reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

ona jest naprawde super babeczka... dużo nam ostatnio pomogła i byłoby mi bardzo głupio prosić ją o to :frown::sad:
nie przejeła się zabardzo jak jej moj powiedział o imieniu bo ona jest przekonana że będzie u nas synek...

rycze już drugą godzine a mój stara się mnie rozbawić... a ja wtedy jeszcze mocniej rycze...

ide spać...

reklama
Witam wszystkie grudnioweczki

Ja witaminy biore od samego początku i nie sadze żeby branie witamin miało wpływ na wage dziecka, podobno dziecko może urodzić sie duże przy cukrzycy ciążowej.

ja bralam od poczatku folik i falvit, teraz biore feminatal. Uwazam ze branie witamin jest potrzebne, wiadomo ze dziecko bierze witaminy z naszego organizmu i jak nam pozabiera to my mamy niedobór, dlatego zeby np. zeby nie wypadly zeby trzeba te witaminy uzupelniac.

Zgadzam się z Cyprysiową

agawar ja właśnie wróciłam od dermatologa bo miałam dokładnie to o czym mówisz...tylko że u mnie oprócz piersi to jeszcze na brzuchu i przedramionach....Dwa dni temu poszłam z tym do przychodni a lekarz mi powiedział że on nic nie widzi i mam se sudokremem smarować:wściekła/y: i dziś już nie wytrzymałam bo myślałam że zadrapie się na śmierć i poszłam prywatnie i dostałam maść na zamówienie(jutro odbieram) i Tanno Hermal(bez recepty) to jest taki puder w płynie jak na ospę ale trochę bardziej skuteczny i uśmierza świąd.....Właściwie nie wiadomo jaka jest przyczyna a najprawdopodobniej " ciążą"...:-) tzn ponoć w ciąży takie wysypki się poprostu zdarzają

YOKA28 dzięki,ja myslałam, ze to sie stało od oliwki Nivea na która mam uczulenie. Rano miałam tylko mały czerwony swedzadzcy na maxa plac, a wieczorem to prawie cale piersi czerwone i swędzace:(. Chyba się wybiorę do rodzinnego bo u nas w miescie z dermatologiem krucho:(

Macie już za sobą tak zwaną Krzywą cukrową? Robiłam ją wczoraj, wynik mam ale nie mogę znaleźć nigdzie dopuszczalnych norm cukru. Na wyniku też nie specjalnie podano normy ehhhhhh

Witam mamuski...własnie wróciłam z tej glukozy do picia....jak dla mnie osoby lubiącej słodkie i takie tam...to to była OCHYDAAAA.....jeszcze naczczo i prawie im to wszystko zwróciłam...teraz 9:10 musze byc tam spowrotem i jesce raz krewka....jak ja tego nie lubie,ale musze przyznac,ze Pani była delikatna...uklucia nie poczułam...

Witam...

No to Kana jeszcze raz i po bólu... dobrze że ukucie bezbolesne... mnie jak ostatnio kłuła pielegniarka tutaj w irlandi to przez 3 tygodnie miałam siniaka wielkości jablka... a igły tego rozmiaru to ja w życiu nie widziałam...

Ja w Polsce badań żadnych nie robiłam, i nie mam pojęcia jakie ochydstwa trzeba wypić przed badaniem.

jej troszke wam zazdroszcze tych badan i takich tam... tutaj to nie przejmują się... wolą jak natura zdrobi swoje... ale juz niedługo :happy:

No i po krzyku....już jem pyszną bułeczke i popijam ala kawusia:p mniam mniam...bałam si,eze mochery sie przypierdzielą,ze bez kolejki wchodze,ale były młode mamuski i bez problemu...co prawda wisi kartka,ze kobitki w ciąży i mamuski z bobaskami bez kolejki,ale kto tam na to patrzy....rano czekałam normalnie...:-)

Glukoza rzeczywiscie jest wrrrrrrrr - zwłaszcza dla osób które z reguły słodkiego unikają, ale da się przebrnąć. Znalazłam normy dopuszczalne cukru dla kobiet w ciąży - i sprawnym okiem stwierdzam że mieszcze się w normie, ale i tak pójde sobie na zwolnienie - dla spania to zrobie, bo pobijam rekordy w dosypianiu i odsypianiu. Myślałam, że tylko na początku ciąży senność wygrywa z wszystkimi przyjemnościami na jawie, ale 5 miesiąc ciąży nic w tym temacie nie zmienia. Poduszka i łóżeczko świeta rzecz.
Pozdrawiam

reklama
Witam mamusie. Ale od samiutkiego ranka tutaj juz sobie skrobiecie :-D.

Kana zazdroszcze ci, że już masz glukoze za sobą, ja jeszcze skierowanania nie dostałam, pewnie dostane na nastepnej wizycie. Troche sie tego boję, bo jak im tam zwymiotuję :zawstydzona/y:.

Do góry