reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Straszycie mnie okrutnie tą glukozą. Czy jest jakiś sposób, żeby tego badania nie robić? Na sama myśl robi mi się gorzej...:-(

Morbital ja tez mogłabym ciągle spać, ledwo z łóżka się podniosę a już bym sie kładła.

reklama
Dziewczyny z ta glukoza to da sie przezyc i faktycznie wezcie ze soba cytrynke na zagryche juz po wypiciu tego całego kubeczka.....ja nie mialam i załowałam....to jest po prostu strasznie słodkie tyle....ale zyje.......:-)

Czy jest jakiś sposób, żeby tego badania nie robić.:-(
quote]
ja myślę, że poprostu można na nie nie iść - ja o ile sama bym się nie zapytała lekarza o to badanie to by mnie pewnie nie skierował i poszłoby w zamomnienie!
moja mama jest nieraz w szoku - mowi, że za jej czasów to tylko krew i mocz - nic więcej nawet USG nie było i dzieciaczki się rodziły a co więcej kobiety rodziły na polach ( np. siostra mojej mamy urodzila się na wozie w drodze do pielęgniarki :-)) i zdrowe a teraz .... :confused: (w ziemi nie grzebać, z kotami ostrożnie bo toxo)
czasem i mi się wydaje, że jest zbyt duza ingerencja w to wszystko (chociaż z drugiej strony czasem można uratować dziecko jeszcze w łonie matki - dzięki technice
są plusy i minusy)

Dzien dobry.

Wiecie ze dopiero wstałam :tak:

Witam nowe mamuski, piszcie na priv o dopisanie na liste

Ja glukoza w przyszlym tyg, nie mam ochoty tam isc, w poprzedniej ciazy niezle sie nameczylam przy niej ale juz bedzie po ...

A co do nie robienia jakis badan to uwazam ze lepiej zrobić, nigdy nie wiadomo co sie kryje a po co pozniej zalować. Kiedys faktycznie nie bylo tego ale tak samo nie bylo wiekszosci chorób które teraz sa na poradku dziennym.

Witajcie zgodnie z zapowiedzią byłam rano na badaniach...i wiecie co miałam robioną krzywą cukrową 3 punktową nie wiem czym to różni się od zwykłej glukozy :baffled: wypiłam 75gr (nie taki diabeł straszny.... myślałam że to gorzej smakuje - oczywiście posłuchałam was kochaniutkie i wziełam cytrynkę-ale mi pani pielegniarka pozwolila wcisnac ja do kubeczka) i pózniej 2 razy co godzinę pobierali mi krew....
Wyniki dzisiaj po 14, mam nadzieję że wszystko będzie oki
icon_biggrin.gif

dzisiaj też idę do mojej ginki może uda mi się posłuchac serducha Juli:-D

Ja chyba pójdę na małą drzemkę bo bardzo rano dzisiaj wstałam:confused:

pozdrawiam i życze miłego dnia

Cyprysiowa ja wiem, że lepiej zrobić wszystkie zalecane badania:rofl2:, ale może z tą glukoza jakieś inne jest. Na sama myśl o nim wszystko mi się unosi.

Za radę bardziej doświadczonych, na pewno zaopatrzę sie w cytrynkę.

Synuś mnie dzisiaj od rana kopie. Że on sie nie męczy:-D...

Witam w południe:-)
Cyprysiowa ja jestem dziś jeszcze lepsza bo dopiero zwlekłam się z wyrka....haha oczywiście najpierw wstałam o 4 rano i zjadłam bułeczkę z serkiem...potem wstałam o 10 i zjadłam normalne porządne śniadanko....a teraz to wstałam bo juz wypada..haha
Straszycie mnie dziewuchy z tą glukozą... ja mam ją jutro o 8 rano...ale tak naprawdę to chyba bardziej boje się tego kłucia w palucha haha :-D a najgorsze to chyba jest to że trzeba być na czczo:szok: nie wiem jak ja to wytrzymam:laugh2:

Cześć dziewczyny:-)

A ja jeszcze nie miałam skierowania na to badanie i nie wiem kiedy będę jej robić ale myślę , że przeżyje:tak:

A ja mam dzisiaj strasznie podły humor...Jest mi gorąco i strasznie jestem zła a nie wiem nawet na co:dry: W domu będą mieć przechlapane:rofl2:

Zaraz spadam do sklepu po produkty na leczo:-)
Mam taką ochote na nie , że masakra .Do tego jeszcze bułeczki kupię...mniaaaaaaam:tak:

reklama
No ja dzisiaj plaunje kuleczki ziemiaczane...pycha i jakies suróweczki do tego:} a teraz śmigam po sukienkę,bo zamówiłam na allegro i sie okazało,ze babeczka jest z Tczewa....jak przyjade to wkleje zdjątka...albo zaraz wkleje te z allegro na zkaupkach:} do napisania pozniej:}:-)

Do góry