więcej tego lepkiego świństwa) ale okazało się że to był fałszywy alarm.
Mnie też czeka badanie z glukozą ale mam jeszcze trochę czasu bo wizyta dopiero na początku września. Szkoda tylko że u nas wszystkie laboratoria są pootwierane góra do jedenastej.
A tak wogóle to dopiero zwlokłam się z drzemki bo strasznie mnie dzisiaj muli.
Acha i witaj spowrotem Agatkas.

Witaj z powrotem Agatkas:tak: Wstawiaj fotki , chętnię obejrzę:-)

A ja kupiłam sobie właśnie 2 bardzo fajne gazetki " M jak mama" polecam bo bardzo fajne artykuły są oraz "Dzeicko" z bajeczką "Czerwony Kapturek" - śliczne wydanie i tylko 4,99zł.
Od dzisiaj zacznę Małej czytać :tak:

P.S
Aha w gazetce " Dziecko" jest jak nosić dziecko w chustach. mnóstwo zdjęć.

Witam w południe:-)
Cyprysiowa ja jestem dziś jeszcze lepsza bo dopiero zwlekłam się z wyrka....haha oczywiście najpierw wstałam o 4 rano i zjadłam bułeczkę z serkiem...potem wstałam o 10 i zjadłam normalne porządne śniadanko....a teraz to wstałam bo juz wypada..haha
Straszycie mnie dziewuchy z tą glukozą... ja mam ją jutro o 8 rano...ale tak naprawdę to chyba bardziej boje się tego kłucia w palucha haha :-D a najgorsze to chyba jest to że trzeba być na czczo:szok: nie wiem jak ja to wytrzymam:laugh2:
Moja lekarka powiedziała, że nie muszę być na czczo do tego badania z glukozą, że mogę coś zjeść, w dodatku jeszcze krew będę miała pobieraną.
Dziewczyny!!! A wy wszystkie na czczo to badanie robiłyście i czy się może pytałyście gina, czy musowo trzeba być na czczo????????

Cześć dziewczyny:-)

A ja jeszcze nie miałam skierowania na to badanie i nie wiem kiedy będę jej robić ale myślę , że przeżyje:tak:

A ja mam dzisiaj strasznie podły humor...Jest mi gorąco i strasznie jestem zła a nie wiem nawet na co:dry: W domu będą mieć przechlapane:rofl2:

Zaraz spadam do sklepu po produkty na leczo:-)
Mam taką ochote na nie , że masakra .Do tego jeszcze bułeczki kupię...mniaaaaaaam:tak:
Pycha masz!! :-pMniam, sama bym zrobiła, ale jak będę w sobotkę na targu - takim ogromniastym - warzywnym to kupię składniki i też zrobię...
A ja dziś robię pulpeciki w sosie pomidorowo - śmietanowym zapiekane z serem + kasza + surówka z kiszonej kapustki... palce lizać....

Witam w południe:-)
Cyprysiowa ja jestem dziś jeszcze lepsza bo dopiero zwlekłam się z wyrka....haha oczywiście najpierw wstałam o 4 rano i zjadłam bułeczkę z serkiem...potem wstałam o 10 i zjadłam normalne porządne śniadanko....a teraz to wstałam bo juz wypada..haha
Straszycie mnie dziewuchy z tą glukozą... ja mam ją jutro o 8 rano...ale tak naprawdę to chyba bardziej boje się tego kłucia w palucha haha :-D a najgorsze to chyba jest to że trzeba być na czczo:szok: nie wiem jak ja to wytrzymam:laugh2:

YOKA dasz radę to nie jest takie straszne:tak: - wciśnij pól cytrynki do kubka, jak masz to weź sobie mieszadelko albo plastikowa łyzeczke i wymieszaj i chlup:-D, a krew to ja miałam pobierana z żyły a nie z palca ale może to zależy od laboratorium...

Witaj z powrotem Agatkas:tak: Wstawiaj fotki , chętnię obejrzę:-)

A ja kupiłam sobie właśnie 2 bardzo fajne gazetki " M jak mama" polecam bo bardzo fajne artykuły są oraz "Dzeicko" z bajeczką "Czerwony Kapturek" - śliczne wydanie i tylko 4,99zł.
Od dzisiaj zacznę Małej czytać :tak:

P.S
Aha w gazetce " Dziecko" jest jak nosić dziecko w chustach. mnóstwo zdjęć.

marzycielka ja tez kupiłam te same gazetki ale bajeczka u mnie to Calineczka...to co zaczynamy akcję "poczytaj mi mamo:-D "

Moja lekarka powiedziała, że nie muszę być na czczo do tego badania z glukozą, że mogę coś zjeść, w dodatku jeszcze krew będę miała pobieraną.
Dziewczyny!!! A wy wszystkie na czczo to badanie robiłyście i czy się może pytałyście gina, czy musowo trzeba być na czczo????????

ewelw u mnie tylko i wyłącznie na czczo, potwierdziły to panie w laboartorium:tak: nie można nic jeść ani przed ani w trakcie badania

Agatkas witaj znowu wśród nas!!!!

Acha, co do tej glukozy - to ja nie zamierzam się objadać z rana - żeby mnie nie zemdliło, ale chyba małą kromeczkę pieczywka chrupkiego zapodam na brzuszek...
A odczekiwałyście 1 godz po wypiciu tego świństwa?????
Moja gina powiedziała - że to badanie jest tylko ważne jak się je wykona równą godzinę po wypiciu, więc kazała nie pić w domu, bo potem może być kolejka na badania - i cała ta męczarnia na darmo!! :szok:

Acha, co do tej glukozy - to ja nie zamierzam się objadać z rana - żeby mnie nie zemdliło, ale chyba małą kromeczkę pieczywka chrupkiego zapodam na brzuszek...
A odczekiwałyście 1 godz po wypiciu tego świństwa?????
Moja gina powiedziała - że to badanie jest tylko ważne jak się je wykona równą godzinę po wypiciu, więc kazała nie pić w domu, bo potem może być kolejka na badania - i cała ta męczarnia na darmo!! :szok:

ewelw nie wiem jak wyglądają badania w innych laboratoriach, u mnie wygladalo to tak przyszlam pani pielegniarka pobrala mi krew(wiec musialam być na czczo) wypiłam glukoze, za równa godzne poprosiła mnie do gabinetu znowu pobrala krew i za nastepna godzine jeszcze raz pobrala krew...

reklama
Zajrzałam juz na stronę laboratorum i mam już wyniki tej krzywej cukrowej, wszystko w normie :-) zobaczymy co jeszcze powie pani doktor....
szykuje się do lekarza odezwę sie później

YOKA widze że udało się!!!super!!

Do góry